[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hardlopen & hv

Gepost door BartL 
BartL
hardlopen & hv
14 June 2005 23:53
Is chronische hyperventilatie ook op te lossen door te hardlopen ? Ik ken namelijk een vriend die er ook een tijdlang last van heeft gehad, en die zei toen ie is gaan hardlopen zijn z'n problemen langzaam verdwenen...
katelijne
Re: hardlopen & hv
15 June 2005 09:08
Het kan, mijn dokter heeft mij ook aangeraden om elke dag een half uur te gaan lopen. Spijtig genoeg lukt het mij niet. Ik denk dat het kan werken, omdat je bewust op je ademhaling let als je gaat lopen en misschien dat dat na een tijdje een heel positieve invloed op je heeft. Het ontstresst ook enorm .
Marco- ex Hypervenner
Re: hardlopen & hv
15 June 2005 21:35
Ha Bartl,

Sporten heeft idd een ontstressende werking, ik merk het zelf dat wanneer ik "vol" zit na een drukke dag dat ik na een uurtje sporten weer leeg naar huis ga.

Ik vraag me wel af hoeveel mensen er zijn met een top conditie en hyperventilatie??

Ach, kwaad kan het zeker niet om wat aan je conditie te doen, toch?

Succes,

Marco

Janne
Re: hardlopen & hv
16 June 2005 08:59
het is vast en zeker positief om te doen , als je het kan.

het werkt ontspannend en verhoogd je koolzuurniveau, pas wel op dat je niet te erg gaat hijgen.

Alleen voor mij was het dus geen oplossing,

ik kon echt amper de trap meer op, had moeite om mezelf overeind te houden, kon mijn lichaam dus eigenlijk niet meer besturen.

weet je wat een dokter tegen me zei : ja mevrouw, u moet gaan fitnessen.

natuurlijk had hij wel gelijk maar iemand met zijn poot in het gips adviseer je ook niet om te gaan hardlopen , ja later als de breuk genezen is.

affijn, ik heb nu drie maanden geHyperVent en inmiddels een springtouw aangeschaft (Klein beginnen nietwaar),
desalniettemin denk ik dat betreffende arts HyperVen niet zou geloven/ aanraden. Artsen weten bedroevend weinig van hyperventilatie

groetjes Janne [:]grinning smiley[/:]

BartL
Re: hardlopen & hv
16 June 2005 09:53
Ja dat is zo, het verbaast mij hoe weinig artsen wat van hyperventilatie afweten, terwijl het misschien wel 1 van de meest voorkomende aandoening is. Het zou de patient zoveel kunnen schelen als de arts dit in een vroeg stadium zou ontdekken en dan adequaat zou handelen, helaas is dit vaak niet het geval.

Dat sporten positief werkt dat heb ik zelf ook wel ervaren, maar wat ik eigenlijk zeker wil weten is als je bv heel veel gaat hardlopen en aan je conditie gaat werken of hyperventilatie dan zou verdwijnen ? Of is HyperVen de enige mogelijkheid om van hyperventilatie af te komen ?
neeltje
Re: hardlopen & hv
16 June 2005 19:47
Wil ook graag sporten en doe het ook wel...alleen in de sportschool minder
omdat ik daar vaak duizelig word.

Hebben jullie dat ook?

X
Marlies
Re: hardlopen & hv
17 June 2005 12:03
Hoi allemaal,

Ondanks de hyperventilatie, ben ik altijd blijven hardlopen. Ik loop bij een club 2x per week en 1x voor mezelf. Ik heb altijd gesport, maar evenlang heb ik last van hyperventilatie gehad. Dus het is volgens mij, niet zo dat als je sport geen last van hyperventilatie hebt. Ik loop sinds HyperVen wel veel lekkerder, omdat die spierspanning eraf is. Mijn logopediste zei, dat ik door mijn neus moet ademen met sporten. Nu las ik in mijn loopblad, dat dat niet goed is, omdat het teveel weerstand geeft. Dus sinds een week of 3 haal ik gewoon adem door de mond. Ik vond het in het begin heel eng, omdat ik toch weer bang was voor een hyperventilatie-aanval, maar die bleef uit, en ik kreeg meer lucht binnen, dus dat was minder benauwd. Geweldig.

Ik denk, dat je dus het beste eerst HyperVen een poosje kan doen en dan het sporten rustig uit te bouwen.

Groetjes Marlies

Meer weten over het HyperVen programma?