[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

ROKEN - HV

Gepost door katelijne 
katelijne
ROKEN - HV
25 May 2005 15:28
8 jaar geleden ben ik gestopt met roken, mijn vriend was er tegen en eigenlijk was ik wel fier op mijn eigen dat het gelukt was. Nu heb ik enkele maanden hyperventilatie en zit zo in de put, dat ik echt op het punt sta om opnieuw sigaretten te kopen. Vroeger, telkens ik rookte, kwam er een innerlijke gloed over mij en die zou nu opnieuw van pas komen. Ik heb ergens gelezen dat nicotine een slechte invloed heeft op hyperventilatie en ergens wil ik toch van de sigaretten blijven voor mijn gezondheid, mijn omgeving en de slechte reuk. Maar ik vrees dat de drang dit keer sterker gaat zijn. Herkent iemand dit? Is dit ook een fase die overgaat??
Esther
Re: ROKEN - HV
25 May 2005 15:55
Bij mij worden de klachten erger door roken ben er ook mee gestopt en zonder roken zijn de klachten veel minder geworden.
Janne
Re: ROKEN - HV
25 May 2005 16:11
hoi katelijne,

niet doen hoor[:]NO[/:]

Ik voel met je mee, roken gaf altijd een soort verlichting van narigheid en dat kan je nu goed gebruiken, maar het is niet waar !

Je hersens houden je voor de gek.

ik ben zelf een half jaar geleden gestopt met roken en had nu de afgelopen week ook ineens weer de aanvechting er een op te steken, niet doen, dat gevoel gaat wel weer over.

Zoek eerder naar iets dat jou van binnen een gevoel van bevrediging geeft. Voor mij is dat tuinieren, voor een ander is het tekenen, mijn echtgenoot gaat altijd graag op de piano spelen.

Dan ga je je weer beter voelen. Doe iets voor jezelf maar steek er niet een op !!!!

"eigenlijk was ik wel fier op mijn eigen dat het gelukt was."

Zul je dat erin houden, je mag fier op je eigen zijn echt waar.

Janne[:]smiling smiley[/:]

katelijne
Re: ROKEN - HV
25 May 2005 16:29
Bedankt Janne, als ik zoiets hoor ben ik weer gemotiveerd om vol te houden. Ik heb wel enkele hobbys waar ik mij mee kan bezig houden, maar mijn omgeving steunt mij er niet in, of vraagt er ook niet achter. Ik moet ook elke keer er tijd en moed voor maken. Toen ik rookte, kon ik rustig buiten op een bankje genieten en dat vond ik zalig. Als ik nu ergens ga zitten, wordt ik ontzettend onrustig. Het lukt mij niet echt goed.
Elise
Re: ROKEN - HV
25 May 2005 16:30
Hoi Katelijne

In een ander topic lees ik dat je schrijft dat al je klachten al minder vel worden. Hartstikke goed zeg! Hou gewoon nog even vol joh en dan voel je je echt een stuk beter. Dan heb je die innerlijke gloed van nicotine echt niet meer nodig. Dan heb je hem de hele tijd omdat je van je hyperventilatie afbent!

Echt, het komt helemaal goed met je!!

Liefs,
Elise
demi
Re: ROKEN - HV
07 July 2005 15:51
heeft roken ook invloed met steken op je borst
ik vroeg dit me zo af ik rook veel en die steken komen steeds weer terug
jolanda jehee
Re: ROKEN - HV
08 July 2005 08:24
Ik ben gestopt en de steken zijn wel steeds minder geworden.
Misschien zat het tussen mijn oren hoor, want ik werd zo bang om een hartaanval te krijgen dat ik niet meer durfde te roken. Terwijl een sigaret mij ook wel weer een soort van rust gaf.
Maar elke keer als ik er 1 opstak werd ik banger om ziek te worden, dus ben ik gestopt.

Groetjes jo
demi
Re: ROKEN - HV
08 July 2005 09:31
jolanda mag ik je wat vragen
heb je die steken soms nog wel
die beangstigen mij zo

groetjes demi
jolanda jehee
Re: ROKEN - HV
08 July 2005 13:44
soms heb ik ze nog wel, alleen zijn ze niet zo heel hevig meer.
Het voelt nu meer aan als een harde bonk (ik weet niet zo goed hoe ik het moet omschrijven).
Ik was er ook als de doord voor. Ik vind het nog wel eng maar niet meer zo erg als in het begin omdat de pijn minder is.

jo
Janne
Re: ROKEN - HV
08 July 2005 14:21
hoi,demi en jolanda,

ik had ook heftig last van die steken, toen ik stopte met roken zijn die steken erg afgenomen, de hyperventilatie-klachten zijn toen wel veeeeeeel erger geworden.
volgens mij is er dus wel een verband tussen de heftigheid van die steken en roken.
Rob-arc adviseert mensen in het algemeen om eerst te HyperVennen en daarna pas te stoppen met roken .
Alss je stopt met roken krijg je ook weer allerlei afkickverschijnselen en de hyperventilatie kan er door verergeren. als je dan al aan't HyperVennen ben zie je dan echt helemaal niet meer wat waardoor komt, en het is al zo verwarrend.

succes Janne[:]smiling smiley[/:]
Nynke
Re: ROKEN - HV
11 July 2005 15:34
Hallo allemaal,

Ik heb veel gerookt en zo nu en dan steek ik er nog wel één op. Ik merk dan al heel snel dat het wel wat met mij doet. Mijn ademhaling gaat anders verlopen en dan op een negatieve manier. Ik krijg niet echt een heftige aanval, maar merk wel dat er weer een band op mijn borst komt en dat ik licht in mijn hoofd word. (dit laatste heeft ook vaak er mee te maken dat je niet veel rookt).
Ik probeer het dan nog een beetje positief te bekijken, dat de hyperventilatie wel er voor zorgt dat je stopt met roken![:]winking smiley[/:]
Maurice
Re: ROKEN - HV
11 July 2005 15:45
hyperventilatie/ chronische hyperventilatie heeft er bij mij voor gezorgd dat ik idd niet meer rook en nog afgevallen ook [:]PROOST[/:]

Had het zo benauwd en last van me hart etc dat ik roken daar echt niet bij kon hebben als ik dan nog ging roken ook dan werd ik helemaal brak wakker en voelde ik me nog meer ellendig.

Elke hap lucht heb/had ik nodig en wat een mooie bijkomstigheid een iets positiefs hyperventilatie/chronische hyperventilatie dan heeft, gestopt met roken en afgevallen wie kan dat nou zeggen! [:]smiling smiley)[/:]
Nynke
Re: ROKEN - HV
13 July 2005 17:56
Klopt inderdaad Maurice. Ik ben vorig jaar heel erg afgevallen toen het weer begon. Maar dat is denk ik voornamelijk de stress wat het met zich mee brengt!

Meer weten over het HyperVen programma?