[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

ademhalen - pijn in borst

Gepost door karel207 
karel207
ademhalen - pijn in borst
28 June 2005 15:32
Ik heb pijn in hartstreek, soms steken, soms drukpijn. Een onderzoek (EGK, inspanningstest en echo) heeft niets verontrustend aan het licht gebracht. Wel is mijn cholesterol te hoog, waarvoor ik nu medijnen neem.

Toch blijft de angst duren. Na het lezen van de info op deze site merk ik dat veel van mijn klachten overeenkomen met klachten tengevolge HyperVentileren. Maar ik vind van mezelf dat ik niet onrustig adem. Wel ben ik door heel de toestand erg gestresseerd en angstig. Ik had graag geweten of het mogelijk is om last te hebben van hyperventilatie, zonder het zelf te beseffen. Indien dit zo is, zou dit een verklaring kunnen zijn voor mijn klachten. Pijn in hartstreek geeft angst, het is niet makkelijk om die pijn te negeren en te doen alsof er niets aan de hand is. Mijn verstand zegt dan wel dat het niets zal zijn, maar mijn gevoel is anders.

Karel
Angsthaasje18
Re: ademhalen - pijn in borst
28 June 2005 18:09
Ach karel ,

Ik merk ook bijna niets van een verkeerde ademhaling , maar ik heb der wel es stiekem op gelet en merkte toen dat me ademhaling heel hoog zat boven in mijn borst.
Voor de rest hebben vele hier last van chronische hyperventilatie zonder dat ze t gevoel hebben verkeerd te ademen. Aan mij zou je ook niet zien dat ik verkeerd adem haal ofzo . maar de klachten zijn altijd aanwezig en elke keer weer anders , om gek van te worden !!!
En indd je kan je gedachten er niet zo makkelijk van af halen natuurlijk van die klachten , al sik kijk naar vanmiddag had ik ook een raar gevoel bij mijn hart ineens , en zweten , koude handen en voeten paniekerig en duizelig ik ben gauw gevlucht naar vetrouwde personen ik was als de dood dat ik neer zou gaan .
En nu gaat t weer beter met me heeft me goed gedaan maar jah voor hoe lang maar weer afwachten . Ik wens je veel sterkte en ik begrijp je maar al te goed met de angsten erbij
knuffels mij
thijs
Re: ademhalen - pijn in borst
28 June 2005 21:45
Hoi karel207 ik zit nu achter de pc met de zelfde klachten ik heb net mijn vrouw mijn hartslag maar laten opnemen daarna weer deze site opgezocht geeft weer wat rust
het blijft maar doorgaan klote is het, ik heb nog nooit een echte aanval gehad en toch heb ik de klachten van chronische hyperventilatie al dertig jaar ik door heel de toestand ook erg gestresseerd en angstig dat onderhoud de chronische hyperventilatie en de verkeerde spierspanning weer ik weet het wel te vertellen maar zit er nog steeds mee !

groeten en sterkte Thijs
Janne
Re: ademhalen - pijn in borst
29 June 2005 10:25
hoi Karel,

ik heb jaren lang chronische hyperventilatie-klachten gehad zonder te weten waardoor het veroorzaken/'>oorzaakt werd.
Sinds ik de HyperVen therapie doe gaat het stukken beter met me.

Lees de artikelen op de site eens goed door.

[www].hyperventilatie.info


Groet en beterschap Janne[:](Y)[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?