[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

ZOOooo LLaaaaaaG (2)

Gepost door Kelly 
Kelly
ZOOooo LLaaaaaaG (2)
21 June 2005 11:41
Ow, ik ben een paar dingen vergeten te vragen?

1. Weet er iemand misschien waarrom ik na de eerste keer oefenen op een gem. van 35 sec. zat en dan tot 10 sec. ben geraakt?!?
Nu is mijn gem. rond de 30 sec!!
Hoe kan dat nou dan ik een maand moest oefenen vooraleer ik terug was op het gem. van de eerste sessie?!

2. Er staat op het forum dat als je score met 50 a 60 % toeneemt dat je klachten beginnen te verminderen (dus in mijn geval zou dat bij een gem. van 20 sec zijn, denk ik toch ?![:]moody smiley[/:][:]moody smiley[/:]) Maar weet er iemand hoeveel je scores moeten stijgen om klachtenvrij te komen?!

Liefs,
Kelly
janne
Re: ZOOooo LLaaaaaaG (2)
22 June 2005 13:54
hoi Kelly,

tja, ik ben geen deskundige maar dit is wat ik denk (overigens toen ik begon had ik een score van 15 a 19)

Dat je score gezakt is kan te maken hebben met stress ofzo, maar eerder denk ik dat als je niveau zo laag is (van de buffer) dat je dan in een lichamelijke spiraal naar beneden komt.
Je bloed word alkalisch, daardoor staan de rode bloedlichaaampjes hun zuurstof niet meer zo gemakkelijk af aan je weefsels. En die weefsels sturen dan weer een seintje naar je ademcentrum. Hallo-hallo we komen zuurstof tekort hoor....je moet sneller ademen.
Zo word het in het artikel van snitslaar uitgelegd (alleen gebruikt die wat meer moeilijke woorden)
Zo raak je in een spiraal van steeds meer ademen, door de oefeningen ben je die spiraal aan het doorbreken en klim je langzaam weer omhoog.

Klachten vrij komen is niet een kwestie van de hoogte van de scores maar van hoe de scores zich verhouden tot de beginscore (nou dat typte jezelf al)

Ja en dan heb je nog het verschil tussen geen aanvallen meer hebben en helemaal klachten vrij zijn.
Ik heb na ongeveer 8 weken oefenen geen aanvallen meer gehad, Maar klachtenvrij ben ik nog niet, nog steeds wat duizelig enzo, niet helemaal vitaal.
Maar ik ga wel op vakantie hoor, en het lijkt me dat jij dat ook kan doen. Eventueel wat kalmeringstabletjes aan de dokter vragen (voor de zekerheid)en dan komt het best goed

Er zijn echter al wel heel veel klachten weg hoor , wat ik ook merk dat is dat ik al een hele tijd een hele langzame ademhaling heb. De 'gewone therapeuten ' zeggen dat je dan ook klachtenvrij zou moeten zijn, maar dat duurt gewoon nog een tijdje. Na de 4 maanden therapie moet je lichaam nog een jaar wennen aan de nieuwe instelling

Je schreef dat je je veel beter voelt, nou daar gaat het om, probeer vertrouwen te houden en rustig door te oefenen. En o ja, wat marlies schreef had ik ook, ik ging in het begin als een speer omhoog met mijn scores, en toen werd ik dus zo ziek en hieperig dat ik pauze heb gehouden, en een paar weken later nog een keer. Iedereen gaat zijn eigen paadje en als jij vooruitgang bemerkt dan gaat het goed.


heel veel succes en rustig dooroefenen, je komt er wel

Janne
[:](Y)[/:]

Kelly
Re: ZOOooo LLaaaaaaG (2)
22 June 2005 21:32
HARTELIJK BEDANKT VOOR HET STEUNEND ANTWOORD[:]grinning smiley[/:][:]grinning smiley[/:][:]grinning smiley[/:]!!!

Meer weten over het HyperVen programma?