[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

angst groter dan mijn gezond verstand

Gepost door demi 
demi
angst groter dan mijn gezond verstand
17 June 2005 09:26
het ging met mij een paar weken heel goed
maar nu is het weer mis krijg weer allemaal klachtenzoals pijn op de borst benauwd zere armen en raar in het hoofd en elke dag hoofdpijn
nou weet ik eigenlijk wel dat ik gezond ben maar mijn angst is groter hoe redt ik het nou ooit
mijn ha wil mij naar het g g z hebben met anti depresieve medicijnen
ik ben niet depressief alleen heel angstig vindt het moeilijk om de dag door te komen
elke dag maar knokken
hebben meer van jullie dit dat je angst toch groter is terwijl je weet dat je gezond bent

demi
jolanda jehee
Re: angst groter dan mijn gezond verstand
17 June 2005 10:16
Hoi demi,

zeker weten.
Bij mij ging het ook even goed (ik was zo blij). Nu ben ik een paar dagen geleden weer helemaal niet goed geworden en mijn verstand kan het ook niet winnen van mijn angst.
En ik slik al anti-depressiva.

liefs jo
hoi jo helpt dat dieanti depressiva ben er zo bang voor
bang zo n zombie te worden maar zo kan het ook niet langer

liefs demi
jolanda jehee
Re: angst groter dan mijn gezond verstand
17 June 2005 11:39
Nee hoor, in het begin verergeren de klachten wel en ik heb me wel beroerd gevoeld.
Dit kun je voorkomen door het langzaam op te bouwen. Ik heb gelijk de volledige dosis geslikt.
Maar nu neemt het wel wat de angst weg en ik ben er zeker niet duf van. Het ging gewoon niet langer meer en het helpt wel.
Alleen aan de hyperventilatie moeten we zelf werken want die gaat er niet van weg. Maar daar ga ik nu aan werken met een steuntje in de rug van de AD medicijnen.

Sterkte jo.
Tessa Booms
Re: angst groter dan mijn gezond verstand
21 June 2005 08:29
Missschien heel erg raar maar toen ik ad s slikte was dat wel veel minder,nu ik gestopt ben heb ik dus veeeeeel meer last en ik denk dat het wel degelijk toeneemt als je veel angsten hebt en afneemt wanneer je die niet hebt.
De meeste of alle medicatie onderdrukt alleen het probleem terwijl de onderliggende oorzaken/'>oorzaak blijft bestaan. Heb zelf bijvoorbeeld valium geslikt (en heel wat andere medicijnen), dat remde de angst en vlakte af, maar het houdt je af van een mogelijke oplossing of verwerking. Na verloop van tijd kwam de "opgehoopte angst" er in de vorm van hyperventilatie aanvallen evenzogoed wel uit. Dat voelde, vreemd genoeg, als een bevrijding. Dat was onder speciale omstandigheden. Verdwenen is de hyperventilatie (en wat er verwant mee is) nooit en zelfs weer versterkt na weer andere nare gebeurtenissen en enkele neusoperaties.

Het lijkt vaak dat het gezonde verstand moet wijken om de impasse te doorbreken.
Tessa Booms
Re: angst groter dan mijn gezond verstand
21 June 2005 10:31
Als verwente hypochonder vind ik het heel erg moeilijk om met al die lichamelijke klachten om te moeten gaan en tja volgens de arts heb ik een mega terugval.
Medicijnen kan ik zo weer nemen maar ik wil en zal het zelf kunnen en nu ga ik dus kijken om therapie voor mijn ademhaling te krijgen en mijn houding maar het liefst zouden mijn hersentjes willen zeggen dat ik ziek ben HEEL ERG ZIEK .
Ik wil mezelf niet pijnigen en nu ik weet wat het is chronische hyperventilatie kan ik het beter accepteren en gaat het elke dag ietsie beter alleen als ik stil ga zitten ga ik weet malen en tja daar moet ik ook eens wat op gaan vinden , tips zijn welkom om stil te kunnen zitten en ontspannen want dat ken ik niet ,...

[:]Tja[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?