[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Heb ik het nu ook ????

Gepost door Tessa Booms 
Tessa Booms
Heb ik het nu ook ????
17 June 2005 19:47
Hallo allemaal ,

Ik maak me best een beetje zorgen maar aan de ene kant ben ik ook blij hier het een en ander te lezen erover,

Ik wist dat ik hyperventilatie had maar geen chronische ,

Mijn klachten zijn moeheid,duizelig de hele dag ,angstgevoelens, onrustig misselijk etc teveel om allemaal op te sommen ,

Wat kan ik doen om ervan af te komen ??????
Graag een snelle reaktie zou fijn zijn ,

Groetjes Tessa.
Hester
Re: Heb ik het nu ook ????
17 June 2005 20:39

Hallo Tessa,

Dat lijkt wel sterk op chronische hyperventilatie en wat je beschrijft zullen velen hier herkennen! En wat je er aan kan doen om er vanaf te komen....Ik kan na veel verschillende [ademhalings] therapieen je alleen van harte HyperVen aanraden. Lees ook de uitgebreide informatie op deze website en vooral het artikel om de werking en de gedachte achter deze therapie te begrijpen. Maar er is echt een oplossing, het is alleen wel hard werken en intensief, dus je bent er niet zomaar eventjes vanaf. Je zal in het woud van de 'verschillende therapieeen' hier zelf een keuze in moeten maken. Ik kan je alleen vanuit mijn eigen ervaring [en die van anderen op dit forum] op de mogelijkheid van HyperVen wijzen!
Tessa Booms
Re: Heb ik het nu ook ????
17 June 2005 20:50
Ik heb dus ook last van straatvrees,hypochondrie en ik ven gewoon heel erg bang om flauw te vallen en wist dus wel dat ik hyperventilatie had maar van een chronische vorm heb ik nooit aan gedacht.
Darmproblemen heb ik ook en spierpijn en ik ben vaak moe eindelijk heb ik het idee nu er wat aan te kunnen doen maar diep van binnen ben ik bang dat ik doodga of er bij neerval terwijl mijn arts zegt dat ik dus gewoon niet ziek ben en kerngezond ben !!!!!!
Ik hoop echt dat ik beter kan worden maar hoe weet ik nu echt zonder veel enge dingen of het chronische hyperventilatie is of niet .......\


[:]confused smiley[/:][:]sad smiley(([/:]
Hester
Re: Heb ik het nu ook ????
17 June 2005 21:13

Alle klachten die je benoemd horen tot nu toe bij chronische hyperventilatie. Omdat je ook hyponchondrie hebt twijfel je permanent naar de 'ware' oorzaken/'>oorzaak van je klachten. Maar zoals je arts al zegt, op zich ben je gezond en er is een andere reden waarom je je zo beroerd voelt. Dat is de ellende van angst, dat we ons allemaal rare ideeen in ons hoofd halen wat het wel niet zou kunnen zijn. Dat moet je echt leren loslaten, die gedachten en ook dat kost tijd....Het begint in ieder geval met je informeren over hyperventilatie, welke klachten je allemaal kunt krijgen om een beetje overtuigd te worden. En wil je het zeker weten is er ook de mogelijkheid van een test om te bepalen of je hyperventilatie hebt. Misschien dat Janne hier even antwoord op zou kunnen geven, ik heb nl. zo'n test nooit gedaan...
Hester
Re: Heb ik het nu ook ????
17 June 2005 21:19
Ik vond ergens nog het antwoord van Janne over de test die je kan laten doen;

Waarom laat je de huisarts geen bloedonderzoek doen naar bicarbonaat (=buffer) en kooldioxidedruk.

Als dat dan heel lage waarden geeft dan heb je iets tastbaars, misschien is dat het laatste zetje dat je nodig hebt om te gaan HyperVennen.
Voor mij is't nu al een wereld van verschil.
Tessa Booms
Re: Heb ik het nu ook ????
17 June 2005 21:21
Heeel erg bedankt en ik zal het zeker op prijs stellen om van Janne te horen waar ik dat kan doen en hoe ,

Ja ik bemerkte me net weer dat toen ik even verkeerd ademhaalde ik even een vlaag van duizeligheid kreeg en ik even dacht door de grond te zakken en ik een hap adem moest nemen .......van mijn pschycholoog weet ik dat ik hyperventilatie heb.

Bedankt Hester !![:](Y)[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?