[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

stoppen of doorgaan

Gepost door Mia 
Mia
stoppen of doorgaan
08 June 2005 12:02
Vandaag sluit ik mijn 18e week HyperVen af.
Mijn score ligt gemiddeld op 105 en met soms een dalletje naar beneden en een piek omhoog.
Ik ben al heel veel van mijn klachten kwijt, maar helemaal goed gaat het nog niet. Ik weet wel dat dat ook niet helemaal hoeft als je gaat stoppen, maar toch vind ik het heel moeilijk om het juiste moment te kiezen. Stel dat je klachten weer toenemen, moet je dan weer gaan HyperVennen of maak ik me onnodig ongerust? Het is toch ook wel een bepaalde gewoonte geworden om 2x daags te gaan puffen.
jessie
Re: stoppen of doorgaan
08 June 2005 12:10
hoi, ik ben wel na 16 weken gestopt en het even laten rusten. Gewoon na een weekje weer eens gedaan en toen ik zag dat ik niet naar beneden kelderde door niets te doen was dat wel een geruststelling.

Inmiddels ben ik zelfs omhoog gegaan terwijl ik er nix meer aan doe...mijn hyperventilatie klachten zijn zo goed als weg maar ik ben best nog weleens moe enzo. maar goed ik weet ook ik heb maanden vrijwel niets gedaan en nu sta ik weer midden in het leven. Het zal ook weer een stukje opbouwen conditie zijn (en gelukkig bevestigde mijn arbo arts dat ook gister) Ben blij dat ik weer een stuk werk heb op kunnen pakken en geloof erin dat we ook na het stoppen steeds sterker worden!!

Succes ermee!!
Jessie
Hester
Re: stoppen of doorgaan
08 June 2005 20:32
Als je zo'n tijd HyperVent kan je best een stop inlassen om te kijken hoe het gaat. Je ademcentrum houdt tenslotte vast wat je hebt bereikt! Je hoeft echt niet bang te zijn dat je zomaar alles wat je hebt opgeboud kwijtraakt. Zie ook de uitgebreide toelichting van Janne bij het onderwerp onduidelijk in dit forum.

gr. Hester
Mia
Re: stoppen of doorgaan
09 June 2005 12:53
Hoi Hester en Jessie

Ik heb de knoop doorgehakt en ben gestopt.
Vandaag vor het eerst de computer alleen aangezet om op het forum te lezen. Ik hoef niet te HyperVennen!!! Wel gek hoor. Bedankt voor de tips en inderdaad kan ik ook veel teruglezen in het onderwerp onduidelijk.

Meer weten over het HyperVen programma?