[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hoofdpijn

Gepost door katelijne 
katelijne
hoofdpijn
01 June 2005 10:06
De laatste week heb ik enorm veel last van hevige hoofdpijn. Ik heb in heel mijn leven nog maar een paar keer hoofdpijn gehad en ik weet niet goed hoe ik ermee moet omgaan. Hoort dit ook bij hyperventilatie? Ik vraag het mij echt af, ik hoor niet veel mensen over dit forum klagen over hoofdpijn.
En dan koffie, ik drink nog maar 2 kopjes op een hele week, en als ik dan koffie wil drinken, word ik al stippel duizelig van de eerste slok. Het gaat al veel beter, maar een paar kleine klachtjes blijven constant aanwezig en dan begin ik te twijfelen of ik er wel vanaf geraak. SNIK
janne
Re: hoofdpijn
01 June 2005 15:05
hoi Katelijne,

ik moet eerlijk zeggen, de eerste weken dat ik HyperVende ben ik even helemaal gestopt met koffie. Nu drink ik het weer met mate. En hoofdpijn heb ik in ieder geval heel vaak gehad, ik weet niet of dat nou specifiek is voor hyperventilatie, maar als ik jou verhalen zo lees heb jij best veel stress en dat is wel heel bekend voor hoofdpijn.

Ben jij al aan het HyperVennen ? Bij mij zijn de klachten daardoor al stukken minder geworden.(stippels heb ik al weken niet meer gezien bijvoorbeeld) Niet wanhopen hoor [:]NO[/:] dan ga je tobben en word je bang en daar word het erger van.

'T komt weer goed hoor , 't is alleen zo'n lange weg te gaan he.[:](Y)[/:]

digitale knuffel van Janne[:]smiling smiley[/:]

katelijne
Re: hoofdpijn
01 June 2005 15:17
Hey, het gaat al beter, maar nog net die hoofdpijn en duizeligheid. Maar mijn klachten nemen af, en dat geeft mij opnieuw moed. Ik ben nog niet begonnen met HyperVen, mag niet van mijn therapeut. Ik heb hyperventilatie gekregen door de stress van mijn hectische leven en ik kan er echt niks extra meer bijnemen, anders flip ik helemaal [:]confused smiley?[/:].
Maar ik geef de moed niet op, ik leer stilaan mijn lichaam beter kennen en zoek dingen die bij mij passen om mij te ontspannen.
En ja, het is inderdaad zooooooooooo een lange weg te gaan, maar we geloven erin, he??
Janne
Re: hoofdpijn
01 June 2005 17:12
hoi,

ik ben destijds ook niet gelijk begonnen hoor, dat was voor mij toen ook te zwaar om erbij te te hebben. Ook ik heb ontspanningsoefeningen etc gedaan. Fijn dat je een therapeut hebt die je helpt.

Succes[:](Y)[/:]

Janne
Esmeralda
Re: hoofdpijn
02 June 2005 19:43
Beste Katelijne,

Vervelend hè die hoofdpijn?
Ik had ook zelden last van hoofdpijn en als ik het dan had, was het met een paracetamolletje weer opgelost. Helaas werkt dat niet meer.
Met hyperventilatie heb je meestal veel spanningen. Dit veroorzaken/'>oorzaakt de hyperventilatie.
Ik raad je aan om veel water te drinken en rek oefeningen te doen.
Bij mij werkt dat.

Succes

Esmeralda

Meer weten over het HyperVen programma?