[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

rare vraag

Gepost door Dencha 
Dencha
rare vraag
19 May 2005 18:41
Hallo,

Dit is misschien een hele rare vraag.
Ik denk de laatste veel na over hoe het kan dat ik leef, waarom ik leef en hoe de mens en de wereld zijn onstaan. Ik heb vandaag boeken gehaald in de bieb over het onstaan van de aarde en de mens. Dit zijn theorien en echt antwoord op je vraag krijg je nooit, dat vind ik vervelend. Komt het door mijn situatie (chronische hyperventilatie0 dat ik hierover ga nadenken, want ik word er gek van. Hebben meer mensen dit.

Groetjes
marianne
Re: rare vraag
19 May 2005 19:27
Hoi dencha!

herken jouw denkwijze helemaal! heb het zelf ook! denk veel na over de zin van het leven, waarom we soms bepaalde dingen doen, waarom ider mens anders is, pffff, er gaan van allerlei gedachtes door me heen!! zal wel bij hyperventilatie horen, voorheen had ik dit namelijk niet, toen dacht ik veel minder over dingen na, leefde ik gewoon meer!
Janne
Re: rare vraag
19 May 2005 19:35
hoi Dencha,

ik denk dat het heel normaal is dat wanneer je ziek bent, iets mankeert, dat je dan gaat nadenken over de zin van het bestaan en dat soort dingen.

Dat lijkt me niet specifiek voor hyperventilatie maar wel voor als je ingrijpende dingen meemaakt.

[:](Y)[/:] janne

Hester
Re: rare vraag
19 May 2005 20:48
Hallo Dencha!

Het zou ook zo kunnen zijn - omdat de hyperventilatie ook angst geeft- dat dat de reden is dat je je over dit soort zaken gaat nadenken. Ik merk het zelf ook af en toe als ik weer erg veel last heb van de 'bijverschijnselen' dat ik me druk maak over dingen die ik anders veel beter kan relativeren. Een paar uur later is het dan weer helemaal over! Iets anders wat meespeelt is dat we natuurlijk experts zijn geworden in piekeren over vanalles. En ik denk inderdaad ook dat een moeilijke situatie zoals hyperventilatie je altijd weer terugwerpt op jezelf en dat je gaat nadenken over deze basale levensvragen. Misschien moet je er ook niet teveel in opgaan en af en toe echt proberen om letterlijk je gedachten te verzetten met andere dingen.

gr. Hester
Dencha
Re: rare vraag
21 May 2005 23:27
Hallo alemaal,

bedankt voor jullie reacties.

Ik heb nog steeds rare gedachtes, maar vooral over hoe de mens is ontstaan, ik wil alles graag weten (zo ben ik). En daar is geen 'echt ' antwoord op te vinden. Ik ben opgelucht dat ik niet de enige ben die van die rare gedachtes heeft, afen toe ben ik wel eens bang dat ik echt door draai.

groetjes
Cindy
Re: rare vraag
21 May 2005 23:45
Hoi Dencha,

Heb je bericht gelezen. Heel herkenbaar. Ik denk heel veel na over het leven en dood, niet alleen vanwege hyperventilatie. Dat doe ik eigenlijk mijn leven lang al. Het is wel verergerd sinds ik hyperventilatie heb. Over de zin van het leven en het ontstaan van de aarde, kan je het beste lezen in de Bijbel. Daarin staat geschreven dat God alles geschapen heeft en mensen heeft gemaakt voor Zijn doel. In de Bijbel lees je ook hoe het kwaad in de wereld kwam waardoor wij allemaal gaan sterven en ook hoe wij weer eeuwig leven kunnen krijgen.

Ik heb de zin van het leven in Gods Zoon Jezus Christus gevonden. Hoop dat je en alle anderen dat ook zullen vinden.

Het is mijn inziens juist heel goed en normaal als je gaat nadenken over het zin van het leven. Doen alle mensen dit maar, want dan zul je op zoek gaan naar de waarheid. Beter voorbereid te zijn op het hiernamaals dan niet te weten waar je je zult bevinden na je dood.

Veel sterkte.

Groetjes, Cindy
Dencha
Re: rare vraag
21 May 2005 23:50
Hoi Cindy,

Begrijp me niet verkeerd , ik heb respect voor mensen die in God en de bijbel geloven maar ikzelf doe dat niet. Ik weet dat Eva van de appel heeft gegeten, maar dat had God toch ook kunnen voorkomen toch, denk ik dan. ik geloof wel dat er iets is maar wat dat weet ik niet. Ik weet ook dat we allemaal een doel hebben maar welke ik heb weet ik niet.
Ik heb 8 jaar op een christelijke school gezeten en ken de bijbel. Dus daar ligt het niet aan.
Bedankt voor je reactie en jij ook veel sterkte.

Groetjes

Meer weten over het HyperVen programma?