[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hoe weet ik nou of ik CHV heb?

Gepost door Rainbow 
Hoi!

Ik ben, na een flinke pauze, weer begonnen met HyperVennen. Ik doe het nu maar 1x5 keer, wat natuurlijk te weinig is, maar ik wil het opbouwen vanwege de bijverschijnselen die ik snel heb. Het gaat wisselend met de hyperventilatie...

Ik heb laatst een heel onderzoek gehad bij de longarts en volgens hem heb ik geen hyperventilatie. De test die hij deed stelde niks voor en was echt een momentopname. Juist toen had ik helemaal geen klachten...en DUS heb ik ook geen chronische hyperventilatie...m hij twijfelde wel omdat ik wel alle klachten had van het onderzoeksformulier. Daar schoot ik dus niks mee op. Mijn huisarts wil verder ook niet zo'n scan laten maken, of zo'n ECG/EMG of zoiets, dus ik zal nooit 100% zeker weten of ik chronische hyperventilatie heb of niet...Ik denk van wel...

Ik vind het best vervelend om steeds te HyperVennen, zeker omdat ik niet weet of ik überhaupt wel chronische hyperventilatie heb...Maar kwaad schijnt HyperVen niet te kunnen, dus ik ga maar door om van dat vreselijke gevoel af te komen! Ik had het 10 jaar terug ook en volgens een test was het toen ook hyperventilatie. Hebben jullie allemaal officieel bevestigd gekregen dat je chronische hyperventilatie hebt en zo ja, hoe dan?

Fijn weekend!

Rainbow
Hai Rainbow,

Nee, ik heb niet aangestuurd op een test.
Als ik al mijn klachten bij elkaar optelde en vergeleek met de klachten op de site, stond het als een paal boven water dat het chronische hyperventilatie was.
Ook volgde ik diegene die wel een onderzoek hadden gehad en die hadden allemaal zo'n problemen met hun huisarts en/of long- chronische hyperventilatie arts, dat ik die strijd niet eens ben aangegaan. Zonde van mijn energie.

Ook ik ga op en neer met mijn chronische hyperventilatie-gevoelens.
Zo ben ik een hele tijd symptomenvrij en zo steken ze weer de kop op.
Voor mij is dat een indicatie dat mijn lichaam nog niet volledig hersteld is, vooral omdat ik mezelf met mijn gedachten nog wel eens gek kan maken.

Ik ben nu tijdelijk gestopt met HyperVen en overgestapt op meditatie. (Op advies van Rob - een tijdje geleden) Omdat het best wel moeilijk is doe ik het tegenwoordig aan de hand van een cassette-bandje met geleide meditatie. Dit duurt ook ongeveer een half uurtje en daarmee leer ik mezelf om ook geestelijk een stuk rustiger te worden.

Misschien is het een idee, maarre................ook hierbij heb je natuurlijk niet binnen een week resultaat, omdat je het nog helemaal moet leren.

Groetjes van Ellen enne.................een Fijn Weekend Joh. [:]winking smiley[/:]
Hoi Rainbow en Ellen,

Ik heb eigenlijk hetzelfde gevoel hierover als Ellen.

Mijn eerste ervaring met hyperventilatie was dat ik me al een tijdje 'raar' in m'n hoofd voelde en allerlei vage klachten had. Op een gegeven moment tijdens een vergadering voelde ik me zo beroerd dat ik eerder weg ben gegaan en naar huis ben gaan rijden. In de auto voelde ik me zo raar dat ik direct naar de eerste hulp ben gereden en in paniek naar binnen ben gerend.

Daar ben ik opgevangen en hebben ze bloed afgenomen en m'n hart in de gaten gehouden. Uit het bloed bleek dat ik ontzettend veel zuurstof in m'n bloed had en dus aan het HyperVentileren was. Toen ik dat eenmaal hoorde, kalmeerde ik en voelde ik me alweer stukken beter. Mijn huisarts heeft me doorverwezen naar de fysio voor ademhalingsoefeningen en daarna ging het stukken beter. De jaren daarna kwam het af en toe terug en ging ik weer naar de fysio. Zij raadde mij aan om Tai Chi te gaan doen en dat werkt inderdaad ontspannend.

Goed, het wordt een beetje een lang verhaal, maar wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de eerste constatering bij de eerste hulp en de herkenning van de klachten op deze site voor mij voldoende zijn om te weten dat ik chronische hyperventilatie heb. Ook mijn huisarts heeft dezelfde mening, maar schenkt er niet teveel aandacht aan (wat in mijn geval denk ik ook goed is om te kunnen relativeren). Wel heeft hij een paar keer mijn bloed uitgebreid laten controleren als ik weer eens heel moe was, puur om mij gerust te stellen dat er niets ernstigs is.

En Rainbow, ik ben geen dokter, maar als ik jouw verhalen zo hoor denk ik dat het echt chronische hyperventilatie is. Ook ik oefen 1 x 5 per dag en het bevalt me stukken beter dan 2 x 10, omdat ik ook heftige bijverschijnselen had. Zo lang ik nog zie dat mijn curve stijgt, heb ik daar vrede mee. Als ik lange tijd geen verbetering zie, kan ik altijd m'n sessies nog aanpassen.

Succes meiden!

Groeten, Martine

Meer weten over het HyperVen programma?