[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vraagje aan de HyperVen experts

Gepost door tim 
tim
Vraagje aan de HyperVen experts
03 May 2005 12:49
heb nog een vraagje...hoe weet je dat je op het juiste moment gestopt ben?? Ik ben gestopt met de therapie nadat de lijn vlak werd en ik het 4 maanden gedaan hebt. Ben lichamelijk dan ook uit de negatieve spiraal (heb nog weleens branderige ogen oid maar dat zijn kleine klachten die iedereen weleens heeft).

Nu merk ik dat het geestelijke nog niet mee wilt. Ben niet meer angstig maar heb wel steeds zo'n zeurderig stemmetje in mijn hoofd: als het vandaag maar goed gaat...heb ik echt nergens last van...ik heb dagen dat het minder is maar ook dagen dat ik die gedachtes echt continu heb en daardoor weer erg naar binnen gericht ben/

Nu heb ik gelezen dat volledig herstel een jaar kan duren. Betekent dit dat ik in dit jaar steeds meer zelfvertrouwen zal krijgen en ook het stemmetje zal slijten of moet ik dat op een andere manier aanpakken?
HyperVen
Re: Vraagje aan de HyperVen experts
04 May 2005 09:22
Hallo Tim,

Dit soort gedachten zijn aangeleerd in de periode dat het zo slecht met je ging. Doordat de klachten bleven heb je jezelf als het ware geprogrammeerd met dit soort gedachten. Vandaar dat ze telkens weer naar boven komen, ook nu je je beter gaat voelen. Daarom is het zo'n langdurig proces. Niet alleen het fysieke probleem moet worden opgelost (met HyperVen). Maar ook onze programmering moeten we veranderen. Je zelfvertrouwen begint nu al nu toe te nemen dus zul je ook jezelf anders gaan programmeren. Maar dat kost tijd. Je kunt jezelf helpen door systematisch dit soort gedachten te gaan vervangen door opbouwende gedachten. Dat is een moeizaam proces maar de aanhouder wint. In het begin zal die twijfel nog heel vaak terugkomen. Maar als je systematisch door blijft gaan met jezelf programmeren met positieve en opbouwende gedachten, zal je uiteindelijk de negatieve overwinnen en deze zullen volledig verdwijnen. Maar het is gezegd, dat kost veel moeite en duurt een lange tijd.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
tim
Re: Vraagje aan de HyperVen experts
06 May 2005 09:06
hallo,

bedankt voor uw reactie. het geeft toch rust als je weer dat het erbij hoort. Ik probeer heel bewust nu te denken in het hier en nu. Maar dat valt natuurlijk niet altijd mee. Zijn er meer mensen met hyperventilatie of ex-hyperventilatieers die dit herkennen??

Tim
Kelly!
Re: Vraagje aan de HyperVen experts
06 May 2005 12:05
Hoi!
Ja, dat herken ik spijtig genoeg.
Als ik me rot voel en hyperventilatie-klachten heb dan leef ik precies niet meer en dan sluit ik me op in m'n kamer. En als ik me dan supper goed voel dan zit ik de hele dag te piekeren-"en wat als ik oppeens een aanval krijg?!?"
Ik heb er veel moeite mee om naar een winkel te gaan of met vrienden weggaan door die soorten gedachten!
Dus je bent zeker niet de enigste!!
Sterkte!!
jolanda jehee
Re: Vraagje aan de HyperVen experts
06 May 2005 13:42
Hi Tim,
Ik heb hetzelfde.
Ik ben ook redelijk de angst kwijt, al is het dan door het slikken van medicatie. Maar ik had gehoopt dat dan ook de gedachten en de klachten zouden verdwijnen. Maar dat is echt iets waar we zelf heel hard aan moeten werken.
Ik probeer wel om het zo min mogelijk mijn leven te laten beinvloeden maar dat is niet makkelijk.
Ik ben al dagen zenuwachtig als ik een afspraak heb gemaakt om een dagje weg te gaan.
Helemaal als het met mensen is die niet weten dat ik aan hyperventilatie lijdt.

Groetjes jo.

Meer weten over het HyperVen programma?