[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Meer klachten bij regelmatig Hypervennen

Gepost door Rainbow 
Hoi allemaal,

Ik ben nu alweer een weekje bezig met elke dag HyperVen. De ene dag gaat het top, de andere (zoals vandaag) gaat het helemaal niet goed. Gisteravond had ik het heel benauwd in bed en DUS stond ik al op met hyperventilatie. Op het werk, gelukkig maar een half dagje, voelde ik me uren achtereen vreselijk. Duizelig, zoals gewoonlijk. Ik wilde even wat spullen halen voor de vakantie en besloot op de fiets te gaan, want dan hyper ik gelukkig niet. Ik voelde me toen een paar uur lekker, maar nu heb ik het wéér zo benauwd en ik zie mijn borst helemaal meebewegen als ik adem. Echt FOUT, maar het gaat vanzelf. Mijn borst beweegt maar een beetje...beweegt hij bij jullie ook, of is het helemaal stil?

Het ging twee dagen ofzo prima na het HyperVennen, maar dan krijg ik opeens weer erg veel last, terwijl ik gewoon aan het oefenen ben. Ik word hier, na een jaar oefenen, echt moedeloos van. Is er dan niets wat mij kan helpen om van die hyperventilatie af te komen? Ik kan tijdens de vakantie - ik ga woensdag - niet oefenen en misschien is dat ook wel goed? Maar ik wil nu juist vooraf oefenen, omdat ik bang ben dat ik duizelig word in de vakantie. Nu voel ik me juist slecht door dat oefenen. Het is allemaal zo dubbel, ik weet het niet meer!

Ik wil heel graag weten of je dat vreselijke duizelige gevoel op een bepaald moment ook kwijt kan raken. Bij mij gaat het op een gegeven moment gelukkig weg, maar wat moet ik doen als ik opeens verander in een zwevende zombie als ik bv in een museum sta op vakantie? Een trial doen helpt helaas niet...Dus: WEET IEMAND HOE JE JE KOOLDIOXIDE SNEL WEER OP PIJL KAN KRIJGEN?

Ik hou het even op héél weinig oefenen nu, want straks krijg ik weer alle bijverschijnselen waar ik niet op zit te wachten. Het zal wel dat mijn lichaam zich aan gaat passen, maar dat duurt wel lang! [:]:O[/:]

Doei,
Rainbow

Hoi Rainbow,

Ik herken je verhaal wel dat als je meer/weer gaat HyperVennen de klachten verergeren. Daar heb ik zelf ook last van en mijn verklaring is dat alle stress die ik in al die jaren heb opgebouwd, eruit moet. Bij de een uit zich dat in hoofdpijn, de ander wordt heel moe en weer een ander wordt duizelig, etc.

Het is volgens mij belangrijk om toch door te zetten hoe moeilijk het ook is, want als je telkens afhaakt als het slechter wordt, dan kom je volgens mij nooit over de 'hobbel' heen die je moet nemen.

Als ik jou was zou ik tot aan de vakantie niet te 'gedwongen' gaan HyperVennen, want volgens mij bouw je die buffer niet in een paar dagen op. Ik ben enorm in m'n scores gestegen en heb soms nog opeens last van duizelingen, terwijl mijn buffer als het goed is al flink gegroeid is. Ga eerst gewoon lekker op vakantie en begin na de vakantie weer met frisse moed aan HyperVen en probeer dan op de moeilijke momenten door te gaan (ik weet dat het makkelijker gezegd is dan gedaan...).

Wat betreft die ademhaling: ik let eigenlijk nooit zo op m'n borstbeweging, want die kan per moment zo verschillen. Soms beweegt er niks en loop ik ontzettend te hyperen, maar het kan ook maar zo zijn dat m'n borst als een gek tekeer gaat. Daarnaast heb ik tijdens yoga gehoord dat je niet altijd een lage buikademhaling moet hebben. Dat verschilt heel erg per activiteit. Ik zou dus niet meteen in paniek raken als je borst mee beweegt!

Zo, een lang verhaal geworden, maar ik wil je in ieder geval een fijne vakantie toewensen zonder al teveel klachten! Waar ga je eigenlijk heen?

Groeten, Martine
Ha Martine,

Dank je voor je reactie. Ik ga naar Toscane aanstaande woensdag. Heb alvast maar wat valeriaanpilletjes gekocht om rustig in het vliegtuig te kunnen stappen! Ik ga gewoon genieten en proberen niet te veel aan de hyperventilatie te denken!

Je hebt supergelijk als je zegt dat je vol moet houden omdat je over een hobbel heen moet. Ik kap altijd meteen af als ik me niet goed voel...Zo blijf ik inderdaad steeds steken! In de vakantie kan ik toch niet oefenen, dus ik ga gewoon NIETS doen daar!

Ik denk maar aan jou, dat jij in de vakantie ook geen last hebt gehad! Veel plezier hier in het warme Nederland met je dochtertje in het zwembad! [:]smiling smiley[/:] Poedelen is ook leuk!

Groetjes Rainbow
Hoi Rainbow,

Ik weet niet of je hier iets aan hebt, maar ik ben in juni op vakantie geweest en ik vond het ook heel erg eng. Ik heb er veel meer last van als ik tot ontspanning kom. Maar ik had mijn mobiele telefoon bij waar uiteraard een stopwatch opzit. Voor mij was het een geruststelling dat ik in ieder geval een sessie kon doen als ik daar echt behoefte aan had. Ik heb het ook inderdaad een paar keer gedaan en zo ben ik de vakantie heel redelijk doorgekomen. Eigenlijk heel goed in vergelijking met voorgaande jaren.

Ik wens je in ieder geval een hele fijne vakantie en probeer er echt zoveel mogelijk van te genieten. Het gaat je wel lukken! [:](Y)[/:]

Groetjes, Yvonne

Meer weten over het HyperVen programma?