[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Over de nieuwe opzet van de forums

Gepost door HyperVen 
Over de nieuwe opzet van de forums
18 August 2006 08:30
L.s,

Zoals inmiddels duidelijk zal zijn geworden, zijn de forums van HyperVen weer online. We hebben een periode gehad waarin we ons wilde bezinnen over hoe om te gaan met de forums en of – wat we met de forums deden – wel wenselijk was vanuit het oogpunt van de ondersteuning die wij bieden. We hebben daartoe met een aantal instanties gesproken en informatie ingewonnen. Het algemene beeld dat wij kregen, is dat wij absoluut op de goede weg zijn, zolang het maar duidelijk is dat onze raadgevingen berusten op ervaringdeskundigheid en niet op medische deskundigheid. Daartoe hebben we de antwoorden die door ons zijn (en worden) gegeven voorzien van een duidelijke tekst die dit aangeeft.

Daarnaast is er een nieuw forum bijgekomen, namelijk het forum met succesverhalen. In dit forum staan allerlei postings van mensen die de therapie met het programma HyperVen met succes hebben afgerond, dan wel nagenoeg afgerond. De postings zijn overgenomen uit de archieven van de diverse forums die er in het verleden geweest zijn. Daarnaast zijn er zeer veel emails geweest van mensen die positieve ervaringen te melden hadden. Ook deze emails worden er nu ingezet, dus het bestand zal in de komende weken nog verder uitgebreid worden.

Als ik nu terugkijk op de paar jaar dat we nu bezig zijn, moet ik zeggen dat er maar heel weinig terugmeldingen zijn geweest die niet positief waren. Het is niet zo dat iedereen die de therapie heeft afgerond voor 100% genezen is, maar praktisch iedereen heeft op zijn minst een verbetering gemerkt. Maar er zijn ook geweldige succesverhalen geweest van mensen die vanuit volledige arbeidsongeschiktheid weer gewoon aan het dagelijkse leven deelnemen. Ik ben daar zelf onder andere een goed voorbeeld van. En ook Hester, die zich enorm inzet voor HyperVen, is een schoolvoorbeeld van hoe goed het kan gaan met de methode van Drs. Snitslaar.

Nieuwe aanpak voor postings
We zullen in de nieuwe opzet de postings van mensen nog meer nauwgezet gaan volgen. Daar waar antwoorden al in forum 2 of 3 te vinden zijn, zal de discussielijn worden afgestopt. Dit om te zorgen we niet met zijn allen telkens in herhalingen vallen. Een goed voorbeeld daarvan is de topic ‘hartoverslagen en hartkloppingen’. Er zijn daarvan heel veel postings te vinden die allemaal terugkomen op steeds dezelfde antwoorden. Daarom zullen we daar wat strikter op zijn. Ook discussies die niet gericht zijn op het helpen van elkaar met ervaringen en / of goede tips, of goede vragen die antwoorden behoeven, zullen worden afgestopt of verwijderd. Dit klinkt misschien wat censuurachtig, maar het gaat ons er alleen maar om dat de discussies ter zake doende blijven en in het verlengde liggen van de doelstelling van HyperVen: mensen te helpen te genezen van het hardnekkige syndroom van de chronische hyperventilatie.

Ik wens iedereen die ons forum bezoekt een spoedig herstel toe van hyperventilatie en alle nare klachten die daarbij optreden. Laten we er met ons allen een mooi geheel van maken. Nu al hebben we zeer veel mensen geholpen om weer te kunnen genieten van het leven. Dat is een verdienste van alle mensen die actief zijn geweest op de forums in het verleden. Door al die postings hebben we een schat aan informatie bij elkaar gebracht, waarmee we nog vele jaren mensen zullen kunnen helpen.

[:]![/:] Daarom wil ik iedereen bedanken voor al die bijdragen tot dusver en voor de bijdragen die nog komen zullen.

Rob Gravesteijn
Voorzitter HyperVen



Bericht bewerkt (18-08-2006 08:32)

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?