[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

nieuw op het forum

Gepost door Gijs 
nieuw op het forum
23 August 2006 17:33
hoi ik ben Gijs, loop al jaren met allerlei vage klachten en heb daarvoor al heel wat onderzoeken laten doen om de zorg weg te nemen dat ik iets zou mankeren.

vermoeidheid, koppijn, kaakpijn, pijn op de borst, nekpijn, wazig zien, niet helder na kunnen denken, en noem maar op....

doordat het nu gelukkig in mindere mate voorkomt ben ik beter in staat te benoemen waar de klachten mee te maken hebbben en zonder dat een arts of zo heeft geconstateerd dat ademhaling de oorzaken/'>oorzaak is, is dit voor mij nu wel duidelijk.

Gister stond ik zelfs met al deze klachten op, heeft iemand ook die ervaring en heb ik dan misschien de hele nacht verkeerd geademd?? Zijn er misschien tips om dit te voorkomen?

groet Gijs
Re: nieuw op het forum
24 August 2006 12:19
Hoi Gijs,

Ik heb inderdaad ook wel eens dat ik ermee opsta. Vaak heb ik daarvoor dan een drukke dag gehad, zodat ik in m'n slaap lig te HyperVentileren. Wat bij mij wel eens helpt is voor het slapen ademhalings-/ontspanningsoefeningen doen, zodat ik lekker ontspannen in slaap val.

O ja, en welkom op het forum!

Groeten, Martine
Re: nieuw op het forum
24 August 2006 13:38
hoi Martine,

in ieder geval een geruststelling dat het ook met hyperventilatie te maken heeft. Ik ga anders weer twijfelen aan mijn gezondheid, wat weer voor een slechte admehaling zorgt en dan is de cirkel weer rond (bevestiging van de onzekere gedachten).

ik ga i.i.g. proberen om voor een rustige ademhaling te zorgen voordat ik ga slapen, hopen dat het scheelt.

groet Gijs
Re: nieuw op het forum
24 August 2006 17:20
Gijs, niet twijfelen aan je gezondheid hoor, het is allemaal die rot-hyperventilatie. Ik herken het maar al te goed wat je zegt. Ik heb het vaak als ik een hele drukke dag gehad heb zónder hyperventilatie...Dan lig ik in bed en komt alle stress eruit...Met hyperventilatie als gevolg. En ja, dan sta ik er ook mee op. Soms ga ik er ook mee naar bed en is het 's ochtends weg. Ik besteed er de laatste tijd weinig aandacht aan en dat helpt!

Sterkte en welkom op dit forum!

Groetjes Rainbow
Re: nieuw op het forum
24 August 2006 17:22
Oh ja, wat bij mij helpt: op mijn zij in bed gaan liggen. Je mond valt dan minder open als je ontspannen slaapt met als gevolg dat je meer door je neus ademt. Dat geeft minder klachten, bij mij althans! Het schijnt bij astma-patienten soms ook aanbevolen te worden...
Re: nieuw op het forum
26 August 2006 13:01
grappig dat je dat zegt,

ik heb dat ook gemerkt dat als je jezelf niet te serieus neemt op die momenten, ach het zal wel het is die hyperventilatie maar, dan scheelt dat vaak al.

Meer weten over het HyperVen programma?