[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ademhaling per minuut

Gepost door Sandra 
Ademhaling per minuut
30 August 2006 20:01
Hoi allemaal,

Ben ik weer met een vraag, wat is nou het gemiddelde aantal ademhalingen per minuut?
Ik zit momenteel aan de 15 ademhalingen per minuut.Gewoon op de bank zonder inspanning.

Ben daar wel heel benieuwd naar omdat de huisarts laatst zei dat ze even stiekum op mijn ademhaling lette en vond dat ik snel ademde.

Wat is jullie gemiddelde?

Groetjes San
Re: Ademhaling per minuut
30 August 2006 23:04
Wil er nog even bijvermelden dat ik mijn adem 45 seconden inhouden, is dat normaal?
Re: Ademhaling per minuut
31 August 2006 08:52
Hoi sandra,

Volgens mij is 45 seconden heel normaal voor iemand die hypert. Sommige mensen beginnen zelfs veel lager! Ik geloof dat 15x per minuut ademen toch wel behoorlijk veel is, maar ook daar hoef je niet per se last van te krijgen. Zelf adem ik 'maar' 9x en toch heb ik chronische hyperventilatie. Met HyperVen verminder je het aantal ademhalingen en uiteindelijk ga je daardoor minder HyperVentileren (= te veel ademen). Doe jij het programma al?

Groetjes Rainbow
Re: Ademhaling per minuut
31 August 2006 11:09
Hallo Sandra,

Eigenlijk is er geen 'goed' gemiddelde als het gaat om het aantal ademhalingen per minuut. Het aantal keer dat je ademhaalt is afhankelijk van een heleboel factoren zoals je bouw, je longinhoud, je conditie of je rookt of niet etc...daarom kan je geen conclusies verbinden of je last hebt van hyperventilatie op basis van het aantal keren ademhalen per minuut.

Hetzelfde geldt voor het aantal seconden dat je je adem in kunt houden. Iedereen krijgt een andere helling in de grafiek te zien en ook hier zijn niet echt richtlijnen te geven wat goed is. Daar gaat het ook niet om, maar of je tolerantie voor CO2 toeneemt! Wat we wel zien is dat heel veel mensen met chronische hyperventilatie in het begin hun adem amper 20 sec. kunnen inhouden.

Hester
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?