[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Druk in hoofd en oren?

Gepost door Gonnie 
Druk in hoofd en oren?
05 September 2006 19:25
Ik heb al sinds 9 maanden een heel scala aan klachten. Volgens huisarts is het allemaal veroorzaken/'>oorzaakt door stress, maar ik ben daar nog niet zo zeker van en heb veel angst voor een hersentumor.

Het begon allemaal met verstopte oren, niet tegen harde geluiden kunnen en veel suizen in mijn hoofd. Dat is weggetrokken na 2 weken, maar sindsdien houd ik last van duizelingen, oorsuizen, paniekgevoelens, zwarte stippen en strepen voor mijn ogen, hoofdpijn, slecht slapen en een drukkend gevoel in mijn hoofd.

De meeste klachten die ik heb herken ik wel op deze site, maar ik hoor niemand over een drukkend gevoel in het hoofd. Het is nog net geen hoofdpijn, maar gewoon een vervelend gevoel dat er trouwens niet altijd is. Herkent iemand dit? Dit zou me erg geruststellen.
Re: Druk in hoofd en oren?
05 September 2006 20:00
Hoi Gonnie

Ik herken het zeker en heb er met vlagen last van (steeds minder, omdat HyperVen steeds beter begint te werken). Net het gevoel of er een zware band om je hoofd zit en het gevoel dat je hoofd te zwaar is om rechtop te houden.

Ook heb ik heel af en toe last van oorsuizen en pieptonen.

Ik ben geen dokter, maar denk dat de kans groot is dat het door hyperventilatie en stress/spanning komt. Vooral omdat bij mij de klachten wegtrekken als ik ontspannen ben en niet hyperventileer.

Groeten, Martine
Re: Druk in hoofd en oren?
07 September 2006 12:22
hoi Gonnie,

ik herken het ook wel, maar ik heb het vaak in de vorm van bonzen in mijn hoofd.
het voelt soms ook als een constante druk en wordt dan heftiger als ik opsta (ook wel weer normaal denk ik).

ik denk zelf dat het wel met hyperventilatie te maken heeft omdat ik het niet heb als ik me prima voel en ook geen andere verwante lklachten heb. Het doet zich altijd voor na een onrustige nacht of na veel spanning...

Gijs

Meer weten over het HyperVen programma?