[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hoe kan dat nou?

Gepost door Rainbow 
Hoe kan dat nou?
25 September 2006 19:53
Hoi,

Misschien is dit meer een vraag voor Hester of Rob, maar misschien weet iemand anders het antwoord ook wel..?

Ik schreef hier al dat het de afgelopen tijd goed met mij gaat. Ik heb veel minder chronische hyperventilatie dan eerst. Dat is fijn natuurlijk, het is heerlijk om weer 'gewoon' te leven zoals iedereen. De wereld ziet er veel helderder voor mij uit nu...fijn om weer helder beeld te hebben.

Maar...soms zak ik toch weer even terug in de chronische hyperventilatie. Zaterdag was ik duizelig, maar dat trok ook weer weg. Gisteren had ik geen last en vandaag op het werk de hele dag. Het was lang geleden dat ik het op het werk had...

Momenteel HyperVen ik niet meer, omdat ik dus dacht dat het beter met mij gaat. Ik doe niet méér dan eerst. Ik vraag me af hoe het kan dat je, na een goede periode, toch weer kan terugvallen. Ook al is het maar een béétje...Het is bij mij juist op momenten dat ik rustig ben. Als ik heel druk ben heb ik het niet...Dus...

a) hoe komt die kleine terugval? Zijn mijn buffertjes weer een beetje op?
b) zou het kunnen dat je, als je het druk hebt, gewoon niet chronische hyperventilatie-t omdat je bent afgeleid?

Hopelijk krijg ik antwoord...Jammer genoeg staan er achter veel namen 0-elletjes qua reactie. Kom op, waar is iedereen? [:]moody smiley[/:]

Rainbow
Re: Hoe kan dat nou?
25 September 2006 23:10
Hi Rainbow,
Ik ben geen expert dus weet niet hoe het komt. Wel hebben ze mij ooit verteld dat je hersenen bepaalde signalen registreert. Bijv. als je ooit een nare ervaring hebt gehad en je komt in een soort gelijke situatie of er is hetzelfde licht als bij die situatie, dat je hersenen bijv. weer die hyperventilatie toepast omdat dat het bij die situatie geregistreerd staat.
Zo wordt ik heel vaak naar in winkels en vooral bij bepaalde soorten tl. Dit zou bijv. te maken kunnen hebben met het feit dat ik op jonge leeftijd voor 'gewoon' neus/keelamandelen laten knippen zo in paniek ben geraakt (ze bonden je toen vast met riempjes met armen en benen aan een stoel) dat ik dat daar aan over heb gehouden.
Volgens mij moet je dan dus gedeprogrammeerd worden ofzo. Volgens mij heeft dr. Snitselaar ook zo'n artikel over iemand die in coma is geweest en er weer uit komt en nooit meer last heeft van hyperventilatie. (weet niet meer precies hoe dit verhaal ging.)
Nou goed het echte antw. zal je binnenkort wel krijgen, dit is gewoon mijn ervaring...
Succes,
groetjes Gina

Re: Hoe kan dat nou?
26 September 2006 19:20
Hallo Rainbow!

Fijn dat het zo goed met je gaat! Ookal ben je gestopt met het oefenen, het genezingsproces gaat nog steeds door. Ookal is dat met ups en downs. Het is niet zo dat je heel snel weer buffer verliest. Daar is echt weer een lange periode van HyperVentileren voor nodig. Dat je toch weer klachten in rust krijgt, kan ook te maken hebben met het verwerken van stress. Maar daar hebben we het al heel vaak over gehad [:]smiling smiley[/:] !

Hester
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?