[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hallo

Gepost door Jasper 
Hallo
21 September 2006 14:01
Mij naam is Jasper en sinds enige tijd, volgens de dokter al veel langer ongemerkt, heb ik last van chronische hyperventilatie. Het is niet zo dat ik echt aanvallen heb maar op sommige dagen zijn de klachten er constant. Heb een drukke baan en een tijd lang behoorlijk over mijn grenzen gegaan zowel werk als prive. Na een vakantie welke mij helaas niet de rust bracht die ik zocht werden mijn klachten zo erg dat een paniekaanval kreeg die mij op de eerste hulp bracht. Diagnose: paniekaanval, pilletje en gaan maar weer. Maar de angst zat er toen goed in (ik ben dus bang dat er met mijn hart wat is). Ik ben daar na nog enkele keren bij een dokter geweest en uiteindelijk op eigen verzoek is er bloedonderzoek en een ECG gemaakt. Alles goed, ik ben gezond met hyperventilatie en nu doe ik mijn stinkende best om zo snel mogelijk mezelf weer bijelkaar te rapen en weer aan het werk te gaan.

Anyway, ik ben wel blij dat er iets als deze site is waarop positieve berichten staan van "lotgenoten". Ik heb dan het programma HyperVen ook besteld en heb nu 2 x een sessie gedaan. Ik zou graag wat ervaringen willen horen van jullie na de eerste keren. Ik werd ernamelijk nogal angstig van. Het roept toch een sensatie op in je lijf (borst) en als je daar al angstig voor bent... Is dit herkenbaar en hoe zijn jullie hiermee omgegaan.

Ik hoop op reacties als nieuwe gebruiker want ik denk dat ik alle postitieve inbreng wel kan gebruiken de komende tijd.

Veel groetjes,

Jasper

Re: Hallo
21 September 2006 20:03
Hoi Jasper,

Ik ben 31 jaar en inmiddels heb ik ca. 9 jaar last van chronische hyperventilatie. Sinds januari van dit jaar ben ik aan het HyperVennen. Ben nog niet helemaal klachtenvrij, maar er is zeker een flinke verbetering ten opzichte van 8 maanden geleden. Ook mijn scores zijn in de loop der tijd flink gestegen (van 45 naar 145 seconden). Het was wel zo dat ik af en toe een aantal weken bleef steken, dus laat je daardoor niet van de wijs brengen als het jou ook gebeurt!

Ik vond het de eerste keren ook spannend en kreeg duizelingen in m'n hoofd, maar ik heb geleerd dat je vooral niet moet gaan forceren. Je moet even aan de therapie wennen en dan is de score in het begin maar wat lager.

Succes met je herstel!

Groeten, Martine
Re: Hallo
27 September 2006 16:25
Hoi Martine,

Ik ben 30 jaar en loop mezelf al jaren voorbij denk ik. Met de klachten welke ik heb en terugdenkend aan het verleden heb ik al jaren "klachten" alleen zijn ze nooit zo duidelijk geweest als de laatste maanden. Ik heb het altijd een beetje genegeerd. Maar ja, nu gaat dat niet meer. Ik ga d'r voor. Ik ben nu een kleine week bezig en mijn scores stijgen al. Begonnen op zo'n 35, nu 70.

Anyway, bedankt voor je reactie. Hopelijk wordt het wel wat minder stil hier, kan alle steun gebruiken.


Jasper

Meer weten over het HyperVen programma?