[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

tintelingen rechter kant gezicht

Gepost door Gonnie 
tintelingen rechter kant gezicht
26 September 2006 13:23
Ik heb enkele weken geleden hier al iets gepost en herken veel van de symptomen van chronische hyperventilatie. Ik ben zelf bang voor een hersentumor en heb nu sinds een week een tintelend/doof gevoel aan de rechterkant van mijn gezicht. Ook het puntje van de tong. Net alsof je bij de tandarts bent geweest en de verdoving bijna is uitgewerkt.
Ik maak me hier erge zorgen over. Heb wel morgen een afspraak bij de huisarts maar zou alvast willen weten of iemand dit herkent als zijne een symptoom van hyperventilatie?
Als ik weet dat de klachten daar van daan kunnen, zijn ze nog maar half zo erg. Het zit er trouwens niet constant, dat stelt me gerust, want ik denk dat als je een tumor hebt, het dove gevoel er constant is.
Hopelijk kan iemand me geruststellen.
Alvast bedankt.

Hallo Gonnie

Ik ben de afgelopen weken bij 4 verschillende dokters geweest om dat ik draaierig was, pijn op de borst, benauwd, raar gevoel in mijn armen en doof gevoel in mijn gezicht, oren en armen. Maar allemaal zeiden ze dat het chronische hyperventilatie is. Uiteindelijk heeft de laatste na wat zeuren een hartfilm gemaakt en bloed onderzocht waar niets uitkwam. Volgens de dokter kan je in het bloed altijd zien of er ergens een ontsteking zit. Ik zou zeggen, als je naar de dokter gaat, wacht niet tot je een aantal keer geweest bent maar vraag gelijk om een onderzoek. Dat bespaart je een hoop stress.

Hopelijk heb je hier wat aan!

Groetjes,

Jasper
Pff, dat stelt me inderdaad gerust. Maar was het bij jou ook eenzijdig? Ik kan me voorstellen dat je zoiets dubbelzijdig hebt, maar dat het aan 1 kant is vind ik zo eng.
Een bloedonderzoek heb ik al gehad en de huisarts heeft ook wat neurologische testjes gedaan, waar niks uitkwam. Een gehoortest wees ook niks uit, terwijl ik wel het idee heb dat ik aan een kant druk in mijn oor heb en wat minder hoor. Maar dat komt natuurlijk door het zoemen dat ik aan die kant vaak heb.



Bericht bewerkt (26-09-2006 17:32)
Intussen ben ik bij de huisarts geweest en heb ik toch een verwijzing voor de neuroloog gekregen. De huisarts vond de klachten niet alarmerend maar om mij gerust te stellen gaf ze toch een verwijsbrief. Kan helaas nog weken duren voor ik er terecht kan, maar dat is niet anders. HOpelijk loopt het goed af en kan ik er een punt achter zetten als ik weet dat er lichamelijk niets te vinden is.

Meer weten over het HyperVen programma?