[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

bloedonderzoek?

Gepost door Roelie 
bloedonderzoek?
13 October 2006 20:15
Hallo,ik lees hier en daar dat het makkelijk is vast te stellen dat je chronische hyperventilatie hebt,maar bij mij is ook het bloed gecontroleerd en alles was goed , nu weet ik dat de ene dokter hier meer ervaring mee heeft dan de andere ,want ik had hem ook voorgelezen dat je bloedvaten samenknijpen enzo ,dat vond hij maar een eng verhaal. Mijn vraag aan HyperVen is wat ik hem eventueel de volgende keer moet vragen omtrent het bloedonderzoek ,er is van alles gechecked maar dat was meer om te kijken dat ik niet iets anders mankeerde.Hij had het wel over een soort test bij een longarts ,als je dan een aanval hebt dat je dan de test kan doen mbt de zuurgraad , graag zou ik hierover een duidelijk antwoord hebben wat ze nou precies op bloed moeten testen .Want ik ben nog steeds niet klachtenvrij , heb de hele dag druk in het hoofd ter hoogte van het neusbeen en vaak ook druk op de oren ,verder zijn de klachten wel wat minder echt een aanval heb ik niet meer gehad wel af en toe een naar gevoel ,raar worden in het hoofd spanningsgevoel in de nek wat naar je hoofd loopt .Ik gebruik het programma nog niet omdat ik eerst zeker wil weten of het chronische hyperventilatie is ,hoe kom ik hier het beste achter . Mijn eerste aanval kwam uit het niets het begon met raar in het hoofd een soort kortsluiting daarna doof gevoel linkerarm beklemming op de borst enorm beven en koud worden doof gevoel in de hakken enorme hartkloppingen ,vaak plassen 5 keer in een uur ofzo ,en geen speeksel meer een enorm droge mond ,de volgende dag heb ik heel veel lopen gapen ,ik had van de dokter oxzepam gekregen om te kunnen slapen want je schrikt je een hoedje als je zoiets krijg ik durfde niet eens te gaan slapen ,ik had mijn eerste aanval dus in bed in onspannen toestand eigenlijk.
Re: bloedonderzoek?
15 October 2006 11:49
Hallo Roelie,

Het meest betrouwbare onderzoek is een EMG gericht op latente tetanie (is een anderd woord voor chronische hyperventilatie). Dit soort onderzoek wordt gedaan door een neuroloog. Ook longonderzoek is mogelijk, een zogenaamd capnografisch onderzoek, waarbij de hoeveelheid CO2 in de uitgeblazen lucht wordt gemeten. Bloedonderzoek is ook een mogelijkheid, waarbij de plasmabicarbonaatspiegels in het bloed kunnen worden gemeten.

Jouw klachten lijken inderdaad sterk te wijzen op chronische hyperventilatie. Maar als je het eerst zeker wilt weten, kan je een van bovenstaande onderzoeken laten doen.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen



Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?