[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Heel weinig ademen per minuut?

Gepost door Rainbow 
Heel weinig ademen per minuut?
24 October 2006 12:26
Goedemiddag allemaal,

wat een guur weer he? Brr!

Maar ik mail niet om te praten over het weer. Met HyperVen leer je minder te ademen, wat voor ons hypers erg fijn is natuurlijk. Nu las ik laatst over iemand dat hij nog maar 4x per minuut ademt? Die persoon had de Buteyko-methode gevolgd, die net als HyperVen gebaseerd is op buffers en het veranderen van je ademcentrum door minder te ademen. Overigens is die volgens mij erg gericht op astma en is HyperVen meer voor hyperventilatie...Maar bestaat zoiets? Vier keer lijkt mij wel erg weinig hoor! Als ik er echt op ga letten, zit ik op 10x, maar als ik er niet op laat zal dat ongetwijfeld meer zijn...Volgens mij zei Janne hier ooit dat ze ook nog maar héél weinig ademt. Hoe zit dat met de anderen?

Ik heb vandaag maar weer eens na tijden een trail gedaan van 10. Het ging eigenlijk best goed na mijn verkoudheid! We gaan weer omhoog!

[:](Y)[/:]

Joy
Re: Heel weinig ademen per minuut?
24 October 2006 14:20
Heej Rainbow,

We reageren wel veel op elkaar he!!?? Haha..

Het weer is inderdaad niet al te best hahah..

4 x is wel erg weinig inderdaad. Ik denk wel dat het mogelijk is als je volledig ontspannen bent. Als ik naar mezelf kijk zit ik in ontspannen toestand rond de 8 keer. Ik heb alleen nooit echt snel geademd, maar veelal diep en vanuit de borst. Ik denk dat het bij mij daar is fout gegaan. Ik merk dan ook dat als ik klachten heb dat mijn houding erg gespannen is en dat mijn schouders en nek helemaal opgetrokken zijn en vol spanning staan. Als ik dan weer loslaat en rustig door de buik adem vermindert dat mijn klachten ook aanzienlijk. Is dat herkenbaar??

Bovendien is het de ademhaling “normaal gesproken” een automatisch proces waar een niet hyperventilatie `er dus ook niet op let. Ik let er in een aantal gevallen niet op, maar als ik er op ga letten voel ik me vaak ongemakkelijk en onrustig en schrik ik soms dat ik er een tijd niet op gelet heb. Als ik het gewoon laat gaan, gaat het in volgens mij alle gevallen wel goed, maar zodra je er weer op let dan roep je het natuurlijk weer voor jezelf op.. Ken je of kennen jullie dat ook??

En Rainbow, goed dat je weer bezig bent en weer in de lift omhoog bent!!!

Gr Joy

Hallo Rainbow,

ik heb vroeger ook wel ademhalingstherapie gedaan waardoor mijn ademhaling drastisch omlaag ging. Naar wel 2x per minuut! Alleen verminderde niet echt de klachten. Ik denk ook dat je te diep inademt dan, en dat je gewone ademhaling toch het beste is.

Sinds HyperVen gaat het echt veel beter met mij (eigenlijk vanaf het begin wel), en mijn ademhaling is nu ongeveer 8x per minuut in rust.

Hoop dat je er wat aan hebt en suc6 !

Meer weten over het HyperVen programma?