[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

afbouwen medicatie

Gepost door Bart 
afbouwen medicatie
24 October 2006 21:43
Nadat het lange tijd erg goed ging met HyperVen, ben ik gaan afbouwen met paroxetine, (ik zat op 15 mg per dag en ben terug gegaan naar 10mg). Helaas voel ik me toch weer wat gejaagder, en zijn mijn scores ook met 10 a 15 seconden omlaag gegaan. Ben ik misschien te vroeg begonnen met afbouwen. Ik dacht, het gaat nu goed met HyperVen en ik ben door de 'blokkade' heen gebroken en daarom kan ik langzaam gaan afbouwen maar wel doorgaan met HyperVennen. Bij mij was het probleem dat zonder medicatie de therapie niet genoeg aansloeg, omdat ik toch een soort 'spanningslevel' had opgebouwd.
Wanneer is het een goed moment om af te bouwen, en hoe kan ik dan het beste afbouwen. Daarnaast sport ik ook intensief, wat heeft dit voor invloed op de HyperVen methode. Ik heb ooit gelezen dat dit een positief effect had..maar wat als ik te intensief sport ?
Re: afbouwen medicatie
28 October 2006 22:25
Hi Bart,

Ik begrijp dat je een reactie van een deskundige wilt, ik weet ook niets over de medicatie maar heb een klein tipje over het sporten.
Mijn fysio zei dat als je al vrij temperatmentvol bent en snel gespannen bent, dat het beter is om met sporten dan niet ook nog eens zo krachtig te doen. Bij squash of bijv. fitness geef je bijv. je lichaam nog veel meer impulsen ipv dat je even een uur in de buitenlucht gaat lopen of desnoods rustig joggen.

Ik heb zelf altijd vrij fanatiek gesport en ca. 3 x per week, totdat het van me lichaam ging nemen i.p.v geven....vandaar dat ik het nu wat rustiger aan doe en soms gewoon een stuk ga fietsen, skeeleren of lopen.

Succes,
gr. Gina

Meer weten over het HyperVen programma?