[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Continue stress door anderen

Gepost door Rainbow 
Continue stress door anderen
31 October 2006 15:23
Hoi,

Op dit moment gaat het niet zo goed met mij. Ik ben namelijk al een tijd een soort van hulpverlener voor een vriend en vriendin die problemen hebben (los van elkaar). Prima, dan ben ik een vriendin voor. Maar ik zit er dus zelf ook mee en het probleem is dus dat ik zelf weer met chronische hyperventilatie-klachten zit. Die gaan ook helemaal niet over, het wordt alleen maar erger. Ik HyperVen 2x per dag, maar ik kom geen steek verder. Elke dag dalen mijn scores en de spiraal naar beneden is dus weer ingezet. Als ik constant stress hou, mede door anderen, kom ik natuurlijk niet verder en slaat het HyperVen ook niet aan natuurlijk...Dan verdoe ik mijn tijd, terwijl ik zelf dóór wil gaan...ZONDER STRESS.

Vandaag voel ik me ontzettend slecht. Ik ben kotsduizelig, zie en hoor slecht en voel me echt slecht. Want ja, ik heb gisteren weer de hele avond naar anderen geluisterd. Daarna viel ik weer terug in mijn scores en ik viel haast in slaap tijdens het oefenen.

IK WIL ZO GRAAG MET HET HYPERVEN, MAAR IK WORD STEEDS LEEGGEZOGEN DOOR MENSEN. Hoe kan ik dan ooit de rust vinden om te oefenen? Ik moet aan mezelf denken, maar iedereen trekt aan me en ik wil een goede vriendin zijn...Ik kan zo niet goed oefenen en dus blijf ik met mijn klachten zitten...Wat moet ik nou? Hoe raak ik die malende gedachten nou kwijt als ze constant gevoed worden? Ze veroorzaken continu hyperventilatie-klachten...
Vanavond wil ik ALLEEN zijn en ga ik luisteren naar een ontspanningsbandje. Dan ben ik voor NIEMAND thuis...

Pffff.

Groetjes van Rainbow die in de stress zit...

Re: Continue stress door anderen
31 October 2006 17:34
Hoi Rainbow,

Trek grenzen voor jezelf, zoals je in je laatste zinnen al zegt dat je alleen wilt zijn en even voor niemand thuis bent. Als jij het niet trekt om problemen van anderen op je te nemen dan moet je dat echt aangeven. Eerlijk zijn daarin, dat jij het je erg aantrekt en je heviger gaat HyperVentileren. Als het goede vrienden zijn zullen ze dat begrijpen. En wees niet bang egoistisch te zijn, soms moet je dat zijn om zelf niet eraan onder door te gaan. Het is niet gemakkelijk maar echt, trek je grenzen.

Groetjes,
Mara

Meer weten over het HyperVen programma?