[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

pijin in mijn ogen

Gepost door Astrid 
pijin in mijn ogen
31 October 2006 21:12
hallo allemaal,
ik stel me even voor: ik ben astrid en ik heb al zo'n twee jaar last van chronische hyperventilatie. Dokter geweest voor mijn duizeling enz. Eigenlijk waar we allemaal wel last van hebben. Maar wat ik weinig tot niet tegen komt is dat ik zo'n last heb van mijn ogen. Mijn oogbollen zijn erg pijnlijk op z'n tijd en ook t gevoel dat t droog aan voelt en t lijkt ook wel dat er een soort van druk op zit.Herken iemand dat????? Ik ben naar verschillende opticiens geweest en die zeiden allemaal dat ik hele goede ogen had. T.v kijken is soms lastig of een boek lezen dat doet dan ook zeer.Verder ben ik net met de therapie begonnen en begon met een gemiddelde van52 en zit nu op de 104 met mijn ademhaling. IK kan er nu nog niets van zeggen want ik ben net begonnen. Wel ervaar ik dat mijn klachten wat erger worden en bijv vandaag ging het niet zo goed met m'n ademhaling.Ik zat ineens op de 90 gemiddeld. Ik hoop dat iemand dit herkent met zijn of haar ogen zodat ik me niet zo'n zorgen hoeft te maken. groetjes allemaal en veel sterkte astrid

Re: pijin in mijn ogen
01 November 2006 17:36
Hoi Astrid

ik herken de druk op de ogen. Op twee manieren. Gewoonlijk als ik m'n kaakspieren teveel aanspan (ik span ze eigenlijk continu en dat trekt soms door heel mijn gezicht en ook door m'n ogen).

En ik heb dit jaar een aantal heftige hyperventilatieaanvallen gehad waarbij ik daarna een drukkende pijn op m'n oogbollen voelde. Ik weet niet of dit met het HyperVentileren te maken had (zou kunnen zijn dat m'n oogspieren verkrampt raakten doordat er tijdens een hyperventilatie aanval calcium aan je spieren onttrokken wordt, vandaar de spierkrampen) maar het kan ook zijn dat ik van de stress heel hard m'n kaakspieren had aangespannen tijdens de aanval.

Als je het vrijwel constant hebt zou je eens kunnen kijken of je ook erg met je kaken spant of klemt. Meestal doet dan ook een deel van je gezicht pijn.

Sterkte,
Mara
Re: pijin in mijn ogen
01 November 2006 20:01
Hoi Astrid,

Het komt bij mij in vlagen: soms een paar weken wel, dan weer maanden niet. Bij mij voelen m'n ogen dan heel droog en vermoeid. Op tijd gaan slapen en oogdruppels helpen bij mij. Ik zou me er in ieder geval niet te druk om maken. Geef je ogen rust.

Groeten, Martine
Re:bedankt
02 November 2006 18:50
hoi mara en martine,
leuk dat ik van jullie wat hoor. Gelukkig ben ik dus niet de enige met last van mijn ogen.
Dat stelt me wel gerust. Ik ben nu ook zo'n drie weken bezig met de therapie maar mijn klachten worden eigenlijk alleen maar iets erger zoals tinelingen en pijn in mijn armen hebben jullie dat dan ook gehad???? groetjes Astrid
Re: pijin in mijn ogen
02 November 2006 19:15
Ik heb heel veel bijwerkingen van de therapie gehad. Mijn klachten werden nog erger dan voordat ik begon, maar ik moet zeggen dat het nu (na negen maanden) behoorlijk goed gaat. Met als gevolg dat ik nu al vier maanden niet meer heb geHyperVend.

Daarnaast lees ik dat je in die drie weken een behoorlijke sprong in je trails hebt gemaakt (van 52 naar 104). Ik merkte dat, als ik een verergering van klachten kreeg, daarna vaak weer een prong in m'n seconden kreeg. Uiteindelijk ben ik het maar zo gaan zien dat die verergering van mijn klachten bijdroeg aan mijn herstel, want het aantal seconden steeg nog steeds... (hoewel dat aantal ook wel eens opeens iets minder kan zijn en daarna weer hoog, dus laat je ook daardoor niet uit het veld slaan!)

Heel veel succes, niet te snel opgeven en erover blijven praten!

Groeten, Martine

Oja, ik ben na een aantal maanden wel 2x5 trails gaan doen ipv 2x10 en merkte dat m'n bijwerkingen toen wat minder waren, maar de weg naar herstel duurt dan denk ik ook wat langer. Als je het echt niet meer trekt, dan kun je dat nog proberen, maar ik zou er niet te snel naar overgaan. Als je 2x10 kan volhouden moet je dat blijven doen! (daar is de therapie natuurlijk ook op gebaseerd)

Meer weten over het HyperVen programma?