[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Nieuw hier

Gepost door Nic 
Nic
Nieuw hier
10 November 2006 15:30
Hoi allemaal,

Ik ben nieuw hier op het forum. En ik moet zeggen dat het lezen van al die verhalen een ontzettende steun is voor me.

Ik heb waarschijnlijk chronische hyperventilatie ( volgens mijn huisarts en volgens de eerstehulp arts dan ). Mijn klachten varieren van pijn op de borst, extreem snelle hartslag omdat ik me daar druk over maak dan...Suizen/fluiten van de oren 24 uur per dag ( als dat suizen/fluiten sterker word kan ik er op wachten dat ik een aanval krijg ) Druk op mijn hoofd, meestal 'tussen mijn oren'.
Eng gevoel in mijn hoofd ( duizelig heel moeilijk om te omschrijven ). Overdag kan ik de klachten goed opvangen, maar komt dit savonds dan zit ik gewoon heel de nacht op!
Ik kan er dan niet van slapen. Als ik in slaap sukkel, dan krijg ik het idee dat ik door het bed val, en een soort kortsluiting krijg in mijn hoofd en ik krijg het dan spaans benauwd en ga dan maar wat schoonmaken ofzo....alles om maar niet te hoeven slapen.

Ik heb van mijn huisarts al valium gehad, maar ik heb zelf het idee dat dit helemaal niet helpt. Het werkt juist averechts!

Vorige week was het weer helemaal mis. Het gekke is dat ik ook wel weet hoe ik het 'opwek'. Als ik lange tijd heel geconcentreerd bezig ben geweest, dan kan ik er de klok op gelijk zetten dat ik extreme last ga krijgen...Wat me dus ontzettend frustreerd, want het verziekt heel mijn leven op het ogenblik kan ik dus bijna niets meer doen!

Ik heb gelukkig een hele lieve vriend, hij rijd me wat een keren op en neer naar de eerstehulp of huisartsenpost..( savonds en snachts ) om daar met mij maar weer een paar uur te wachten om wederom te horen te krijgen dat het niet mijn hart is, dat mijn bloeddruk goed is maar dat mijn zuurstof in mijn bloed wel aan de hoge kant is....

Ik zie dat dit verhaal van mij nu wel weer ontzettend lang word, terwijl ik nog zoveel wil vertellen. Maar dat komt dan nog wel een keer! Ik wilde jullie eigenlijk onzettend bedanken voor al de steun die ik al heb gehad door het lezen van al de berichten! En ik hoop dat ik iets terug kan doen. Ik zit vaak snachts te lezen, als ik weer helemaal in paniek ben...Het is rustgevend om te weten dat ik niet de enige ben!

Liefs
Nic
Re: Nieuw hier
10 November 2006 20:58
Hé Nic,

Nee hoor, je bent zeker niet de enige! De klachten die jij omschrijft, lijken mij echt door hyperventilatie te komen. Heel herkenbaar. Hoewel ik je liever niet zou zien op dit forum - zo leuk is het immers niet om die rotklachten te hebben - heet ik je van harte welkom hier! Ik heb er ook veel aan om met anderen te praten over de hypers. Ga je ook HyperVen doen? Misschien is het wel wat voor jou, om van je klachten af te komen?

Hou ons op de hoogte hoe het met je gaat!

Groetjes Rainbow
Re: Nieuw hier
12 November 2006 21:27
Hoi, welkom op het forum.

Hopelijk kan je hier wat tips vinden die jou kunnen helpen.
En ook ik raad je aan om eens na te denken over het Programma HyperVen.
Ik volg dit programma ook en moet zeggen dat het helpt.
Het is intensief maar als daardoor de klachten verdwijnen, waarom niet?

Het lijkt misschien onwaarschijnlijk, maar op den duur krijg je de aanvallen onder controle en leer er mee omgaan. Ook ik heb nog last van klachten van de chronische hyperventilatie maar het is al een stuk minder dan een half jaar geleden. Ik heb zelf af en toe helemaal geen last meer...

Hopelijk heb je wat aan dit forum en hou ons op de hoogte.

Groetjes Lynn

Meer weten over het HyperVen programma?