[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Blackout

Gepost door Lina 
Blackout
28 November 2006 17:50
Hallo,
Graag had ik het volgende kwijt. Misschien heeft iemand dergelijks ervaren ??
Ik heb sinds 2,5 j. chronische hyperventilatie en dacht echt alles al ondervonden te hebben. Verleden week maandagnacht echter na heel de nacht serieus geHyperVentil. te hebben en telkens angstig wakker schieten, weet ik als laatste dat mijn man kusje geeft voor hij gaat werken (vroeg, rond 6u). Het volgende dat ik weet is dat ik beneden op de sofa wakker word met mijn zoontje van 10 en mijn man over mij gebogen. Ik had toen redelijk veel pijn aan mijn middenrif en zo tussen mijn borsten, opvallend stijve kuiten en en héél pijnlijke tong. Die was helemaal aan één kant rood en gezwollen met afdrukken, dus vermoedelijk heb ik op mijn tong gebeten. Dit alles echter zonder ik dat wist, de tijd tss. 6u en beneden wakker worden daar kan ik mij niets maar dan ook niets van herinneren. Hoe ik beneden ben geraakt... Nu blijkt dat mijn zoontje me niet wakker kreeg en ik rare geluiden maakte. Toen zag hij bloed aan mijn mond (waarschijnlijk van die tong) en schoot hij in paniek. Heeft toen zijn papa gebeld. Ondertussen zegt hij ben ik opgestaan, heb hem geknuffeld en ben naar beneden gegaan en op de zetel gaan liggen. Daar weet ik dus compleet niets van. Mijn man heeft de dokter gebeld maar die zei dat ik waarschijnlijk een blackout heb gehad en toch in mijn zelfbehoud slaapdronken van de trap ben gekomen. Volgens hem is een blackout een stapje verder op een ergen hyperventilatie aanval, ik zal dan ook onbewust op mijn tong gebeten hebben. Enfin, vond ik allemaal toch wel beangstigend.
Na met mijn moeder te hebben gebeld gisteravond, die me dadelijk panisch vertelde dat ik een epileptische aanval had gehad (volgens de dokter echter van niet) is die er wel in geslaagd mij weeral de schrik op het lijf te jagen.
Ik kom nu net van mijn homeopathische arts en die vond het hele blackoutgedoe toch ook maar niet juist en heeft me nu doorverwezen naar een neuroloog ! Daar kan ik vrijdag bij terecht.
Nu zit de schrik er natuurlijk echt goed in ? Kan dit dat je in je slaap zo HyperVentil. dat je er een geheugenverlies van hebt en op je tong bijt ?
Heeft iemand zoiets al ervaren ? Dank aan allen die antwoorden.
Bang hoogje ellende ...
Re: Blackout
28 November 2006 18:09
Hoi Lina,

Dat lijkt me inderdaad wel eng zeg! Ik hyperventileer wel tijdens het slapen, maar wordt dan alsmaar wakker. Ik heb wel gehad dat ik mijn bewustzijn zover verloor dat ik nergens meer op kon reageren. toch maar naar de neuroloog gaan! Sterkte en houd ons op de hoogte.
Re: Blackout
28 November 2006 19:18
He Lina, wat een akelig verhaal zeg! Ik kan me voorstellen dat de schrik er goed in zit. Voordat je bij een arts bent geweest, kun je beter niet bedenken wat het geweest zou kúnnen zijn...je maakt je vaak onnodig bang en ook jouw moeder is geen arts...Laat ons weten wat de neuroloog zegt en probeer het tot die tijd wat rustig aan te doen...Ik ben ook geen arts en durf er dus niet teveel over te zeggen...Hopelijk gebeurt het niet nog een keer en kun je weer lekker slapen...

Laat je weten hoe het bij de neuroloog was?

Groetjes Rainbow
Re: Blackout
29 November 2006 08:15
Hallo Lina,

Dit is inderdaad iets dat je zeker met een neuroloog moet bespreken. hyperventilatie kan heel ver gaan, zeker ook als je slaapt en angstig droomt. Het kan ook zijn dat je tijdens je droom een groot stuk stress aan het verwerken was (en daarbij heftig hebt gehyperventileerd), en dat wil nog wel eens een bijtreactie geven. Herrinnner je je wel dat je een heftige nachtmerrie hebt gehad die nacht? Dat kan in indicatie zijn van bovenstaande.

In ieder geval even laten nakijken door de neuroloog, om andere zaken uit te sluiten. Al was het alleen al voor je gemoedsrust.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen



Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Blackout
29 November 2006 09:20
Hallo,

Ja ik had die nacht inderdaad heel angstige en paniekachtige nachtmerries, alhoewel ik mij niet echt kan herinneren waarover die gingen, ik herinner mij alleen de panische angst. De nacht ervoor trouwens van 't zelfde. Plus dat ik in het weekend voor mijn doen wel wat veel alcohol had gedronken en de vrijdag ervoor was ik bij de shiatsu geweest en die heeft mijn buikgedeelte losgewerkt en mijn navelpoorten geopend en naar het schijnt wil dat nog wel eens wat losmaken wat daar al lang vastzit.
Ik hoop dus dat het gewoon een stupid samenloop van is welke tot een climax heeft geleid. Maar vrijdag zal ik dan wel meer weten hé.
Tot horens en dank voor jullie reacties.
Lina
Re: Blackout
29 November 2006 09:52
Goh Lina,

Wat naar voor je. Ik vind het top dat je homeopatische arts je doorverwezen heeft naar de neuroloog, want ik heb hier echt nog niet eerder van gehoord.
Wat zal het schrikken zijn geweest voor je man en zoontje. Ik vind trouwens dat je een kanjer van een zoon hebt om zo adequaat te reageren. Petje af voor hem.[:](Y)[/:]
En voor jou ga ik duimen dat er vrijdag een aanwijsbare, simpele oorzaken/'>oorzaak wordt vastgesteld, zodat je er niet meer ontdaan van hoeft te zijn.

Lieve groetjes van Ellen
Re: Blackout
02 December 2006 12:51
Hallo iedereen,

Er is absoluut niets afwijkends of abnormaals uit het bezoek aan de neuroloog en de EEG uitgekomen ! De neuroloog wist zelf niet hoe het voorval dat ik gehad heb te verklaren.
Hij heeft me dus naar huis gestuurd met de raad zo gezond mogelijk te leven en in de hoop dat we elkaar niet meer zouden zien ! WAT EEN OPLUCHTING ...
Blijft natuurlijk wel raar, dat tongbijten en die blackout, maar ik heb toen inderdaad wel héél zwaar geHyperVent. in mijn slaap en werd telkens wakker uit enorme angsten. Volgens mijn arts kan je door angst inderdaad wel heel ver gaan. Bangelijk eigelijk hé.
Ik heb nu ook vernomen dat het openen of vrijmaken van je zogenaamde navelpoorten = onderste chakra en dat dit eigenlijk wilt zeggen dat ze je vuilbakje open zetten. Dat er dus veel opgekropte gevoelens en emoties ed. naar buiten komt. Zal bij mij dus wel de reden zijn geweest dat ik zo heftig reageerde en met dan nog tijdens het weekend alcohol te hebben gedronken en zwaar gegeten (2x restaurant 2x wild), doet er natuurlijk geen goed aan. Plus het feit dat ik die maandag terug begonnen was met HyperVen.
Ik ga nu maandag voor de eerste keer healing laten doen. We geven het niet op met onze zoektocht, eens zal er wel een eind aan komen zekers ?
HyperVennen heb ik ondertussen wel niet meer durven doen, ben toch wel bang om terug ergere symptomen te krijgen, het haalt me altijd zo neer.
Groetjes
Lina

Meer weten over het HyperVen programma?