[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

ziek

Gepost door Astrid 
ziek
05 December 2006 13:24
hoi allemaa;,
Ik heb weer eens wat.Ik heb een maagdarmstoornis.Ik ben de hele week al misselijk en vreselijk aan de diaree.Je begrijp t al ,ik kan al de hele week niet HyperVennen. Maar wat ik me nou afvraag is wat ik nu in twee maanden heb opgebouwd met HyperVennen is dat dan al weer weg? Hopelijk hoor ik wat van jullie groetjes Astrid
[:]sad smiley([/:]
Re: ziek
05 December 2006 13:38
Volgens mij is wat je hebt opgebouwd niet zomaar weg Astrid. Ik heb dat ergens in de informatie op deze site gelezen. Zelfs als je na een paar maanden HyperVennen een langere periode stopt, is het geloof ik zo, dat als je daarna weer zou beginnen, het vaak op peil gebleven is of zelfs verbeterd.

Groetjes,
Marja
Re: ziek
05 December 2006 17:36
Misschien een onaardige vraag: waarom kun je niet HyperVennen? Ik had als gevolg van de chronische hyperventilatie ook last van maag/darmstoornissen, doordat ik weer met mijn buik ging ademen werd het in eerste instantie erger (massage van je darmen), maar daarna ging het wel over!

Sterkte en groetjes
Re: ziek
06 December 2006 12:11
hoi joke2,
Ik heb een bacterie in mijn darm en daar is mijn maag nogal van streek geraakt. Ik heb totaal geen eetlust en ben constant misselijk. Natuurlijk heb ik geprobeerd om te HyperVennen maar daar werd ik alleen maar beroerder van. Vandaar dat ik even ben gestopt met HyperVennen. groetjes Astrid

Joy
Re: ziek
06 December 2006 12:50
Hallo Astrid,

Het volgende stuk kom uit Forum 2:

Wat is het effect wanneer je even niet oefent?


Telkens als je iets hebt opgebouwd, zal het ademcentrum proberen om die ingestelde waarde vast te houden. Dat is een veiligheidsvoorzieining die (gelukkig!) is ingebouwd, want anders zou het ademcentrum continue van instelling veranderen...!

Dus maak je geen zorgen dat iets "kwijt" raakt als je even moet stoppen. Gewoon weer de therapie oppakken zodra het gaat. Veel mensen zijn bang om terug te vallen en stoppen daarom niet als het nodig is. Griep, hoofdpijn en andere oorzaken kunnen er voor zorgen dat je tijdelijk even moet stoppen. Dat is helemaal niet erg. Gelukkig beschermd ons ademcentrum ons in principe tegen een grote terugval.


HyperVen

Groet Joy
Re: ziek
06 December 2006 14:04
Zie je... dát was het dus wat ik gelezen had [:]smiling smiley)[/:]...

Groetjes, Marja

Meer weten over het HyperVen programma?