[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Het weekend

Gepost door Joy 
Joy
Het weekend
19 December 2006 14:03
Goedemiddag allemaal,

Afgelopen weekend met een aantal vrienden weggeweest en dan ga je vantevoren toch denken: “als het allemaal maar goed gaat”, omdat je weet dat er flink gedronken wordt, er laat naar bed wordt gegaan en de nachten niet al te lang zijn. Nou gaat het de laatste tijd steeds beter, maar ik moet nog over een drempel heen om over mijn angsten en negatieve gedachten te komen (loop ook bij een psychologe naast de therapie HyperVen).

De vrijdag zijn we wezen stappen en heb ik gewoonweg teveel gedronken. Was de volgende dag ook best misselijk en moest een paar keer snel naar de wc rennen. Ik heb de dag ook wat langer geslapen en toen ik wakker werd in de middag ging het wel weer een beetje. `s Avonds uit eten geweest en dat ging op zich wel redelijk en daarna in het huis toch weer iets gedronken waardoor ik me wat meer ontspannen voelde. In de avond rond 2 uur naar bed en werd dan ook wel rustig en uitgeslapen wakker. Tot dusver is het me enorm meegevallen..

Maar dan komt het.. We besloten zondag terug te rijden ipv maandag maar voordat we weg gingen nog even de stad in te gaan om nog wat te doen. Spullen gepakt en ik voelde me steeds meer gespannen. Uiteindelijk waren we in de stad en ik voelde me steeds onrustiger en paniekeriger. Toen we door de hoofdstraat liepen ging het echt heel slecht. Ik werd enorm licht in mijn hoofd, lette alleen maar op mezelf en niet meer op de dingen om me heen. Ik raakte in enorme paniek.

Ik weet wel dat het weekend best veel van me heeft gevraagd, maar tot zondagmiddag was er niet veel aan de hand. Toch liep ik me daar heel druk te maken en waarom nou?? Herkenbaar voor jullie? En hoe beeïndigen we dit vervelende gevoel nou??

Groet Joy

Re: Het weekend
19 December 2006 20:33
Hai Joy,
Ik ben afgelopen herfst op vakantie geweest, vantevoren ging het heel slecht, maar eenmaal op vakantie voelde ik me prima. Tot een dag voor ik weer moest gaan pakken om naar huis te gaan?!?!?!
Zou het daar bij jou ook mee te maken kunnen hebben. Dat je toch onbewust opziet tegen de bewuste en onbewuste stress van het normale leven.
Groet, Jacqueline
Re: Het weekend
20 December 2006 09:56
Hoi Joy,

Dit is voor mij ook heel herkenbaar. Ik denk dat je gewoon te veel van jezelf hebt gevergd en dat je het, mede door de alcohol, wel even kon trekken, maar dat je daarna als het ware bent ingezakt. Zo'n weekend is voor ons hyperventilatie-ers veel vermoeiender dan voor anderen. Bij mij maakt een nacht slecht slapen al veel verschil. Alcohol maakt je weliswaar losser, maar zorgt een dag later vaak voor problemen. Dat lichte gevoel in de stad is denk ik een uitloop van stress. Je ziet dan alleen maar mensen voor en naast je lopen en inderdaad, dan word je echt gek van die massa. Ik had dat ook zaterdag in Duitsland. In het begin ging het wel, maar langzaam steeg het duizelige lichte gevoel weer naar mijn hoofd en ging ik zwabberen.

Wees maar blij dat je toch twee leuke dagen hebt gehad (al zou ik die loopjes naar de wc zelf heel erg vervelend vinden!). Ik denk zelf niet dat het de stress van het dagelijks leven is geweest, maar gewoon de uitloop van het drukke weekend die eruit moet.

Straks heb ik zelf een feest. Hopelijk gaat het goed. Gelukkig kunnen we flink dansen en dan voel ik me meestal goed aangezien we onze CO2 verbruiken he!

Groetjes Rainbow
Joy
Re: Het weekend
20 December 2006 14:40
Hallo allebei,

Bedankt voor jullie reacties. Ik weet niet of het zozeer te maken heeft met de bewuste en onbewuste stressgevoelens van het dagelijkse leven. Ik wist immers dat ik de maandag nog gewoon lekker vrij was. Maar meer de ontstressing die eruit komt denk en de drukte van het weekend. En vooral het druk gaan maken "ow jee gaat het wel goed daar??" speelt denk ik mee..

Al met al heel vervelend. Ik merk dat dat nog teveel van me vraagt en dat mijn angsten en klachten het ergst zijn, terwijl ik in de dagelijkse dingen toch prima functioneer, met hier en daar een klein dipje..

Veel plezier Rainbow, en hou vast aan de gedachte dat je lol gaat beleven en lekker gaat dansen!! Laat even weten hoe het gegaan is..

Gr Joy
Re: Het weekend
21 December 2006 12:16
Ik denk dat de onregelmatigheid van het weekend er veel mee te maken heeft gehad: veel drinken, op onregelmatige tijden naar bed. Persoonlijk kan ik daar helemaal niet tegen, ik moet er gewoon voor zorgen dat mijn leventje heel regelmatig verloopt, anders krijg ik het meteen op mijn brood! Ik zou in zo'n weekend zoals jij het beschrijft ook zeker een aanval hebben gekregen denk ik.

Wat me opviel in je stukje: het zinnetje '... je weet dat er flink gedronken wordt...'. Dat klinkt net alsof het niet je eigen keuze is, maar dat je eigenlijk vindt dat je gewoon maar mee moet doen, alsof het zo hoort. Misschien heb ik het mis, maar het viel me op. Lol maken is natuurlijk niet afhankelijk van de hoeveelheid alcohol die je drinkt en als je toch al een kwetsbaar systeem hebt (wat de meeste hyperventilatie'ers denk ik wel hebben) kan het goed zijn om niet té veel uit de band te springen, om het broodnodige evenwicht een beetje te bewaren.

Groeten, Marja
Joy
Re: Het weekend
21 December 2006 13:44
Hoi Marja,

Het is niet dat drinken er absoluut bij hoort, maar dat doe ik voor de gezelligheid. Ik weet dat de hoeveelheid die ik van het weekend heb genuttig absoluut niet bijdraagt aan het oplossen van mijn chronische hyperventilatie, dus zo`n weekend viel me dan ook behoorlijk zwaar. Toch wilde ik het niet overslaan, het welbekende vermijdingsgedrag.

Gr Joy
Re: Het weekend
21 December 2006 20:45
Hey Joy,

Ik wil even zeggen dat ik zelf weliswaar niet veel drink, maar dat ik het wel snap dat jij weleens een drankje lust als je een weekend weg bent. Wij moeten onszelf soms al zoveel ontzeggen door onze chronische hyperventilatie en dan is even uit de band gaan weleens fijn! Ik ben blij dat je in elk geval die dagen lol hebt gehad!

Gisteren op het feest ging het best goed. Ik STOND gewoon te kletsen, terwijl ik normaal altijd aan een tafel moet hangen om in evenwicht te blijven. Ik heb aan tafel gegeten, wat ook best goed ging. Daarna ging ik dansen en toen voelde ik af en toe toch wel wat rare dingen in mijn hoofd. Toch probeerde ik me te vermaken en dat lukte wel. Niet zoals vroeger, want de angst zit toch in mijn hoofd, maar goed genoeg. Vandaag ging het ook best okay, tot ik thuis kwam. Ik heb een paar dagen vrij met de kerst en ja hoor, vanaf dat moment kwamen de duizelingen weer...Raar he? Allemaal ontlading van stress...Hopelijk komt het snel weer goed!

Doei,

Rainbow
Joy
Re: Het weekend
21 December 2006 23:17
Heej Rainbow,

Gek he dat er toch nog veel momenten zijn dat we angstig zijn. Inderdaad ik wil ook gewoon lol beleven met die jongens zoals ik altijd gedaan hebt. Gelukkig heb ik dat ook gedaan, maar ik heb gemerkt dat het toch veel van me vergt en daar dien ik gewoon rekening mee te houden. Maar ik raak er soms zo moedeloos en verdrietig van dat ik dan weer te kampen heb met die nare naweeen, terwijl die jongens gewoon kunnen blijven gaan (iets wat ik trouwens nooit heb gekund hoor, maar kon wel ver gaan).

Gelukkig heb je je nog kunnen vermaken tijdens het feest. Dat is positiever dan laatste keren dat je echt aan de tafel moest hangen om (bij wijze) niet om te vallen. Een stap in de goede richting denk ik. [:](Y)[/:]

Ook ik heb tussen kerst en oud en nieuw een aantal dagen vrij en ik verheug me er nu al op, maar na het weekend heb ik eigenlijk slechtere dagen dan voorheen. Misschien nog ontlading van het weekend?? De laatste dagen slaap ik ook slecht en ben ik overdag echt vermoeid en vatbaarder. De ontlading zullen we maar zeggen he..

Op naar betere tijden!!! [:]PROOST[/:]

Gr Joy

Meer weten over het HyperVen programma?