[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

update

Gepost door marcel 
update
14 December 2006 17:51

Hallo allemaal,

ik wil graag even een update geven over mijn situatie:

Ik ben in januari 2006 begonnen met HyperVen, was toen lui en heb het niet kunnen volhouden, daarna nog een keer in maart, maar weer afgehaakt voordat de scores echt beter werden. Nu ben ik een tijdje geleden voor de 3e keer begonnen. Gestart met zo'n 100 sec. en ben nu, en vooral de laatste 2 weken, doorgegroeid naar 160 seconden gemiddeld!

Ik heb zojuist zelfs de magische grens van 180 seconden gehaald in 1 trial wat ik als redelijk onhaalbaar zag in het begin omdat ik na die 100 sec. toen al totaal kapot was.

Nadat ik in het ziekenhuis chronische hyperventilatie-positief ben bevonden in januari 2006 via een ademtest heb ik de klachten nog niet af zien nemen. Ik heb echter nooit last van duizeligheid en al helemaal niet van angsten, wel ALTIJD van een lichte hoofdpijn, het onrealistische gevoel (leef continu in een waas, wat overigens de ergste klacht is vind ik) en de visuele stoornis alsof ik in een bol zit/onder water leef omdat alles een beetje vervormd is. Als ik het eerlijk bekijk is dit eigenlijk 24 uur per dag in dezelfde mate aanwezig. Ik denk soms wel eens van: is het nu minder? Maar volgens mij is dat toch verbeelding.

Nu hoop ik dat door mijn flinke stijging van 100 naar 160 (en wie weet binnenkort nog meer) mijn klachten toch onderhand zullen gaan afnemen, maar ik heb er een hard hoofd in. Het enige wat ik echt wel heb zien veranderen is dat de stress beduidend is afgenomen, direct na een sessie vooral maar eigenlijk ook continu elke dag.

Ik houd mijn scores bij op mijn site www.stopchronische hyperventilatie.nl
In de Excel sheet staan 2 grafieken, waarvan de onderste het beeld geeft vanaf mijn 3e poging (en in mijn ogen de enige serieuze) tot het volgen van de HyperVen therapie.

Dus wie interesse heeft, neem eens een kijkje

Groetjes,
Marcel

en oh ja, rainbow.. waarom ben je nooit meer online bij msn? heb je me geblokkeerd soms ? sad smiley
Re: update
14 December 2006 17:56
hoi marcel ik herken me precies in jou.,, ik was 2 jaar geleden begonnen en deed het ook totaal niet consequent.. nu bent ik 2,5 week bezig en zit ik op gemiddelde tussen de 100 en 120.. maar dat onrealistische gevoel is inderdaad verschrikkelijk sad smiley ik zie alles ook nog heel donker en dat merk ik echt wel dat dit soms wat minder is.. maar nog steeds heb ik het gevoel dat ik er niet bij ben..
maar wat ik wil zeggen, goed van je dat je scores zo omhoog gaan! en goed dat je het vol houd, nu volhouden en erin geloven dat het minder word
succes

liefs linda
Re: update
14 December 2006 18:02
Heb jij ook een wazig beeld erbij ?
Re: update
14 December 2006 18:17
ja gewoon niet scherp.. net alsof er een laagje troebel over mn oog heen zit.. en ik kan ook niet focussen op 1 vast punt dat gaat dan allemaal op en neer..
Re: update
14 December 2006 19:37
ja dat heb ik precies zo met dat focussen, ik zie het vooral bij de teletekst of bij pc-monitoren..
Re: update
15 December 2006 08:43
ik bij alle letters.. ik heb zelfs moeite om de stukjes van de mensen hier op de site te lezen [:]sad smiley[/:][:]confused smiley?[/:] maar goed komt allemaal wel weer goed!
liefs linda
Re: update
23 December 2006 14:12
[:]smiling smiley)[/:] Nee hoor Marcel, ik heb je NIET geblokeerd...Ik heb gewoon geen MSN meer, want ik deed er erg weinig mee!

Hoe gaat het met je klachten?

Rainbow [:]grinning smiley[/:]

Re: update
28 December 2006 00:53
Ik voel me beter dan voorheen maar het is eigenlijk nog altijd klote.. ik volg jouw verhalen ook nog altijd trouwens smiling smiley
Re: update
28 December 2006 10:22
He getsie! Zelfs nu je voor de derde keer met HyperVen bent begonnen? Wat een k-gedoe is die hyperventilatie toch he! Ik hoop voor je dat het beter gaat. Ondertussen kun je mijn story blijven volgen, waar ook weinig verbetering in zit. Ik ben altijd zo verkouden dat ik haast niet kan oefenen...Vandaag druipt mijn neus ook helemaal...Schiet niet echt op zo met een zere keel...GRRRR.

Doei,

Rainbow

Meer weten over het HyperVen programma?