[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

geloof het niet meer

Gepost door Judith 
geloof het niet meer
30 December 2006 10:57
hoi allemaal,

Ik zie het dus even helemaal niet meer zitten.
Ik kan me gewoon niet voorstellen als je de hele nacht diep hebt liggen slapen , dat de ellende gewoon weer begint zodra je bij je positieven komt.
meteen begint dat ellendige proberen heel diep te zuchten weer.
kan me niet meer voorstellen dat dit hyperventilatie is, maar denk echt dat er iets heel er mis is met me en vooral met mijn longen.
heb de afgelopen periode hard gewerkt, en heb het af en toe niet meer van de zenuwen als ik op sta. eigenlijk heb ik dat al jaren, maar nu is het wel heel erg. iedere morgen een onbestemd nerveus gevoel en ik weet niet eens waarvoor.
sinds ik alleen woon is het wel verergerd, ik word er gek van.
op mensendieck gaat het ook niet echt vooruit, ik doe oefeningen maar eigenlijk heb ik er weinig aan.
mijn menstruatie is verdwenen, rommelt al een half jaar, maar nu komt het al een paar weken helemaal niet meer.
dat is toch ook niet normaal?
ik ben bang voor alles tegenwoordig, en baal dat ik zo het nieuwe jaar in moet.
pijn in mijn rug, adem vast houden, nerveus, elastieke benen en de hele dag dat vreselijke rotgevoel in mijn lichaam om te moeten zuchten, wat ik niet eens kan!!!!!!!!!!!
ik kan me gewoon niet voorstellen dat dit met me gebeurd is en denk dat het nooit meer over gaat, dat ik hier mee moet leren leven.
Ik hoop van harte dat het met jullie wel wat beter gaat en dat jullie lekker het nieuwe jaar in gaan.

groetjes judith.
Re: geloof het niet meer
30 December 2006 12:34
Hoi Judith,
Een advies voor je het nieuwe jaar ingaat, geloof dat het hyperventilatie is. Dit zal misschien je klachten al verminderen. Bij mij was dit tenminste wel het geval. En als je nog niet met HyperVen begonnen bent, begin er dan mee, want het werkt echt. Probeer tot het beter met je gaat rustig aan te doen, want je hebt een serieuze ziekte, waar je serieus mee om moet gaan, omdat het anders alleen maar erger wordt, leg je grenzen anders. Vaak wordt er van de buitenwereld niet zo tegenaan gekeken, maar je kunt je door hyperventilatie ellendiger voelen als door wat dan ook. En jij bent de enige die jezelf beter kan maken. Over dat zuchten gesproken, ik heb er nu alleen nog last van als ik me slecht voel, b.v. te laat naar bed, te druk,p.m.s. etc. Maar ik merk dat ik er steeds meer vanaf kom en dat door HyperVen. Ik heb zelfs een kerstdiner gekookt voor 13 personen en niet een keer hoeven zuchten. Nu een halve week voor mijn menstruatie, zucht ik weer wat meer, maar zelfs nu niet zo erg als voorheen. Ik zucht nu af en toe en niet meer de hele dag.
Ik ben er dus nog niet, maar ik heb goede hoop. Hopelijk is dit relaas een steuntje in de rug voor je en kun je het nieuwe jaar wat hoopvoller starten. Die pijn in je rug, en het nerveuse en alle andere klachten herken ik ook heel erg, ook die zijn sterk verminderd, maar als ik weer een dag loop te zuchten komen een aantal klachten weer terug, logisch natuurlijk, want de klachten worden veroorzaken/'>oorzaakt door het zuchten.
Heel veel sterkte en ondanks alles een prettige jaarwisseling en ik hoop dat ik je geholpen heb,
Groetjes, Jacqueline
Re: geloof het niet meer
30 December 2006 14:40
Hai Judith,

Ik had dat nerveuze gevoel ook zo erg, zelfs zo dat ik helemaal niet meer kon functioneren.
Door HyperVen is het weggegaan.
Het was, bij mij, zelfs één van de eerste klachten die verdween.

Ben jij aan het HyperVennen?
Als het niet zo is, denk ik dat het je heel erg zou helpen.

Kom op meid......Met je hoofd recht, het nieuwe jaar in...................Zeg tegen jezelf dat het jouw jaar wordt.................Je hebt al genoeg last van die rotklachten gehad.

Liefs van Ellen
Re: geloof het niet meer
30 December 2006 17:27
Hoi Judith,

Wat akelig he, als je 's ochtends al opstaat met de gedachte: 'Wat brengt de dag me vandaag weer?' Ik heb dat ook regelmatig. Het eerste wat ik doen als ik wakker word is nagaan hoe ik me voel: zijn er duizelingen of niet? Dat is toch eigenlijk te gek voor woorden! Ik zie soms best wel tegen dagen op, terwijl ik van nature best wel een levensgenieter ben! Het komt door die stomme chronische hyperventilatie, waardoor we ons slecht voelen...

Ik heb geen Mensendieck gedaan, dat is dus zo'n beetje het enige wat ik NIET heb geprobeerd om van de klachten af te komen. Ik heb ook nog nooit baat gehad bij ademhalings- en houdingstherapieën...Ik sta er dus niet echt van te kijken dat je er niet echt verder mee komt.

Ik weet vrijwel zeker dat jouw klachten allemaal komen van de hyperventilatie. Het kan wel 200 verschillende klachten veroorzaken! Zelf ben ik 'alleen maar' duizelig en heb ik soms hartkloppingen en, door de duizeligheid, soms angsten. Anderen hier hebben weer heel andere klachten...Dat elastieken benengevoel is echt iets wat komt door hyperventilatie. Dat heb ik trouwens zelf ook. Door de spanning krijg je weer een zere rug, ga je zuchten...Kortom: hyperventilatie lijkt me.

Ook jij hoeft niet met een rotgevoel 2007 in te gaan...Ik twijfel ook vaak OF ik wel chronische hyperventilatie heb, maar toch grijp ik telkens weer terug naar HyperVen. Daarmee genezen toch wel veel mensen...Ook ik kan daarbij zijn...Ook JIJ kan daarbij zijn! Ik weet niet of je al oefent, maar anders zou ik het doen. Ik ben gisteren naar een bomvol circus geweest, daarna uit eten en naar een café...Ik had geen last van hyperventilatie en angsten...Ik ga gewoon door met oefenen...Het kan alleen maar beter gaan...Ik worstel nu met een verkoudheid, maar reken maar dat ik er 2007 weer tegenaan zal gaan!

Kop op: ook voor jou komt het goed volgend jaar (al over één dag!)

Groetjes Rainbow
Re: geloof het niet meer
31 December 2006 15:37
Ik herken het ook helemaal Judith, dat angstige gevoel 's morgens al bij het opstaan. En dan eigenlijk helemaal niet weten waar je nou zo bang of zenuwachtig voor bent. Maar ik merk dat dat gevoel er de laatste tijd steeds vaker niet is. Bij mij doet HyperVen echt iets, ik heb meer ruimte in mijn ademhaling en daardoor ook meer 'ruimte' in mezelf, en daardoor ook meer rust. Ik raad je echt aan HyperVen te gaan doen. 't Is echt niet altijd gemakkelijk hoor, maar het doet echt iets met je!

En het zuchten... ja, dat heb ik ook regelmatig, en dan zucht ik maar gewoon, want ik heb gemerkt dat ik mijn ademhaling gewoon moet laten 'doen wat-ie doet'. Geforceerd op een bepaalde manier ademen werkt bij mij totaal averechts, dus dat doe ik niet meer.

Wat Jacqueline zegt vind ik heel belangrijk: leg je grenzen anders! Als ik je verhaal lees, denk ik dat je jezelf erg veel druk oplegt en te hard werkt. Dat zul je in ieder geval aan moeten gaan pakken, anders blijf je in een cirkeltje ronddraaien. En daar zul je nog best wat weerstand in gaan tegenkomen, want niet iedereen zal zomaar accepteren dat jij je niet meer zo uit de naad werkt als eerst, maar dat is een kwestie van volhouden. Het moeilijkst voor 'ons allemaal' is waarschijnlijk om dicht bij onszelf en ons eigen gevoel te blijven, maar dat is wel de enige manier - met wat hulp van HyperVen [:]winking smiley[/:] - om je uiteindelijk beter te gaan voelen. Tijd dus voor een paar goede voornemens!

Heel veel sterkte en succes in 2007!

Groetjes, Marja

Meer weten over het HyperVen programma?