[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Deanxit voorgeschreven gekregen... help!!

Gepost door Barry 
Hi iedereen,

Gisteren ben ik 's avonds opnieuw naar de huisarts geweest i.v.m. mijn buik/maagklachten (zie eerder bericht). Deze heeft zonder mij verder te onderzoeken een drankje voorgeschreven voor de gevoeligheid van mijn slokdarm en pillen tegen een gevoel van zware maag en/of opgeblazenheid van de darm.

Daarnaast heeft hij deanxiet voorgeschreven. Waarbij ik die pillen een maand lang dagelijks zou moeten slikken. Na een maand wordt dan gekeken of ik ze nog verder moet slikken of weer mag afbouwen. Persoonlijk ben ik erg bang om deze pillen te gebruiken... bang om in een kasplant te veranderen.

Voor mezelf heb ik nu zoiets van: Ok, het probleem zit tussen mijn oren... Ik los het zelf wel op zonder pillen. Ik overweeg nu om eventueel iets als valdispert (valdispert stemming?) aan te schaffen, om daarmee het angstig gevoel dat de laatste tijdregelmatig komt opzetten tegen te gaan. Dit om in elk geval niet met deanxit of iets dergelijks te hoeven beginnen.

Herkent iemand zich in bovenstaande? Zo ja, schrijf svp iets terug !

Groeten,
Barry

Hai Barry,

Ik heb even op www.consumed gekeken wat deanxit voor medicijn is, maar het komt daar niet voor.
Is het een anti-depressiva of een rustgever of een slaapmiddel, dan kan ik je eventueel helpen met mijn ervaring met soortgelijke medicijnen.

Groetjes Ellen
Hai Barry,

Ik vond deze omschrijving van een psychiater:
Deanxit is een combinatie van een tricyclisch antidepressivum melitraceen met een antipsychoticum flupentixol. Een dergelijke combinatie bestaat in Nederland niet (meer).

In België wordt het daarintegen wel voorgeschreven.
Hoi Barry,
Volg je gevoel. Als dat zegt dat je die pillen niet moet nemen, probeer dan eerst Valdispert, heeft bij mij goed geholpen tegen dat onrustige gevoel. De maagmedicatie die ik voorgeschreven heeft mijn klachten juist alleen maar vergergerd.
Sterkte.
Hey Barry,

Als ik het moeilijk heb, en echt het gevoel heb dat ik er in mijn eentje niet uit geraak, neem ik deanxit, op doktersvoorschrift.

Wat ze mij hebben gezegd is dat het inderdaad een soort antidepressivum is, maar meer iets wat ze geven ter ondersteuning van de "serieuze antidepressiva's". Het is dus in zéér lage dosis. Angst voor gewenning of verslaving moet je niet hebben (volgens 2 artsen en neuroloog), zolang je ze geen jàààren aan een stuk neemt en niet de maximale dosis.

Ik sta ook zeer weigerachtig tegenover medicatie hoor, en neem ze maximum twee maanden aan een stuk, in de laagste dosis: nl 1 per dag.

En natuurlijk kan ik alleen voor mezelf spreken, maar ik heb heel wat te danken aan dit medicament: toen ik er drie jaar geleden voor de eerste keer zwaar onderdoor ging, kon ik niks meer, ik voelde me rijp voor de psychiatrie. De dokter schreef me dan de-anxit voor met de strenge vermelding erbij dat medicatie alleen niet genoeg is! je moet werken enz enz.

Normaal gezien duurt het enkele dagen vooraleer je verbetering voelt, maar bij mij werken ze elke keer direct: als ik mezelf sowieso in zo'n periode een hele dag extreem angstig en zenuwachtig voel, en down en noem maar op, en ik begin met een pilletje, voel ik me al direct een uur of drie dezelfde dag rustiger worden. Voor mezelf ben ik er ook van overtuigd dat je eerst tot een bepaald niveau van rust moet kunnen komen, om aan je problemen te werken, zit ik te diep, dan kan ik zoveel moeite doen als ik wil, dan helpt logica niet meer.

Neveneffecten: de eerst dagen heb je wat een droge mond, en je pupillen verwijden ook iets, maar daarna niks meer.

Als ik ze een maand heb genomen en ik voel me beter, in de zin van rustig, bouw ik af in twee weken en heb nog nooit afkickingsverschijnselen gehad...

Dat is natuurlijk mijn ervaring, ik ken iemand (maar dan wel met een depressie) die deanxit voorgeschreven kreeg, in veel hogere doses, maar het hielp haar niks, ze is moeten overstappen naar de echte antidepressiva, dus het zal voor iedereen wel anders zijn.

Sterkte in ieder geval, en doe wat je zelf aanvoelt als het beste, als je niet het gevoel hebt te "verdrinken" in je symptomen, dan hoeft het misschien niet... bij mij heeft het vooral effect op het gepieker en de angst.

succes!

kim

Meer weten over het HyperVen programma?