[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Dipje

Gepost door Fred 
Dipje
21 January 2007 20:25

Was met HyperVen gestart, en vertrokken op 90, na 1,5 maand gestegen tot rond de 135 - 140 en zelfs hoger en dan plots van de één op de andere dag naar 100.

Ik voelde duidelijk dat ik steeds naar adem snakte, en niet meer die rust had van anders. Hoe komt dit en zijn al mijn inspaningen van vroeger nu verloren.

Heeft iemand daar ervaring mee.
Joy
Re: Dipje
22 January 2007 11:48
Hoi Fred,

Ik heb ook dipjes gehad in mijn grafiek. Ik begon bij 78 en zat op een gegeven moment op 130. Daarna ging het geleidelijk bergafwaarts en zat ik bijna op 100, terwijl ik nu weer op 120-125 zit. Ik denk dat het erg veel te maken heeft met de toestand van de dag, of je een stressvolle periode ervaart, etc.

Ik maak me er eigenlijk niet zo druk over. Ik probeer de dingen dan ook zoveel mogelijk te relativeren ("ow, ik heb niet zo goed geslapen", "heb een drukke dag op mijn werk gehad" etc)..

Gr Joy
Re: Dipje
22 January 2007 12:08
wat knap dat jullie allemaal zo'n hoge scores halen. ik had in het begin 29 en nu 44... ik ben wel pas iets langer dan 2 weken bezig[:]smiling smiley[/:]
Re: Dipje
22 January 2007 13:43
Dat is niet 'knap' Shannon, dat is gewoon bij iedereen anders [:]winking smiley[/:]. Waarschijnlijk moet jij voor 44 seconden net zoveel moeite doen als een ander voor b.v. 120. Net zoals het niet knap is dat de ene persoon 1.80 m lang is en de andere maar 1.60 m [:]grinning smiley[/:]. Nou ja, raar voorbeeld misschien, maar zo zie ik het.

Ik heb het ook hoor Fred, misschien niet zo'n extreme terugval als bij jou, maar toch soms wel met een seconde of 20. En altijd merk ik dan - zoals ook Joy zegt - dat er stress in het spel is, of dat ik te veel wil presteren. Voordat je het weet gaat je eigen verwachting nl. meespelen (het gaat zo goed omhoog, dus dat zal het wel blijven doen), en dan sluipt de stress en vervolgens het net ietsje forceren er langzaam in. Pas als je dan weer wat relaxter met HyperVen omgaat, realiseer je dat je daarvóór te veel aan het 'presteren' was. Tenminste, zo werkt het bij mij[ :]winking smiley[/:].

Groeten, Marja
Re: Dipje
22 January 2007 18:17

Bedankt voor de reactie's Maria, Joy en shanon.

Shanon maak je maar niet druk over je lage score. Volgens de uitleg, gaat het er gewoon over dat je 50 % tot 60 % hoger zit dan je beginwaarde.

Het is zeker niet mijn bedoeling om op te scheppen met mijn waarde's. Ik zou het zelfs spijtig vinden. Ik moet wel zeggen dat ik weet vanwege onderzoeken dat ik beschik over grote longinhoud, verder rook ik niet, veel gesport enz.

Vandaar dat ik hoger start, maar principe is het zelfde, starten met 90 wil zeggen streven naar 135 - 145.
Re: Dipje
22 January 2007 23:28
Hi Fred,

Volgens mij heeft het inderdaad te maken met bijv. iets onder de leden hebben ofzo.
Merk zelf dat het nu ook weer ff heel slecht gaat. Moet ook zeggen dat ik nog nooit zulke
hoge score gehaald heb als jou. Mijn hoogste is geloof ik 107, maar goed daar gaat het inderdaad vast niet om al is het wel prettig als je hoger uitkomt.
Bij mij is het nl. wel zo dat als ik me beter voel ik ook meestal hoger score. Dit staat toch niet los van elkaar volgens mij.

Verder zag ik bij een eerdere vraag van jou iets staan over slapeloosheid. Gaat dit nu beter of ook juist slechter? En zijn jou scores ook zoveel minder als je slecht slaapt? Ik heb ook nogal slaapproblemen en dan kan je best ff op die reserves doorgaan maar op een gegeven moment lijkt het toch weer op te zijn.

Sterkte weer,
groetjes Gina

Re: Dipje
23 January 2007 17:24
Hallo Fred,

Wat je hebt opgebouwd door het oefenen raak je niet zomaar kwijt. Het is niet voor niets dat er een aantal maanden voor staan voordat je lichaam de nieuwe waardes accepteert. En dit gaat meestal met ups en downs. Het gaat ook niet zozeer om de trialscores die je per dag haalt maar op het verloop van de scores in de totaalgrafiek. Die geeft namelijk aan hoe de instelling van het ademcentrum geleidelijk aan verandert!

groet,

Hester
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.[i/]
Re: Dipje
23 January 2007 17:46

Aan HyperVen HyperVen, Hester, bedankt voor uw antwoord.

De terugval heeft ook positieve kanten, gezien dit weer een bewijs is van, de cronische
hyperventilatie.

Bij een gezond iemand kan er wel een beetje terugval zijn, maar niet zo drastisch.
Dit laatste heeft toch te maken met stress en spanning.

Klopt dit of moet ik het anders zien.

Meer weten over het HyperVen programma?