[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hypervenvraag: in schokjes uitademen

Gepost door Shannon 
hey,

is het erg als je een beetje in schokjes uitademt na het inhouden van de adem? Ik heb het erover als je bent aant HyperVennen.

groetjes
Hey Shannon,

Als je in schokjes uitademt, betekent dat dat je te lang je adem hebt ingehouden. Je hebt dan geforceerd volgens mij en je lichaam 'snakt' naar adem...Probeer anders ietsje eerder uit te blazen, dan verdwijnen de schokjes vanzelf.

Groetjes rainbow
heey,

zou eens heel goed kunnen[:]smiling smiley[/:] ik heb af en toe inderdaad het idee dat ik wat forceer.
mijn scores gaan ook ontzettend op en neer telkens een sessie. van 43 naar 53 en soms zelfs naar 60. Dus heel wisselend. Ik merk inderdaad dat ik soms forceer, dus daar zou het wel eens mee te maken kunnen hebben!

bedankt[:]smiling smiley[/:]
Ik had dat in het begin ook heel erg, dat uitademen in schokjes, en ook bij mij had dat duidelijk te maken met forceren. Ik ben toen begonnen met meer ontspannen HyperVennen en toen verdween het.
Wat ik nu nog wel meestal heb, is dat tijdens het uitademen één keer mijn middenrif licht samentrekt. Da's natuurlijk ook een teken dat je lichaam graaaaaag weer wil inademen, maar die ene samentrekking voelt toch niet alsof ik het te geforceerd doe, dus dat accepteer ik maar gewoon.

Groetjes, Marja
Re: hypervenvraag: in schokjes uitademen
29 January 2007 19:37
Hallo Shannon,

Zie ook deze post op forum 2:


Waarom trekt mijn middenrif samen?

Als dit gebeurt, wordt er vermoedelijk iets geforceerd geoefend. Probeer om iets minder druk te zetten en kijk of het dan beter gaat. Het is - met name in het begin - vaak even zoeken naar de balans tussen zo goed mogelijk de adem inhouden en je toch comfortabel voelen. Meestal vind je na enige tijd deze balans vanzelf. Dat je middenrif samentrekt aan het einde van een trial en als je uitademt, komt omdat het ademcentrum telksens de inademing blijft triggeren. Dat is ook logisch want het ademcentrum is immers ingesteld op een veel lagere zuurgraad. Hier zie je dus het verleggende en dwingende effect dat van deze therapie uit gaat. Overigens wordt dat - naarmate het ademcentrum anders ingesteld raakt - vanzelf steeds minder...

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Meer weten over het HyperVen programma?