[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

kan ik nu stoppen met hyperven??

Gepost door Anna 
kan ik nu stoppen met hyperven??
14 February 2007 18:31
Hoi Rob,

Deze week ben ik 4 maanden bezig en ik denk eraan om te stoppen. Ik heb nl. nog steeds erg veel last van m'n ribben en een plek onder m'n rechterschouderblad. Maar ik heb nog wel een stijgende lijn in mijn grafiek.

Ik heb eigenlijk bijna altijd 2x per dag geoefend en mijn nekklachten zijn zo goed als weg...
Maar zoals ik al eens eerder had geschreven heb ik nu bovenstaande klachten gekregen, misschien omdat ik nu andere spieren gebruik met ademen.

Ik ben eigenlijk van plan om vrijdag te stoppen, maar wil toch nog even vragen aan Rob of ik dan na 1 week weer verder moet gaan omdat mijn grafiek nu juist aan het stijgen is...
En als mijn pijn dan vermindert kan ik dan blijven stoppen. Rob jij geeft zelf aan dat jij bent opgeknapt nadat je gestopt was, hoe lang had jij toen geHyperVend?

Ik lees dat het met Joy en Marja heel goed gaat na het stoppen, fijn!


Alvast bedankt voor het antwoord.

groetjes,

Anna

Re: kan ik nu stoppen met hyperven??
15 February 2007 17:02
Hallo Anna,

Het lijkt mij goed om het even een paar weken rust te geven, en het dan - als die pijn in schouder en ribben minder is of helemaal weg is, het weer eens op te pakken voor een paar weken. Het zou mij niet verbazen als je scores dan plots een stuk hoger zijn. Dat zien we namelijk vaak, als je even rust neemt, dan...

Ik heb zelf ongeveer 4 maanden geHyperVend, eerst onder begeleiding van Hanny Vriend en later zelfstandig. Ik maakte de grafieken met de hand, er was toen nog geen computerprogramma voor. Wat overigens leuk was aan Hanny, was dat ze mij erop attent maakte hoe vaak wij in ons taalgebruik onbewust verwijzen naar de effecten van de ademhaling en het ademcentrum. Een paar voorbeelden:

de langste adem hebben!
Mijn adem stokte in mijn keel
Met ingehouden adem luisteren
Ik kreeg een brok in mijn keel toen...
Even op adem komen
Dat beneemt je de adem
enz.

Het punt is dat al deze uitdrukkingen aangeven hoe onze ademhaling wordt beinvloed door onze emoties. Het zijn dan ook onze emoties die onze ademhaling in de war kunnen sturen, zeker als we onze emoties onvoldoende uiten. Misshcien weten andere nog leuke uitdrukkingen of gezegden die met ademhaling te maken hebben?

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen
Hoi Rob,

Bedankt voor je antwoord, ik hoop dat het mijn genezing nu ook voortzet tijdens het stoppen.

Ik heb lang zitten denken en ik heb ook enkele ademgezegde's gevonden:

Ademloos keek ik toe
het vliegt me naar de keel (dat voelde ik letterlijk toen m'n vader overleed)

Je ademhaling bepaalt veel, net wat je zegt vooral met emotie's verandert hij.

groetjes,

Anna

Meer weten over het HyperVen programma?