[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Teveel slapen

Gepost door Shannon 
Teveel slapen
13 February 2007 20:45
heey,

wie heeft er ook tijdens zijn chronische hyperventilatie-tijd veel geslapen of wie doet dat nu nog? Ik geef het eerlijk toe: ik slaap heel veel. Ik heb vanaf mei 2006 elke dag zo'n 10, 11, 12 uur geslapen. Nu doe ik dat nog. Tot vandaag. Ik merk dat ik niet meer in slaap kom, dus ik denk dat mijn lichaam zijn rust wel heeft gehad. Ik was denk overspannen en dat met chronische hyperventilatie, maar het lijkt alsof mijn lichaam genoeg heeft van het lange geslaap. 12 uur is natuurlijk ook heel veel.
Meestal ga ik om 23.30 in bed en normaal viel ik dan wel om 0.00 in slaap. Nu lig ik wakker tot 2 uur. De volgende morgen stond ik op om 10.50. Heel laat natuurlijk. Nu wil het afbouwen. Vandaag was ik op om 10.00! Goed he!
Misschien iemand nog tips hoe je het het beste kan afbouwen?

groetjes
Re: Teveel slapen
13 February 2007 22:49
Hé slaapkopje! [:]smiling smiley)[/:]

Ik denk dat 10, 11 of 12 uren slapen echt veel te veel van het goede is. Ik ben ook een slaapkopje en ik slaap in het weekend soms wel 10 uur, maar dan word ik alleen maar vermoeider. Als ik gewoon om 07.30 uur opsta en zo'n 8 uur heb geslapen voel ik me prima. Hoe meer je slaapt, hoe luier je lichaam wordt. Het vraagt denk ik om steeds méér slaap en dus word je steeds slaperiger.

Een echte tip heb ik niet, behalve deze: reken uit wanneer je 8 uur slaap krijgt (bijvoorbeeld naar bed om 23.30 uur en opstaan om 07.30) en zet de wekker. Druk dan niet de snoozeknop in, maar sta ook echt op. Je zult merken dat je bioritme verandert en je straks fit bent met 8 uur slaap. Minder mag ook, maar ik hou het zelf bij 8 uur slaap. Ik voel me dan het fitst!

Of afbouwen echt nodig is? Neu, dat denk ik niet. Nou ja, probeer anders eerst eens 9 uur, al is dat al erg veel slaap. Ik denk dat jij je met 8 uur al beter zult voelen! Trusten voor nu!

Groetjes van een al best slaperige Rainbow
Re: Teveel slapen
13 February 2007 22:53
PS Ik weet zeker dat veel slapen en chronische hyperventilatie met elkaar te maken hebben. Sinds ik het heb ben ik ook vaak moe en val ik op een rustige middag als ik alleen ben gewoon in slaap. Soms al om 20.00 uur tijdens GTST en laatst in de bios! Het is een klacht die energie vreet en waardoor je volgens mij meer slaap nodig hebt om 'bij te komen'.

Maar slapen is gezond, al moet je het niet te veel doen. Overigens zijn er ook mensen die zich top voelen met 6 uur slaap. Dat is voor iedereen anders. Maar zelf slaap ik veel te graag om toe te kunnen met 6 uurtjes! [:]grinning smiley[/:]

Rainbow

Re: Teveel slapen
14 February 2007 10:54
Heey,

vandaag was ik dus weer om 10.00 op. En ik moet eerlijk zeggen, dat was al best zwaar. De reden dat ik wil gaan afbouwen met slapen is, omdat als ik om 08.00 of zo op zou staan dan zou ik me ontzettend gaan vervelen. Ik wen het nu eenmaal gewend om maar ongeveer 12 uur per dag wakker te zijn. Ik heb nu al af en toe moeite met de dag door te komen. Dus daarom wil dat rustig afbouwen. Ik moet er nog niet aan denken om al om 09.00 naast mijn bed te staan haha, laat staan nog eerder.
Ik was wel blij dat ik gisteren eindelijk eens goed in slaap kon komen[:]smiling smiley[/:] Dus ik ben vroeg opgestaan en meteen resultaat[:]smiling smiley[/:]
Ik weet wel zeker dat ik zoveel slaap nodig had omdat ik gewoon op was. En dan daarbij nog die chronische hyperventilatie en de angst is natuurlijk erg vermoeiend zijn!

groetjes
Shannon
Re: Teveel slapen
14 February 2007 14:27
Ik had ook ooit een periode waarin ik iedere dag pas heel laat opstond, rond 11.30 u of zo. Totdat we een hond aanschaften. Zij heeft in die tijd eigenlijk heel veel voor mij betekend, omdat ze structuur aan mijn dag gaf. Ik móest gewoon 's morgens vroeg mijn bed uit omdat Odi uitgelaten moest worden! Tegelijkertijd kwam ik daardoor ook weer meer buiten, en maakte dan ook weer eens een praatje met andere hondenbezitters.

Nu heb ik inmiddels 4 honden én 7 paarden aan huis, dus genoeg structuur en regelmaat in mijn dag! Of ik wil of niet, ik moet 's ochtends om 8 uur opstaan, want dan willen mijn paarden naar de wei en moet ik paddocks en stallen uitmesten. Met slecht weer (zoals vandaag [:]:|[/:] lach ik dan ook niet altijd hoor als ik die karweitjes buiten moet doen, maar van de andere kant ben ik blij dat mijn dieren zorgen voor een vaste dagindeling en de nodige frisse lucht en 'ontberingen'!

Niks voor jou Shannon, een leuk hondje [:]winking smiley[/:]???

Groeten, Marja
Re: Teveel slapen
14 February 2007 14:45
Inderdaad, met dieren moet je wel vroeg op. Wat heerlijk zeg, om zo lekker buiten te zijn met je lieve beesten! Ik woon in de stad en ik hoor 's ochtends alleen auto's razen. Leuke naam voor een hond trouwens: Odi!

Ik denk inderdaad Shannon, dat het wel goed zou zijn als je wat meer een ritme krijgt. Zeker omdat je die straatvrees hebt. Ik bedoel het goed hoor meis, maar als je maar een paar uurtjes op bent loop je de kans dat je je afsluit voor wat er buiten gebeurt. Denk ik. Dan maak je maar korte daagjes en verlies je tijd met misschien iets leuks doen. Buiten of anders binnen. Ik snap dat jij het misschien heel eng vind om met een hond te wandelen en om ver van je huis te zijn. Misschien is dat hondje een optie voor later? Wat je allemaal op een dag kunt doen? Ehm...durf je wel te sporten? Een keer te wandelen dichtbij huis? Of wat denk je van een katje? Die maakt je 's ochtends wel wakker hoor! [:]smiling smiley[/:] Kun je een leuke hobby zoeken? Tekenen? Schilderen? Lezen? Een muziekinstrument bespelen? Spannende puzzels oplossen? Ik roep maar wat hoor!

Ik heb begrepen dat je hulp gaat krijgen vanwege je straatvrees? Dan denk ik dat je je dagen straks weer kunt vullen met een heleboel leuke dingen! Ook lekker BUITEN. En dan wil je vanzelf wat eerder op staan. Ik kan me voorstellen dat je nu misschien niet echt een doel hebt om om te staan, maar straks kun je weer gewoon naar school/werken (?) en wordt het allemaal beter. Ik vind het keigoed van je dat je leven in eigen hand neemt door EN hulp te zoeken voor de agorafobie EN te HyperVennen. Zet 'm op! Het gaat je lukken hoor!

Liefs,
Rainbow

Re: Teveel slapen
15 February 2007 18:38
heey,

dankjewel voor jullie reacties.
Ik sta nu elke dag om 10.00 op en dat gaat goed. Ik val nu ook s'avonds beter in slaap, dus dat scheelt ook weer gepieker[:]smiling smiley[/:] De reden waarom ik nu nog geen psychologische hulp heb, is omdat ik binnenkort ga verhuizen naar mijn vader. En ik wil hulp graag dichtbij huis. En je raadt het niet: dan krijg ik ook weer een hond[:]smiling smiley[/:] Mijn papa heeft een hond en dat is zelfs ook mijn oude hond. Die was vroeger van mij, maar toen ging ik verhuizen en nu krijg ik hem dus weer terug![:]smiling smiley[/:] Ik ga hem erg verwennen en hem veel uitlaten.

Niet denken dat ik totaal niet buiten kom. Elke dag probeer een half uur buiten te bewegen. 4 keer in de week sport en 3 dagen gewoon stevig wandelen. Ik blijf dan wel heel heel dichtbij huis. Ik loop dat echt van de 1 naar de andere kant. Maar goed, buiten is buiten.

Ik ga wel soms naar familie, maar leuke dingen zoals bios zit er voor mij echt nog niet in. Ik bedenk me net dat ik al 7 maanden niet in een supermarkt ben geweest. Dus echt leuke dingen doe ik nog niet. Ik mis het wel ontzettend, maar de klachten zijn gewoon nog te erg voor me. En daarbij wil ik eerst verhuizen en hulp hebben en dan alles stapje voor stapje doen met behulp van de psycholoog.

Ik zou heel graag weer naar school willen volgend schooljaar, maar nu is dat nog heel onwerkelijk. En ik ben ook nog veel te bang.

groetjes
Re: Teveel slapen
17 February 2007 12:44
Wat toevallig Shannon, dat je straks inderdaad ook fijn weer een hond hebt [:]smiling smiley)[/:]! Dat gaat je goed doen, dat weet ik zeker!

Ik herken trouwens best veel uit jouw verhaal hoor. Het is inmiddels al wel 20 jaar geleden, maar ik heb in die periode zeker een jaar lang alleen maar thuis op de bank gezeten omdat ik niets anders durfde. Iedereen zei steeds maar dat dat slecht was en dat het zo steeds erger zou worden, terwijl ik heel duidelijk voelde dat ik het nodig had om even niets anders te doen dan op de bank zitten, alleen maar te 'zijn', dat ik dicht bij mezelf moest blijven en dat ik dan stapje voor stapje wel weer uit die toestand zou komen. En dat is ook gebeurd. Ik heb mezelf niet geforceerd, maar mezelf toegestaan om dat te doen wat IK kon, en niet wat anderen wilden dat ik zou kunnen.
Als ik je verhaal lees, denk ik dat je best goed bezig bent met dat te doen wat jij aankunt, met dicht bij jezelf en jouw mogelijkheden van dit moment te blijven.

Sterkte!

Groetjes, Marja

Meer weten over het HyperVen programma?