[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ik maak mezelf gek...

Gepost door Davy 
Ik maak mezelf gek...
22 February 2007 14:25
Hoi!

Ik ben mezelf weer hartstikke gek aan het maken:

ik ben wat korter van adem met uitademen (tenminste, dat gevoel heb ik),
nu heb ik zaterdag erg druk gehad, weining tijd, wat stress,
met spuitbussen gewerkt (niet langer dan een half uurtje en in de buitenlucht) en nu maak ik mezelf supergek dat het daardoor komt!
Ik heb nog nooit gerookt en ik werk normaal nooit met iets van spuitbussen...
Het zal toch niks met m'n longen zijn ofzo????

Ik ga er weer over piekeren, vanalles op internet opzoeken,
en krijg weer de bekende chronische hyperventilatie klachten zoals steken in mijn borst,
niet lekker voelen, moe, benauwd en maar denken, denken, denken....zal ik maar weer eens naar de dokter gaan...denken...denken...denken...

Ik voel weer helemaal niet lekker!!!
[:]sad smiley([/:]

groetjes Davy

Re: Ik maak mezelf gek...
22 February 2007 15:01
ik snap je helemaal ik maak mezelf ook altijd gek met dingen ik denk ook altijd dat het ergens door komt maar we doen het zelf maar het blijft zo eng ik heb vandaag ook weer last van mijn hoofd heb ik heel vaak maar toch wer bang ik kan alleen maar zeggen probeer rustig te blijven en probeer te ontspannen makkelijker gezegd dan gedaan maar probeer het als je weer wat rustiger bent worden je klachten ook weer minder veel sterkte groetjes stephanie
Re: Ik maak mezelf gek...
22 February 2007 15:03
Ha Davy,

Ik weet zeker dat je je druk maakt om niks. Je hebt maar even met de spuitbussen gewerkt en ook nog eens buiten, dus dat kan geen kwaad. Eerder denk ik dat de klachten komen door de stress van zaterdag. Dat ze er nu uitkomen. En doordat je je zorgen maakt. Als je je echt rot voelt moet je naar de huisarts gaan, maar ik denk echt dat je je niet ongerust hoeft te maken. Gelukkig krijg je niet zo snel iets aan je longen als je even met een spuitbus werkt. Gelukkig maar, want anders zouden veel carnavalswagenmakers bij ons in Brabant echt een longprobleem hebben. Die werken wekenlang met verf, papier maché en andere rotzooi in stallen om de wagen te bouwen. Je krijgt MISSCHIEN pas wat aan je longen als je jaaaaaren zonder bescherming in stof werkt ofzo. Don't worry Davy, het gaat vast weer over.

Groetjes Rainbow
Re: Ik maak mezelf gek...
22 February 2007 15:39
Ha! Bedankt voor de snelle reacties!

Ik heb inderdaad zaterdag de hele dag aan een wagen gewerkt, wat stress opgebouwd,
weining en snel gegeten. Om 19u was ik kapot. Ik voel me nu al een paar dagen niet zo geweldig. Met carnaval wel op stap geweest en toen heb ik nergens aan gedacht.
Wel 's morgens voordat ik ging en 's avond als ik terug was begon ik te denken.
Opeens denk ik dan: misschien komt 't door die spuitbussen!

Maar dat piekeren, jullie weten het natuurlijk ook, daar wordt je gek van!
Ik had me verheugd op carnaval en hierdoor is het wat minder geworden,
alleen door het piekeren...

Ik heb lang geen klachten meer gehad en nu heb ik ze weer.
Erg vervelend, maar het zal inderdaad wel weer over gaan.
Maar die twijfel blijft bij mij erin zitten...zolang het goed gaat is weinig aan de hand,
maar als ik iets voel begin ik direct te denken.

Nu weer door zaterdag [:]sad smiley([/:] en dat werken met die spuitbussen!!!!
Ik heb inderdaad misschien totaal een klein uurtje ermee gewerkt (verdeeld over de hele dag)
in de buitenlucht en nu denk ik dat ik iets aan m'n longen heb!!
Heb ik weer op internet vanalles gelezen (moet ik eigenlijk helemaal niet doen!)
en dan denk ik dat ik dat ook heb...stom stom stom

Zal wel goed komen

Bedankt voor jullie snelle reactie, kvoel me al wat opgeluchter!

Davy
Re: Ik maak mezelf gek...
22 February 2007 16:17
ja ik blijf ook altijd maar piekeren ik vergeet het dan niet hoe ik mezelf ook toespreek die piekergedachte komt elke keer terug en dat kan dagen duren en dan is dat voorbij dan pieker ik alweer over het volgende het is erg vervelend maar hoort erbij gelukkig voel je je al iets opgeluchter groetjes stephanie
Re: Ik maak mezelf gek...
23 February 2007 08:39
Hoi Davy,

Van een uurtje in de buitenlucht met spuitbussen te werken kan je zeker niets aan je longen krijkgen, hoor. Dat 'kortademig' zijn komt volgens mij gewoon voort uit het feit dat je stress hebt gehad en daardoor verkeerd ademt. Als je daar dan over gaat piekeren en je koppelt er het feit van de spuitbussen aan dan ben je inderdaad vertrokken. Ik weet maar al te goed wat dat is. Ik heb al gelijkaardige situaties gehad toen ik bijvoorbeeld de badkamer aan het schoonmaken was met een antikalkmiddel. Dat is een zeer heftige geur die echt effect lijkt te hebben op de ademhaling. Bovendien hebben wij geen raam in de badkamer omdat wij op een appartement wonen. Als ik dan het etiket ga lezen en ik zie dat het toxische dampen zijn dan begin ik dus ook effectief gestresseerd te worden. Het kan dan zijn dat ik een hele dag kortademig ben en de ganse tijd loop te kuchen. Om gek van te worden..., maar het is al elke keer overgegaan hoor! [:]smiling smiley[/:]

Groeten,
Griet

Re: Ik maak mezelf gek...
23 February 2007 12:14
Klopt,

Heb ik inderdaad weer op het etiket vanalles gelezen en dan is het weer prijs!
Het gaat gelukkig langzaam alweer wat beter. Ook dankzij alle reacties hier op het forum.

Zolang het goed gaat is niks aan de hand, maar voel ik iets onbekends of ik voel me gewoon eens niet zo lekker, dan gaan mijn gedachten gewoon iets zoeken: wat kan het zijn...? En dan begint het piekeren weer en daar komen die vervelende chronische hyperventilatie klachten weer uit voort! Daar moet ik ook aan gaan werken, aan steeds maar het ergste denken.

groeten Davy
Re: Ik maak mezelf gek...
23 February 2007 14:52
Heel herkenbaar hoor, Davy. Ik denk ook altijd meteen het ergste. Bepaalde soorten pijn of klachten ben ik gewoon, maar toch jagen zelfs die me nog schrik aan. Dus als ik dan iets 'nieuws' voel dat ik niet direct kan plaatsen of koppelen aan een duidelijk aanwijsbare oorzaken/'>oorzaak, slaat de paniek toe. Ik wil altijd voor alles een logische verklaring hebben, maar op het internet gaan zoeken is daarvoor zeker geen goede optie! Ik heb ook het gevoel dat ik meer dan andere mensen gefixeerd ben op de minste lichamelijke gewaarwording. Ik word nerveus van dingen die andere mensen volgens mij niet eens opmerken/voelen. Het stoppen met piekeren hierover is mij jammer genoeg nog niet gelukt ook al besef ik zelf wel dat dat de oorzaken/'>oorzaak is van een groot deel van mijn hyperventilatie, maar ik vind gewoon de knop niet die ik moet omdraaien om mijn negatieve gedachten eens te stoppen[:]smiling smiley[/:].

Maak je alleszins niet te druk (is nergens voor nodig hoor) en probeer van het weekend te genieten!

Griet

Re: Ik maak mezelf gek...
23 February 2007 15:23
Ja, konden we die knop maar eens vinden!! Dat blijft toch moeilijk...

Ik heb ook inderdaad als ik iets 'nieuws' voel, direct die angst!
Bekende chronische hyperventilatie klachten die ik al eerder ervaren heb, zijn bekend, waardoor ik dan niet meer zo paniekerig ben.
Bij mij speelt dit ook een grote rol in de hyperventilatie.


Davy[:]smiling smiley[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?