[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Nieuwe (Belgische) lotgenoot

Gepost door Alain 
Nieuwe (Belgische) lotgenoot
04 April 2007 11:49
Hallo iedereen, ik wil me ook even voorstellen op dit forum. Ben Alain, 41 jaar en ik heb ongeveer 10 jaar last van hyperventilatie. Zelf durf ik te stellen dat ik last heb van chronische hyperventilatie maar anderzijds is het blijkbaar heel erg moeilijk om dit medisch te onderbouwen en dus ook om een afdoende oplossing te vinden [:]sad smiley([/:].

Ik heb een aantal keer mijn bloed laten testen en ook bij de laatste test (vorige week) is er geen enkele indicatie gevonden dat ik lijd aan (chronische) hyperventilatie. Maar zoals ik reeds zei heb ik weldegelijk hyperventilatie en dit wordt ook erkend door de artsen maar tot op heden hebben ze me alleen maar kunnen helpen met medicijnen (alprazolam).

Ik heb de artsen ook het artikel van Drs. B. Snitslaar laten lezen en ze kwamen tot de conclusie dat ik puur theoretisch niet voor HyperVen in aanmerking kwam want alle gemeten bloedwaarden (pH, pCO2, pO2, HCO3, enz...) waren zeer goed. Echter in samenspraak met de artsen hebben we besloten om wel met HyperVen te starten.

Ik ben nog maar een paar weken bezig dus nog veel te vroeg om resultaten te zien.
Veel succes aan alle "HyperVenners",
Alain

P.S. De enige reden waarom ik in het onderwerp vermeldde dat ik Belg ben is omdat ik een post gezien had van iemand (ik denk van Els) die vroeg of er nog Belgen op het forum actief waren.



Bericht bewerkt (05-04-2007 18:12)
Dag Alain,

Ik zou zeggen welkom maar dit is totaal verkeerd uitgedrukt ;-) want eigenlijk zijn we hier allemaal best gefrustreerd hé !
Ook ik ben getest geweest bij een neuroloog die hyperventilatie uitlokte (roeselare), maar mijn bloed hebben ze bij mij weten niet getest.
Ik ben overtuigd na het lezen op dit forum dat ik wel degelijk chronische hyperventilatie heb. Ik doe nu dapper mijn trials en hoop over een maand of 2 grote sprongen te maken.
Wat hebben we te verliezen?
grtjes, els
Hai Alain en Els,

Ik ben geen belg [:]grinning smiley[/:], maar ik wil jullie wel even succes wensen met HyperVen en ik hoop dat iedereen die met bloed, zweet en tranen aan het oefenen is er heeeeel succesvol doorheen komt en kan zeggen: "Wat is het leven heerlijk als je geen chronische hyperventilatie hebt".

Liefs Ellen
Hallo Alain,

Wil je ook veel succes wensen met HyperVen[:]grinning smiley[/:]
Ben zelf bijna 3 weken bezig, verschil van toen en nu is dat ik veeeeeel meer energie heb, nog wel soms duizelig en de ene keer scoor ik hoger dan de andere keer.

Maar tot nu toe ben ik zeeeer tevreden.

Groetjes Mirada[:]smiling smiley[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?