[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ik vind het niet leuk meer

Gepost door Rainbow 
Ik vind het niet leuk meer
25 April 2007 11:04
Hoi,

Nou ben ik alweer een tijdje keurig 2x per dag aan het HyperVennen, maar ik blijf gewoon duizelig. Alleen in het weekend trok het weer even weg, maar verder heb ik gewoon nog steeds last. Ok, IETS minder sterk dan eerst, maar toch. Ik weet wel dat ik veel langer 2x per dag moet oefenen om me écht beter te gaan voelen, maar ik baal er zo van dat ik me weer zo raar in mijn hoofd voel. Mijn oor zit ook weer dicht en ik zwalk weer wat over de gang. Ik word echt gek van dat rare gevoel in mijn hoofd! Ik kijk alweer uit naar het weekend, want dan heb ik meestal veel minder last.

Binnekort ga ik eens praten met onze bedrijfsarts, want ik heb op het werk echt vrijwel ALTIJD last. De dagen trekken zo langzaam voorbij, ik vind het slepend. Het kan geen kwaad om eens te kijken wat hij erover zegt. Verder ga ik een afspraak maken met een haptonome, zodat ik beter leer om spanning los te laten. In combinatie met HyperVen ben ik denk ik goed bezig.

Maar hoelang duurde het bij jullie, met 2x oefenen, voordat je je duidelijk beter ging voelen? Ik heb dus goede momenten, maar nog niet dagen achter elkaar, hooguit twee/drie dagen (weekend). Ik maak me toch nog steeds zorgen dat ik niet beter ga worden en na 2 jaar ben ik het allemaal echt beu! Ik hou vol, maar wel met moeite en veel ups en downs...

Wie reageert?

Groetjes Rainbow
Hoi Rainbow,

Ik begrijp jouw frustratie. Ik heb ook al vanalles geprobeerd en blijf toch altijd met dat vreselijke gevoel zitten. Als ik lees hoe jij je voelt op het werk, dan lees ik ook mijn verhaal eigenlijk. Voor mij loopt het op het werk ook heel moeilijk en lijken de dagen daardoor eindeloos lang te duren. Ik kijk altijd uit naar de avonden, weekends en vakantie en ga bijna dagelijks tegen mijn zin naar het werk. Niet omdat ik mijn werk niet graag doe, maar gewoon omdat mijn werkdagen één gevecht zijn met mezelf. Voortdurend moet ik mijn angst overwinnen en blijven doorgaan, tegen mijn gevoel in, om toch maar mijn werk tot een goed einde te brengen. Dat kost massaal veel energie (en ik heb al een drukke job) waardoor ik 's avonds soms volledig uitgeput ben. Ik zit duizelig achter mijn pc, ik ben duizelig tijdens vergaderingen en gesprekken, ik loop duizelig door de gang,... Ik vermijd zelfs soms bepaalde taken omdat ik het echt niet aankan die dag. Soms zou ik alleen maar rust willen..., maar dat kan helaas niet dus sleep ik mij keer op keer de werkweek door. Gelukkig is het deze keer een verlengd weekend (vier dagen hoera[:]smiling smiley[/:]) dus daar kijk ik wel naar uit.

We geven de hoop toch niet op, hoor. Elke periode zonder duizeligheid en angst is een bewijs dat het echt wel kan. En daar blijf ik in geloven!

Groetjes,
Griet
heey,

Balen is het he, ik herken het.
ik wil alleen zeggen dat ik denk dat de beste manier om van chronische hyperventilatie af te komen, is door je alleen op je herstel van chronische hyperventilatie te richten. Ik zeg niet dat je moet stoppen met werken, maar ik denk dat je het beste kunt herstellen door rust te nemen en dan 2 keer per dag te oefenen. Als er voor de rest stress blijft komen, dan stoort dat naar mij idee. Dit is slechts mijn mening erover[:]smiling smiley[/:] kortom: mijn mening: chronische hyperventilatie herstelt het best als je gewoon rust hebt.

groetjes
Shannon

Meer weten over het HyperVen programma?