[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

oxazepam, helpt het?

Gepost door Elske 
oxazepam, helpt het?
12 May 2007 13:06
hallo allemaal,

ik wou eens weten van degenen die oxazepam gebruiken of het goed werkt of dat de bijwerkingen slim zijn.. het is natuurlijk bij elk mens verschillend maar wil jullie ervaringen ermee graag weten. .mijn huisarts heeft het me al een paar keer willen voorschrijven maar ik wilde er nog graag mee wachten maar het gaat echt niet.. ben veel te angstig en onrustig en ik loop ook nog stage in duitsland en hoef nog maar 6 weken.. als ik dat haal heb ik mijn diploma en anders moet ik een jaar over doen! dus als die medicijnen mij wat rustig maken wil ik er graag mee beginnen..

gr elske
Re: oxazepam, helpt het?
12 May 2007 18:38
Hai Elske,

Oxacepam helpt bij mij wel. Alleen moet je ontzettend oppassen met de verslavingskans.
Je hoeft nog maar 6 weken zeg je. Als je oxacepam gedurende deze periode neemt, dan zal het je absoluut ontspannen, maar....................Stop er dan wel mee als die 6 weken voorbij zijn. Zelf heb ik geen last van bijwerkingen. Tegenwoordig gebruik ik het af en toe.

Er is een tijd geweest dat ik het ruim 10 maanden heb gebruikt, maar er treedt dan gewenning op en dan moet je weer meer gebruiken. Ook het stoppen heeft toen heel wat moeite gekost.

Dus nogmaals........................6 weken gebruiken is prima, daarna absoluut stoppen en af en toe er ééntje gebruiken op een (voor jou) belangrijk/moeilijk moment.

Het gaat je zeker lukken om je diploma te halen Elske.
Zo te lezen ben je een echte doorzetter.
Ik wens je heel veel succes [:](Y)[/:]
Groetjes van Ellen
Hoi Elske,

Ik heb de afgelopen 5 jaar al meerdere keren oxazepam gebruikt. In het begin hielp het echt heel goed. Ongeveer een kwartier nadat ik een oxazepam had ingenomen, zakte de hyperventilatie al weg. Ik nam in het begin ook maar een half tabletje en dat hielp al heel goed.

Tegenwoordig merk ik nauwelijks nog wat van de werking van de oxazepam (ik slik tegenwoordig een heel tabletje). Toch gebruik ik het niet heel veel. Eigenlijk alleen als de hyperventilatie echt heel lang aanhoudt en niet vanzelf wil zakken. Ik gebruik het lang niet iedere dag. Maar misschien dat er evengoed ook een soort gewenning ontstaat als je het niet dagelijks gebruikt. Ik weet het niet. In ieder geval heb ik er nu niet meer zoveel baat bij.

Ik zit zelf te twijfelen of AD medicijnen misschien wat voor mij is. Ik wil het binnenkort is met mijn huisarts bespreken. Ik ben eigenlijk niet zo'n voorstander van AD medicijnen maar als je je altijd zo beroerd voelt moet je toch wat. En als dat mij misschien kan helpen....

Toch denk ik dat het voor jou voor die laatste 6 weken wel nuttig kan zijn om oxazepam te gebruiken. Zeker als je het nog niet eerder hebt gebruikt, heb je nog geen gewenningsverschijnselen en kan het je denk ik zeker een stuk rustiger maken.
Het zou toch lekker zijn als je gewoon je diploma nu haalt en geen jaar over hoeft te doen.

Heel veel succes! Ik hoop dat je over 6 weken je diploma op zak hebt!![:](Y)[/:][:](Y)[/:][:](Y)[/:]

Groetjes,
Danielle

Re: oxazepam, helpt het?
13 May 2007 14:06
hallo ellen en danielle,

bedankt voor jullie reactie!!
het is fijn om ook andermans verhalen/ervaringen te horen! mensen die ook chronische hyperventilatie hebben begrijpen je en mensen van buitenaf niet/minder..
ik ga wel oxazepam gebruiken maar dan niet standaard elke dag maar op momenten dat ik me erg naar voel. en mijn chronische hyperventilatie komt voor een groot deel ook omdat ik in duitsland stage loop.. heimwee/vreemde taal en toch ook erg druk, ik heb het gevoel dat als ik weer thuis ben na die 6 weken dat ik dan minder klachten zal hebben omdat ik in de weekenden dat ik thuis ben mij ook best wel goed voel... ik ben bijna verpleegkundige en loop stage in een psychiatrisch ziekenhuis dus je word ook elke dag geconfronteerd met depressieve mensen, erg zieke mensen. dit bevordert mijn herstel van chronische hyperventilatie ook niet..
als ik weer terug kom uit duitsland wil ik er dan ook graag weer mee stoppen..

danielle, mijn therapeut heeft ook aangeraden om AD medicijnen te gaan gebruiken in plaats van oxazepam.. ik ga toch eerst oxazepam proberen, ik heb ook nog niet zo lang chronische hyperventilatie, een half jaar nu dus misschien is oxazepam ook voldoende.. ik hoop dat het bij jou gaat helpen!!

heel erg bedankt!!!

groetjes elske
Re: oxazepam, helpt het?
22 May 2007 13:20
Hoi Elske

Oxazepam drukt de klachten tijdelijk weg en AD medicijnen is natuurlijk een heel ander middel,
die moet de serotonine weer op pijl brengen om het maar even kort te zeggen.
Op Apotheek.nl kan je precies lezen hoe het werkt en waarvoor het voorgeschreven
wordt. Maar misschien weet je dit allemaal al wel.
Er zijn heel veel mensen waar AD medicijnen werkt en zonder teveel nare bijwerkingen,
maar ook genoeg bij wie het niet werkt of die er nog meer klachten van krijgen.
Genoeg over gelezen op Internet.
Maar ja, elke mens is anders.
In elk geval heel veel succes met de laatste loodjes en sterkte.

Groetjes Vlinder

Meer weten over het HyperVen programma?