[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Wakker worden 's nachts

Gepost door Rainbow 
Wakker worden 's nachts
07 May 2007 11:59
Hoi,

De afgelopen drie nachten werd ik continu wakker. Ik werd wakker doordat ik duizelig was. Het hele weekend, en vandaag ook, ben ik duizelig geweest. En dus zelfs 's nachts. Als je al zo brak opstaat is een dag ook meestal niet echt makkelijk. Ik ga er maar vanuit dat het komt door spanning die wordt afgevoerd, maar prettig is het niet. Afgelopen week, ik was even gestopt met oefenen om te kijken hoe dat ging, ging het best wel goed. Sinds zaterdag oefen ik weer en het gaat weer even [:](N)[/:] met complete duizeligheid. Vandaag naar de haptonoom en dan hoop ik ECHT dat ik me beter ga voelen. Goed, het is al beter dan eerst, maar naar mijn zin nog lang niet goed genoeg. Hebben jullie ook weleens 's nachts hyperventilatie?

Groetjes Rainbow
Hoi Rainbow,

Ik heb heel vaak 's nachts last van hyperventilatie. Meestal kan ik door de hyperventilatie al heel slecht in slaap komen. Vaak ga ik dan ontspanningsoefeningen doen. Ik heb een CD met oefeningen gehad van mijn psycholoog. Bijna altijd val ik dan halverwege de oefeningen vanzelf in slaap. Dus het werkt wel goed bij mij.

Maar als ik dan 's nachts weer wakker wordt, dan zijn mijn klachten er zomaar weer. Dan kan ik meestal weer niet slapen[:]:||[/:]. Ik heb geen zin om dan 's nachts weer ontspanningsoefeningen te doen. Dus dan neem ik meestal maar een oxazepam. Vaak zakken de klachten dan wel weer wat af en val ik uiteindelijk wel weer in slaap. Maar het vervelende is dat ik dan 's ochtends als ik opsta nog steeds doodmoe ben.

Ik zit ook steeds meer na te denken om een tijdje AD medicijnen te gaan gebruiken. Ik heb het gevoel dat ik het zonder goede medicijnen erbij niet onder controle ga krijgen. Ik heb nu al 5 jaar lang last van hyperventilatie en het laatste jaar zijn mijn klachten juist heel erg toegenomen. Misschien toch maar eens langs mijn huisarts om het te bespreken.

Wat doe jij eigenlijk als je 's nachts hyperventilatie hebt? Heb jij ook zo'n moeite om dan weer in slaap te vallen?

Groetjes,
Danielle

Re: Wakker worden 's nachts
07 June 2007 14:16
Hoi,

Ik word ook vaak wakker 's nachts en heb dan het gevoel dat ik naar lucht moet happen! Heel beangstigend en vervelend. Meestal probeer ik dan wat ademhalingsoefeningen te doen (buikademhaling en zo lang mogelijk proberen uitademen). Volgens mijn kinesist wil het zeggen dat je in je onderbewustzijn ook nog bezig bent met de chronische hyperventilatie-klachten?
Ik word ook dikwijls 's morgens wakker met een benauwd gevoel en druk op de borst, meestal na zo'n "slechte" nacht. Wanneer ik HyperVen toe pas vlak voor ik ga slapen, slaap ik meestal wel beter.

Groetjes,

Sarah
dit herken ik ook wel... s'nachts wakker worden met het idee dat je naar lucht zit te happen. Dan denk ik: huh... heb ik nou weer chronische hyperventilatie? terwijl ik al wat maandjes HyperVen?

heel frustrerend en het maakt je in de war[:]sad smiley([/:]
Re: Wakker worden 's nachts
07 June 2007 22:45
hallo,

ook ik herken de klacht.
ik schiet wel eens wakker 's nachts en dan moet ik in paniek een enorme hap lucht nemen, zo eng, alsof ik een paar minuten mijn adem heb ingehouden.
wat een ellende is dit he?
ik ga ook altijd benauwd naar bed, maar ga dan op mijn buik liggen en val dan blijkbaar toch in slaap, maar je bent dan in je slaap denk ik toch aan het HyperVentileren?

groetjes judith

Meer weten over het HyperVen programma?