[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Bakken lucht hijsen

Gepost door Rainbow 
Bakken lucht hijsen
10 June 2007 16:59
Hoi,

Pffff...wat voel ik me vandaag weer raar. Gisteren ook al. Ik heb maar liefst 9 dagen weinig tot geen chronische hyperventilatie gehad, maar nu is het weer helemaal mis. Ik heb een duizelig gevoel in mijn hoofd en er zit een raar, hol gevoel in mijn lijf. Ik voel me helemaal niet lekker. Net zat ik te lezen - ik heb vandaag nergens puf voor - en ik merkte dat ik hele bakken lucht zat te hijsen. Mijn buik ging constant helemaal omhoog en ik voelde echt dat ik veel te veel lucht zat te happen. Het lukt me ook niet om dat grote volume te verminderen. Misschien komt het doordat ik me gisteren en vandaag toch al niet zo lekker voel? Mijn energieniveau is 0. Ik dacht dat ik juist mínder was gaan ademen. De klachten namen ook af. Maar nu adem ik gewoon weer zoals altijd, veel te veel! Hoe kan dat nou? Ik heb dit weekend alle afspraken afgezegd en zit al twee dagen alleen thuis, hangend voor de tv. Bákken lucht inademend en dús duizelig. Mijn vriend is een paar dagen weg, maar ik zou toch geen energie hebben gehad om iets leuks te gaan doen.

Ik snap niet dat ik na 9 bijna chronische hyperventilatie-vrije dagen opeens weer zo kan wegzakken. Dat mijn ademcentrum gewoon weer denkt: 'Tabéé, weg met dat rustige ademen. Ik ga weer lekker zitten hijsen!' En dat op een moment dat ik NIETS doe en NIETS om handen heb. Ik kan me nu alweer niet voorstellen dat ik me afgelopen week zo lekker voelde! Ik weet dat die momenten wel weer komen, maar dan moet ik ophouden met dat lucht-gehijs. Er gaan volgens mij enorme volumes lucht naar binnen, het is niet vreemd dat ik vreselijk duizelig ben!

Is dit herkenbaar, dat je je dagen goed hebt gevoeld en opeens weer terug bij af lijkt te zijn en dat je weer vreselijk veel gaat ademen zonder aanwijsbare reden? Ik snap niets meer van die stomme hyperventilatie!

Een véél ademende Rainbow
Re: Bakken lucht hijsen
10 June 2007 18:22
hallo Rainbow,

Wat rot voor je [:]sad smiley[/:] het ging net zo goed, misschien ben je er zo zeker van dat het niet goed kan blijven gaan dat je daardoor al weer meer gaat ademen[:]moody smiley[/:]

Ik weet het niet hoor, maar wat ik wel weet is dat ik ook door de chronische hyperventilatie zo onzeker ben geworden wat mijn eigen lijf betreft, zodra ik maar even wat voel dat denk ik ....oje daar gaan we weer.

Ik zelf adem naar mijn idee niet te veel maar heb nog veel spanning op mijn schouders en armen, elke keer als ik er aan denk...merk ik dat er weer veel te veel spanning op mijn schouders en bovenarmen staat.

Ga anders even lekker een stukje wandelen...dat doet mij ook altijd goed[:](Y)[/:]

Nou lieve Rainbow ik hoop dat je je snel weer beter voelt[:]grinning smiley[/:] echt dat lekkere gevoel komt echt wel weer terug.

miranda

Re: Bakken lucht hijsen
13 June 2007 11:54
Hoi,

Helaas voel ik me alweer voor de 5e achtereenvolgende dag slecht. Ik heb voortdurend last van duizeligheid, waar ik knettergek van word. Ik hoop dat het over een tijdje weer beter zal gaan, want dit is echt niet leuk meer. Ik durf alweer bijna niet meer de winkel in, bang als ik ben om om te vallen. Het is zoooo raar dat je je de ene week top voelt (en je je niet kunt voorstellen hoe het is om duizelig te zijn) en en de andere week slecht. Ik hoop echt dat de goede tijden weer snel komen...Mijn grafiek schommelt nog steeds alle kanten op en heeft nu een tendens naar beneden toe...[:]sad smiley[/:] Nee, het gaat op dit moment weer niet goed...Ik ga toch maar door, maar het is wel zwaar zo...[:]:||[/:]

Groetjes Rainbow

Meer weten over het HyperVen programma?