[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

ik ga weer beginnen

Gepost door Shannon 
ik ga weer beginnen
07 June 2007 13:21
Heey allemaal,

na 2 weken veel klachten na het stoppen van HyperVen, ga ik vandaag weer beginnen. Die twee weken waren ontzettend moeilijk. Angst was er weer meer, klachten kwamen terug (of is dat nou de angst?; ik ben er nog steeds niet uit[:]sad smiley([/:]). Gevolg: ik werd weer bang, piekeren, de vermijding nam toe (terwijl ik toch sinds een jaar weer in het bos ben gaan fietsen. Hoezo dubbel?).

Weet je wat zo moeilijk is? Ik dacht dat ik klaar was. ik dacht dat het nu wel goed zou komen, maar telkens raak ik het vertrouwen weer kwijt[:]sad smiley([/:] Ik heb echt moeilijke dagen achter de rug. Ik weet gewoon echt soms niet wat ik ervan moet denken en moet doen. Ik moet uit de negatieve spiraal komen, maar ik schijn maar niet te kunnen vertrouwen[:]sad smiley([/:]
Na 2 weken, ga ik dus nu weer HyperVennen.

ik wilde dit gewoon even kwijt.

liefs
Shannon
Re: ik ga weer beginnen
08 June 2007 18:17
Hoi Shannon,

Wat rot voor je zeg, dat je weer zoveel angsten kreeg na het stoppen met HyperVen. Je was op de goede weg. Vergeet niet dat dat al heel wat is! Eerlijk gezegd denk ik dat je wat te vroeg gestopt bent met oefenen. Hoewel je grafiek er keurig uitzag en ook mooi was gestegen, zag ik dat 'ie niet vlak werd. Hoe dat er uit ziet weet ik niet, want ik heb zelf nog een achtbaan, maar volgens mij ben je er pas als je een tijdje ongeveer dezelfde scores hebt. Dat de lijn dus vlak blijft hangen. Ik zou zeggen: oefen gewoon door, net zolang tot je ziet dat er geen vooruitgang meer in zit. Als je twijfelt over dat moment, zou ik aan Rob of Hester vragen wat zij vinden. Ga nog even door en dan kom je er wel. Zet 'm op!

Groetjes Rainbow
Re: ik ga weer beginnen
15 June 2007 10:26
heey,

grappig dat ik toch niet ben begonnen die dag. Vandaag begin ik weer. Na 3 weken.

wat ik me nu afvraag is of ik nu gewoon 2 keer per dag moet oefenen? Of minder? Misschien is dat anders als je weer opnieuw begint. En hoe lang kan ik nou weer HyperVennen? Wanneer is het weer verstandig om te stoppen?

groetjes
Shannon
Re: ik ga weer beginnen
15 June 2007 21:17
Hallo Shannon,

Ga gewoon weer twee keer per dag oefenen, voor het effect is dat het beste. De stelregel die wij hanteren voor het stoppen is zoals Rainbow al zegt dat je grafiek een aantal weken is uitgevlakt. Dus letterlijk een streep die continue op dezelde waardes blijft hangen.

Daarnaast komt het vaker voor dat de klachten toch weer wat terugkomen na het stoppen. Alleen als het goed is wordt dat steeds minder. Het hangt ook erg af in hoeverre de trigger (angst en stress?) nog aanwezig is. Maar als het goed is moet je lichaam op een gegeven moment voldoende buffer hebben om de klachten op te vangen. Dan komt ook het proces op gang dat je steeds meer zelfvertrouwen krijgt, de klachten steeds meer afnemen in angstige situaties en je je angst de baas wordt!

groet,
Hester

HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: ik ga weer beginnen
03 July 2007 17:51
hey allemaal,

ik wil iedereen die in dit topic heeft gereageerd bedanken voor de reacties.

Ik heb 1 week 2 keer per dag geHyperVend. Na 4,5 maand elke dag 2 keer, beviel me dit echt niet meer. Ik voelde me echt niet meer op me gemak tijdens het oefenen. Het werd gewoon echt te zwaar. Daarbij ben ik voor mijn paniekaanvallen gestart met Östtherapie en daar moet je ook 2 keer per dag mee oefenen, dus ik vond het gewoon te zwaar.

Ik oefen nu 1 keer per dag en dat bevalt me eigenlijk heel goed. Mijn klachten, die weer behoorlijk terug waren, zijn alweer wat verdwenen. Ook mijn scores stijgen weer een beetje.

2 keer per dag oefenen voelde gewoon niet meer oke, ik hoop dat ik nu gewoon 1 keer per dag kan oefenen, wat ik dus ook al een tijdje doe.

groetjes
Shannon
Re: ik ga weer beginnen
03 July 2007 19:13
Hoi Shannon,

Ik vind dat je altijd je gevoel moet volgen en als dat zegt dat je 1x oefenen fijner vindt, vind ik dat je dat moet doen. Ik denk dat je keuze dus goed is! Je kunt altijd weer naar 2x als je voelt dat je daar weer aan toe bent! Succes!

Rainbow

Meer weten over het HyperVen programma?