[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Tintelende rechtervoet

Gepost door Griet 
Tintelende rechtervoet
29 June 2007 11:02
Hey iedereen,

Er was bij mij een klein wonder gebeurd want sinds iets meer dan een week ongeveer was mijn duizeligheid en wattig gevoel aanzienlijk verbeterd. Het 'probleem' is dat ik er geen verklaring voor heb hoe dat gekomen is want ik heb het net heel druk op mijn werk. Ik had wel de indruk dat ik juist sterk afgeleid was door het vele werk en dat ik rustiger ademde. Mijn klachten waren minimaal, ondanks het feit dat ik wel last had van hartoverslagen. Dat is iets dat ik normaal nooit meer heb, maar ik kan er best mee leven als dat het enige is.

Woensdag ging ik echter naar de supermarkt boodschappen doen en ik had al de hele dag zo'n tintelende en gevoelloze rechtervoet (heb ik in het verleden nog al gedurende bepaalde periodes gehad) en mijn ademhaling was weer helemaal fout. Waarschijnlijk veroorzaken/'>oorzaakt dat laatste juist het vervelende gevoel in mijn voet?! Toen ik in de rij aan de kassa stond, begon ik plotseling als het ware als een gek te ademen en mijn hart begon heel snel en onregelmatig te bonzen. Ik ben hardnekkig blijven staan, maar het angstzweet stond in mijn handen en ik trilde enorm. Toen ik thuis was, was ik terug rustiger, maar ook wel opnieuw duizelig.[:]sad smiley([/:] Vandaag gaat het redelijk wat duizeligheid betreft, maar mijn rechtervoet blijft tintelend aanvoelen. Ik word er gek van en ben er voortdurend op gefixeerd (fout dus[:]smiling smiley[/:]). Het voelt alsof hij niet bij mijn lichaam hoort en als ik stap, moet ik hem precies zo wat meeslepen. Dat maakt mij erg onzeker omdat ik dan denk dat mijn doorbloeding niet goed is door mijn hart of zo?! Stomme gedachte, want als ik 's avonds 'veilig' thuis ben, heb ik er helemaal geen last meer van. Er zal dus wel (weer) geen medische oorzaken/'>oorzaak zijn. Toch maakt het mij bang...

Is er iemand die dit gevoel herkent, zo één (of meerdere) tintelende en gevoelloze lichaamsde(e)l(en)?

Groetjes,
Griet
Re: Tintelende rechtervoet
02 July 2007 12:27
Hoi Griet

Hoop dat het inmiddels alweer een beetje beter met de klachten is.
Ik heb bijna 24/7 prikkelende handen, voeten en lippen en soms lijken
ze ook wat minder gevoelloos.
Alleen heb ik niet dat ik het moet meeslepen, daarom wilde ik eerst niet reageren,
maar aangezien er geen berichtjes komen op jouw topic, toch maar even mijn verhaaltje.

groetjes Vlinder
Re: Tintelende rechtervoet
02 July 2007 15:48
Hallo Vlinder,

Erg bedankt voor jouw reactie! Het is inderdaad intussen al een pak beter, eigenlijk is het bijna volledig weg, maar ik durf er niet te veel aan denken uit schrik dat het terug zal komen[:]smiling smiley[/:]. Ben alleszins al heel blij dat mijn voet weer gewoon aanvoelt en doet wat hij moet doen! Was weer één van die stomme symptomen die af en toe de kop opsteken hé.

Tintelende vingers en lippen heb ik trouwens ook heel regelmatig. Dat ben ik intussen al gewend...

Groetjes,
Griet
Re: Tintelende rechtervoet
02 July 2007 19:57
Hoi Griet,

Het lijkt mij erg vervelend om een voet te hebben die niet doet wat jij wilt! Soms heb ik weleens dat mijn voet of arm slaapt en dat is al zo'n raar gevoel. Dat heeft overigens niets met mijn chronische hyperventilatie te maken...En dat je je voet dan echt mee moet slepen...Het is een rare kwaal. Maar chronische hyperventilatie zorgt wel voor meer rare kwalen. Die trillende lippen en vingers zijn trouwens echt een bekende chronische hyperventilatie-klacht en ik denk dat het tintelen in je voeten eigenlijk hetzelfde is, alleen dan in een ander lichaamsdeel. Zelf heb ik niet veel vreemde symptomen. Nou ja, voor ons chronische hyperventilatie-ers dan he? Want eigenlijk is het best vreemd dat ons hart opeens harder gaat kloppen, dat je opeens om lijkt te vallen, opeens sneller gaat ademen en opeens een trillend oog krijgt...Maar ik bedoel meer in de zin van jouw voet...Don't worry, gelukkig gaat het alweer beter. Het is gewoon die stomme hyperventilatie!

Trouwens, goed om te lezen dat je wat minder duizelig bent geweest. Dat is een goed teken. Maar dan komt die rare voet weer he en zo blijven we bezig. Er komen steeds weer andere rare klachten bij. Ik heb trouwens wél iets geks: mijn rechteroor zit al een week of zeven potdicht! De KNO-arts weet niet wat het is. Het heeft niets met een verstopping van doen...Zou het ook een chronische hyperventilatie-klacht zijn? Ik hoop het, want dan zal het ook wel weer verdwijnen. IK HOOR NU ZO WEINIG! HE, WAT ZEG JE? [:]smiling smiley)[/:]

Groetjes Rainbow
Re: Tintelende rechtervoet
04 July 2007 18:03
HALLO RAINBOW,

BIJ DEZE SCHRIJF IK WAT LUIDER ZODAT JE MIJ ZEKER ZOU KUNNEN HOREN[:]smiling smiley)[/:]!

Effectief heel vervelend, al die nare kwalen. Toch denk ik dat mijn gevoelloze voet ook wel een andere reden zou kunnen hebben. De laatste tijd heb ik regelmatig lage rugpijn en ik heb ontdekt dat, als ik hoge hakken draag, ik aan mijn bureau op het werk onbewust mijn rug ontlast door mijn benen op een rare manier te kruisen waardoor ik mijn rechtervoet als het ware verpletter[:]smiling smiley[/:]. Misschien is het dus gewoon mijn eigen fout en ben ik weer te snel in paniek geraakt?! Ik ga de komende dagen wat extra aandacht aan mijn zithouding besteden en dan zien we wel. Het is alleszins nog steeds wel beter met de onwillige voet, hoor. De duizeligheid is ook nog altijd verdraagbaar op de moment dus dat is ook wel eens leuk voor de afwisseling.

Wat jouw oor betreft, ik heb dat zelf niet, maar ik ken wel iemand die ook chronische hyperventilatie heeft (ja, we kunnen een clubje beginnen[:]tongue sticking out smiley[/:]) en die heeft ook regelmatig last van ploppende en/of dichtzittende oren. Volgens mij heeft dat misschien iets te maken met een verkeerde ademhaling waardoor er te veel druk gezet wordt? Te veel zuurstof? Een beetje het effect van in een vliegtuig of van in de bergen? Ik weet het niet zeker, maar als er geen verstopping is dan lijkt de kans groot dat het toch gekoppeld zou zijn aan chronische hyperventilatie. Weer een vervelend symptoom om aan het lijstje toe te voegen... Het zal zeker wel weer verdwijnen, zoals de meeste dingen!

GROETJES!
Griet
Re: Tintelende rechtervoet
05 July 2007 08:34
Hey,

Vandaag is het weer zover... Ik stond vanmorgen in de badkamer en mijn voet begon weer te tintelen (net alsof ik er de hele nacht op gelegen had). Hij voelt niet echt gevoelloos, maar toch. Bovendien tintelt nu ook mijn linkerhand en mijn gezicht voelt vreemd aan. Gisterenavond was ik dan ook weer erg fout aan het ademen en vanmorgen werd ik belabberd wakker met hoofdpijn en keelpijn door de verkeerde ademhaling. En dan dat stom rotweer... Ik heb zin om thuis onder een dekentje een beetje te gaan zitten zelfmedelijden hebben[:]smiling smiley[/:]. Mij concentreren op het werk gaat nu zo moeilijk.

Hebben jullie soms ook dat slechts één kant tintelt of gevoelloos aanvoelt (dus bijvoorbeeld enkel de linkerhand en niet de rechterhand of omgekeerd)?

Groetjes,
Griet

Meer weten over het HyperVen programma?