[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

seroxat

Gepost door Shannon 
seroxat
05 July 2007 14:37
heey allemaal,

omdat mijn stoornis best diep zit na een tijd lang chronische hyperventilatie, ga ik toch aan AD medicijnen beginnen om uit de cirkel te komen. Leuk is het niet, maar ik zie het als een kans.
Ik krijg waarschijnlijk seroxat, zei mijn psycholoog. Gebruikt iemand dit hier? hoe is dat?

groetjes
Shannon
Re: seroxat
07 July 2007 00:02
Hallo Shannon,
Ik gebruik sinds 2002 paroxetine (Seroxat). Ik had daarvoor al enige tijd last van paniekaanvallen en hyperventilatie-achtige klachten. Deze klachten verdwenen vrijwel geheel door het gebruik van seroxat, maar het heeft ook bijwerkingen, m.n. op seksueel gebied. Ook kom je er erg moeilijk vanaf, ik heb enkele keren geprobeerd te stoppen maar kreeg toen heel veel klachten dus ben telkens weer begonnen. Ik slik nu nog steeds 10 mg/dag. Alternatieven zijn evt. fluoxetine (Prozac) of myrtazepine (Remeron), maar daar dan eena rts je beter in adviseren. Seroxat staat wel bekend als middel waar je vrij moeilijk vanaf komt !
Anyway succes !
Groetjes, Klaas
Re: seroxat
07 July 2007 00:23
hoi shannon,

ik heb een collega op mijn werk die jaren seroxat heeft gebruikt.
het afbouwen was een hel voor haar, echt waar, dat hoor je vaak bij seroxat.
aan de andere kant reageert iedereen er weer anders op natuurlijk.
zij heeft uiteindelijk heeeeeeeeeeel langzaam afgebouwd.
persoonlijk zou ik er nog eens over nadenken...
huisarts heeft het mij ook wel eens geopperd, maar als je gaat lezen op forums over
het gebruik, ga je echt twijfelen, althans ik wel.
mijn overtuiging was dat bijna niemand er makkelijk vanaf kwam en mijn collega zei dat ze er erg "vlak"van werd, niets kon haar meer schelen.
maar het is niet mijn bedoeling jou ervanaf te praten, als je je zo rot voelt kan ik me goed voorstellen dat een pilletje heel aanlokkelijk is als het helpt.

succes, groetjes judith
Re: seroxat
07 July 2007 10:29
Heey,

dankjewel voor de antwoorden. Nou, weet je wat het een beetje is: ik ga in deeltijdtherapie en dat ligt 20 kilometer verder. Ik heb pleinvrees, dat durf ik dus niet. Nu had ik besloten met mijn psycholoog om AD medicijnen te gaan slikken, aangezien je dan wel makkelijker het durft en minder paniek enzovoort hebt, dus daar was ik het wel mee eens. Dus de situatie lijkt nu een beetje zo:
Of niet in deeltijdtherapie en geen medicijnen
Of wel in therapie en medicijnen

het is gewoon heel lastig. Een moeilijke beslissing. Ik al bijna ander half jaar thuis en AD medicijnen kan me helpen mijn leven weer op te pakken, wat me tot nu toe zelf nog niet is gelukt.

Groetjes
Shannon
Re: seroxat
07 July 2007 13:34
Hoi Shannon,

Ik heb ook een aantal jaren seroxat gebruikt en bij mij werkte het prima. Het probleem alleen is dat na een aantal jaar de werking vermindert, dus dat is het vervelende eraan.

Maar als jij in therapie gaat en daarbij AD medicijnen gebruikt is dat natuurlijk een hele mooie opstap om ervan af te komen.

Ik heb ook rustig afgebouwd en bij mij ging dat best goed.

Ik ben er een voorstander van om het op deze manier te doen, want anders blijf je in een kringetje "lopen".

Succes Shannon,
Lieve groetjes van Ellen
Re: seroxat
19 July 2007 19:51
hoi shannon, ik moet je zeggen ik heb ook een half jaar seroxat gebruikt omdat ik echt diep zat en mijn dokter had 1 jaar en half voor geschreven. ik voelde me echter beter en heb dan met hulp van mijn arts heel langzaam afgebouwd eni k moet zeggen het ging niet van een leien dakje maar ik heb doorgezet en ben daar heel blij om. Ik zou zeggen probeer het en zie wat het geeft! veel succes

Meer weten over het HyperVen programma?