[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hyperventilatie en seksualiteit

Gepost door Kim 
Hmm,

Delicaat vraagje: Hoe is dat verband bij jullie? hyperventilatie haalt regelmatig mijn hele systeem door elkaar, dus dit heeft ook zijn gevolgen voor (mijn zin in) seksualiteit. 't Is niet puur voor de nieuwsgierigheid, maar een beetje herkenning zou welkom zijn?[:]smiling smiley)[/:]

In periodes dat het met mij goed gaat, en ik over niets nadenk, is er met mijn, euhm, appetijt, niets aan de hand, gelukkig voor mijn vriend. MAARRRR als het wat moeilijker gaat, en vooral wanneer ik herstellende ben van een dipje, verdwijnt mijn zin compleet. Al mijn energie gaat naar het beter worden... . Mijn vriend gaat er wel redelijk goed mee om, maar het is natuurlijk niet fijn voor hem. En ook niet voor mezelf, want als ik een dipje heb, voel ik toch zo weinig... met als gevolg... nog minder zin...[:]winking smiley[/:]

Herkent iemand dit? ja toch hoop ik?



Bericht bewerkt (23-07-2007 07:50)
Hoi Kim,

Nou, ik herken het zeker ook hoor. In normale omstandigheden ben ik al niet zo'n ehm...nimf die elke dag bovenop haar vriend duikt, maar door de chronische hyperventilatie wordt dat ook minder. Ik ben vaak moe na een hyper-dag en dan ben ik blij als ik mijn bedje lig. Ik lig dan liever opgerold in mijn bedje, gehuld in een warme pyjama! Mijn vriend vindt het jammer, dat wel, maar hij wil me ook niet onder druk zetten en wacht geduldig af. Maar met een wattenhoofd dat er maar voor 50% 'bij' is, is het ook allemaal niet zo leuk he? Ik voel me dan net een lappenpop! Ik dat de anderen hier het ook wel zullen herkennen, maar ik dus in ieder geval wel. Laat me maar gewoon met rust als ik een dip heb, des te eerder is het over. Gelukkig heb ik niet altijd last van de chronische hyperventilatie, maar ja, ik herken het zeker!

Groetjes rainbow
Hallo Kim,

Bij mij is er ook een duidelijk verband tussen mijn zin in seks en chronische hyperventilatie. Als ik een moeilijke dag heb gehad en ik worstel weer eens met mezelf, dan ben ik 's avonds uitgeput en wil ik maar één ding: slapen! Bovendien heb ik er dan emotioneel ook geen behoefte aan omdat ik mij dan een beetje in mezelf keer en met rust gelaten wil worden, zoals Rainbow beschrijft. Als ik duizelig en watttig ben, dan ben ik er niet helemaal bij en dan gaat alles wat aan mij voorbij. Op dat moment kan ik helemaal niet van seks genieten en ontspant het mij ook niet. Integendeel, het kost mij dan veel moeite en dat is allesbehalve leuk. Mijn vriend is gelukkig ook van het geduldige type en hij forceert mij ook niet op dat vlak. Daar ben ik hem heel dankbaar voor! Als hij dat wel zou doen, zou ik onder druk komen te staan en zou seks een stressfactor worden in onze relatie. En dat is het laatste dat ik wil want dan wordt het voor mij helemaal een ramp, vrees ik.

Dus ja, ik herken het ook!

Groetjes,
Griet
Oef!!

Ik ben blij met jullie reacties en voel me dus net hetzelfde. Punt is dat mijn vriend het wel erg moeilijk vindt, en er redelijk goed mee omgaat, maar toch... genieten is er in deze tijden dus niet bij voor mij, maar ik wil er ook wel zijn voor mijn vriend, en dan ga ik "toegeven" soms maar dan wordt mijn gevoel rond seksualiteit alleen maar erger.
Klote hyperventilatie... en mijn ventje moet al zoveel verdragen ocharme...

Partners van mensen die hyperventilatie hebben, verdienen toch ook wel een pluim hoor, want we zijn denk ik niet de meest makkelijke mensen om mee om te gaan.

In ieder geval heel erg bedankt! Herkenning is vaak al veel...

kim

Meer weten over het HyperVen programma?