[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Trials

Gepost door Ad 
Ad
Trials
15 August 2007 22:19
Hallo allemaal,

Alhoewel niet zo belangrijk heb ik tijdens mijn derde dagelijkse sessie en vijfde trail onlangs gemerkt dat een onjuiste tijd werd geklokt. Bij en gemiddelde van circa 90 werd plots 43 vastgelegd. Zeker fout want mijn horloge ligt er ook altijd bij. Dit maakt verder niet uit maar geeft ingeval dit vaker voorkomt een onjuiste en vooral onbetrouwbare grafiek.
Moet ik hier iets mee of komt dit zelden voor, m.a.w. gewoon doorgaan?

Mvgr Ad

Re: Trials
16 August 2007 18:00
Hallo Ad,

Wat het programma doet, is het gemiddelde per dag berekenen, niet per sessie! Dus dat kan - in sommige gevallen - tot een flinke afwijking leiden. Daarnaast gebruikt het programma de interne timers van de PC om de verlopen tijd te berekenen. Als er dan al afwijkingen zijn, ligt dat hoogst waarschijnlijk aan de timers die kennelijk een probleem hebben. Wellicht kan je dat in de Windows logs terugvinden.

Uiteindelijk zijn al die losse scores niet zo belangrijk. Het gaat in de therapie om het cumulatieve effect dat de oefeningen hebben op het ademcentrum. In de loop der tijd levert dat een verhoogde tolerantie op. De inmiddels bijna beroemd geworden parelvisser kijkt ook niet naar een grafiek, maar merkt gewoon dat hij steeds langer onder water kan blijven, omdat de tolerantie van zijn ademcentrum zich aanpast.

Daarom is de grafiek ook alleen maar een hulpmiddel, bedoeld als stimulans. De gemiddelden-grafiek is een directe representatie van die tolerantie van ons ademcentrum. Als die grafiek stijgt, weten we dat ons ademcentrum zich heeft aangepast. En dat helpt ons om door te gaan. Maar beschouw het niet als een doel op zich, maar echt als een hulpmiddel om inzichtelijk te maken hoe de therapie zich ontwikkelt.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Meer weten over het HyperVen programma?