[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

antidepressiva

Gepost door Sarah 
antidepressiva
28 August 2007 13:40
Beste iedereen,

Ik vroeg me af of er iemand van jullie antidepressiva of anxiolytica of dergelijke gebruikt al dan niet in combinatie met psychologische ondersteuning?
In overleg met mijn huisarts en psycholoog wordt namelijk voorgesteld om een tijdje een antidepressivum met angstremmer te nemen.

Ik heb me daar altijd erg tegen verzet (alsook tegen psychologische hulp), omdat ik het zélf wou oplossen! Maar blijkbaar heb ik zelf niet genoeg kracht, inzicht of whatever...
Met mijn hyperventilatie-klachten op zich gaat het iets beter, maar met een vliegreis in het vooruitzicht (vertrek zondag nr Barcelona) neemt de benauwdheid, etc weer toe!

Omdat ik me angstig en lusteloos blijf voelen, wordt medicatie voorgesteld om uit die spiraal te komen en zo verder op te bouwen. Mijn hyperventilatie-klachten hebben me blijkbaar behoorlijk "bang" en onzeker gemaakt over mijn eigen lichaam en elke situatie die DE symptomen zou kunnen uitlokken. Zodanig dat de angst een belemmering vormt in mijn dagelijks functioneren.

Daarom zou ik ondersteunende medicatie willen overwegen. Ben wel onzeker over de kans op verslaving, bijwerkingen, gewichtstoename,...

Alle ervaringen van gebruikers zijn dus welkom!

Alvast bedankt!

Sarah.
Re: antidepressiva
29 August 2007 15:08
heey Sarah,

bij mij is het eigenlijk hetzelfde gegaan als bij jou. Ik was ook ontzettend tegen medicatie. Toch ben ik na 1,5 jaar een angststoornis mee begonnen. Ik slik het nu 6,5. En ik kan je zeggen: ik voel me veel beter! Ik kan zelfs 2 keer per dag wandelen/fietsen in het bos, dat zat er voor mij dus echt nooit in! De angstklachten worden op de 1 of andere manier afgevlakt en de negatieve gedachten (die ik erg had) zijn ook erg afgenomen.

Ik kan het je zeker aanraden om uit de negatieve spiraal te komen.
Let wel: heb geduld, want ik had veel bijwerkingen, daar moest ik eerst ff doorheen, maar dat is bij iedereen anders.

Als je nog vragen hebt, ik ben er voor je.

Liefs
Shannon
Re: antidepressiva
29 August 2007 20:14
Hoi Sarah,

Ik heb 5 jaar terug voor het eerst paroxetine geslikt tegen paniekaanvallen en lusteloosheid. Ik wou dat toen niet, maar mijn huisarts vond dit (gelukkig!) wel nodig. Ik heb eerst nog geweigerd maar het uiteindelijk wel gedaan. Toen heb ik best veel last gehad van bijwerkingen. De eerste twee weken waren best zwaar, ik mocht niet alleen zijn, maar met oxazepam en hulp van familie ben ik die weken goed doorgekomen. Na die eerste twee weken heb ik geen bijwerkingen meer gehad en toen heb ik ook de oxazepam afgebouwd. De paniekaanvallen werden bij mij duidelijk minder. Ik kon dmv de paroxetine weer in een positieve spiraal komen, zodat ik ook steeds meer zin kreeg om weer dingen te gaan doen. Wel hard werken maar het heeft mij wel degelijk geholpen. Ik heb het toen een half jaar geslikt en ben toen gestopt omdat ik (weer) zwanger wou worden. Dit ging zonder veel bijwerkingen. Nu slik ik sinds een half jaar weer paroxetine. Een halve tablet pd. Dit keer heb ik geen bijwerkingen gehad, maar het gaat ook een heel stuk beter. Echte paniek aanvallen heb ik niet meer gehad de laatste 5 jaar. Wel het gevoel dat er 1 komt maar daar kan ik inmiddels goed mee om gaan. Ik slik het nu met name tegen pms.

Het heeft mij dus absoluut goed gedaan. Sterkte met je beslissing als je nog vragen hebt lees ik het graag.

Liefs Karine

Meer weten over het HyperVen programma?