[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

gespannen keel

Gepost door Karine 
gespannen keel
28 August 2007 21:53
Hoi,

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Karine en ik heb sinds bijna zes jaar last van chronische hyperventilatie. Gekregen tijdens mijn eerste zwangerschap en daarna is het helaas gebleven. Ik ben nu een tijdje bezig met HyperVen. Dit gaat op zicht goed alleen heb ik met name tijdens het HyperVennenlast van spanning op mijn keel. Gedurende dag valt het wel mee, maar als ik 's avonds HyperVen neemt het duidelijk toe. Ik doe meestal 1 sessie van 10 per dag. Overdag lukt vaak niet met drie kids. Zijn nog er nog tips om dit enigzins te voorkomen?

Re: gespannen keel
30 August 2007 18:52
Hallo Karine,

Spanning op de keel kan komen omdat je iets teveel druk zet tijdens het inhouden van de adem. Je forceert het wellicht een beetje. Probeer om het - welliswaar met volledige inademing - toch comfortabel te houden.Denk aan die parelvisser die gaat duiken. Die zet ook niet zoveel druk bij het inhouden dat het oncomfortabel wordt.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Meer weten over het HyperVen programma?