[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

ik ben zoooooooooo moe...

Gepost door Judith 
ik ben zoooooooooo moe...
01 October 2007 22:26
hoi weer,

Was eigenlijk benieuwd of het moe zijn ook bij chronische hyperventilatie hoort.
En dan bedoel ik niet moe, maar heel vaak echt een uitgeput gevoel.
Ik werk fulltime in een warenhuis, ben leidinggevende en loop me te pletter.
Vaak als ik naar huis ga en naar het station loop, ben ik helemaal afgepeigerd
en heb ik het gevoel dat ik niet meer kan gewoon.
Na het koken , ik heb thuis een zoontje van 12, vaak nog huiswerk overhoren etc. en dan ben ik op..............In mijn vrije tijd, als ik leuke dingen probeer te doen is het hetzelfde.
Doodmoe, zodat ik er vaak niets aan vind. En toen mijn zucht en gaapklachten begonnen een jaar geleden had ik vlak daarvoor ook het gevoel dat ik uitgeput was, extreem.
En dan de hele dag dat benauwde gevoel, me slecht kunnen concentreren en dingen vergeten, ik begin de laatste tijd te denken dat ik iets ergs heb, dat mijn hart niet meer goed is ofzo, die mensen moeten ook na 2 trappen even wachten en dat soort dingen.
Iedereen om me heen gaat 's avonds op visite of naar de film en ik strompel naar de bank, is dat niet erg voor een 42 jarige vrouw??

groetjes judith
Re: ik ben zoooooooooo moe...
02 October 2007 15:46
Hai Judith,

Nee hoor meid, niets ernstigs aan de hand.
Ook ik ben extreem moe geweest, vergeetachtig, gapen en zuchten etc.
Ik zit in de WAO (voor andere klachten), dus in feite heb ik geen verplichtingen en toch was ik honds en honds moe.

De extreme moeheid is ook door HyperVen overgegaan. Het heeft wel even geduurd, maar ik heb er geen last meer van.

Ik heb ook gedacht: "Zal ik niets aan mijn hart hebben?" , maar al die uitslagen waren gewoonweg uitstekend.

Als ik het goed gelezen en onthouden heb (Gniffel) ben je wel pas begonnen met HyperVen, dus als je doorzet moeten deze problemen echt een heel stuk minder worden.

Hou je taai Judith..........Je gaat het echt wel redden [:](Y)[/:]
Groetjes van Ellen
Re: ik ben zoooooooooo moe...
02 October 2007 17:16
Hallo Judith,

Zie dit artikel op ons forum 3:

Waarom ervaar ik zo'n extreme vermoeidheid bij chronische hyperventilatie?


Vermoeidheid is inherent aan chronische hyperventilatie. Door chronische hyperventilatie is het bloed doorgaans alkalisch waardoor de rode bloedlichaampjes hun zuurstof niet goed kunnen afgeven aan de weefsels. Daarnaast zijn de bloedvaten vernauwd waardoor er geen goede doorbloeding is. Hierdoor onstaat het extreme gevoel van vermoeidheid. De weefsels en hersenfuncties draaien niet op volle kracht.

Overigens is 12 uur slapen per dag niet de oplossing. Het is veel beter om het lichaam een routine van 8 uur slaap per dag te geven, waarbij je wel zoveel mogelijk op dezelfde tijd gaat slapen en weer opstaat. Probeer om ruim voor 12 uur te gaan slapen.

Het programma HyperVen is een zelfhulpprogramma gebaseerd op de therapie van Drs. Snitslaar. Door deze therapie wordt het ademcentrum minder gevoelig gemaakt voor kooldioxide. Hierdoor kan het lichaam weer CO2 buffers opbouwen waarmee hyperventilatie kan worden opgevangen. De rode bloedlichaampjes kunnen weer optimaal hun zuurstof afgeven en de bloedvaten verwijden zich weer naar hun normale waarden waardoor de vermoeidheid afneemt.

HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: ik ben zoooooooooo moe...
02 October 2007 22:52
hoi ellen en rob of hester,

dank voor de reactie, soms zie ik het gewoon even niet meer. Dan denk ik dat het iets anders is dan chronische hyperventilatie. Het is weer een drukke tijd voor me waar ik ook enorm tegenop zie.
Ga de dwaze dagen in, weten jullie meteen waar ik werk............dat is druk, ik moet aan 1000 dingen denken, en 1000 dingen doen. Maar het moet toch, vandaag misselijk van moeheid en net of ik niet helemaal op de wereld sta en moet mijn ademhaling van heel diep halen lijkt wel.

groetjes judith
Re: ik ben zoooooooooo moe...
04 October 2007 09:50
Hoi Judith,

Ik wens je heel veel succes met die DDD-dagen! Ik zag er vandaag iets over in de krant staan en ik weet dat het dan altijd heel druk is in jullie winkel! Zelf zou ik er niet aan moeten dénken om tussen al die graaiende mensen te moeten werken. Ik zou daar extra duizelig van worden. Jij gaat er nu volop 'in', wat ik voor jou best vervelend vind. Het is jouw baan, dus je kunt niet zomaar zeggen: 'Dat wil/durf ik niet!' Je komt deze dagen vast weer goed door en dat vind ik dan ERG knap! Het gaat je lukken Judith! Zelf mijd ik de DDD, want dat is mij véél te druk!

Groetjes Rainbow
Hallo Judith,

Ik word eerlijk gezegd al moe als ik lees wat jij allemaal doet op een dag [:]winking smiley[/:]

Ik ben ook altijd moe, maar zoals al verklaard is, hoort dat bij chronische hyperventilatie, en hopelijk gaat dat ook over met HyperVennen...we moeten dus vooral dapper dooroefenen

succes !

groetjes Marjolein
Re: ik ben zoooooooooo moe...
24 October 2007 19:53
Erg he. Ik heb ook ziekte vanb pfeiffer gehad, maar datwas een makkie vergeleken bij deze moe zijn klachten. het hoort erbij, mijn fysio heeft het me ook uitglgd hoe dat komt ( in mijn geval, weet niet of dat standaard is): ik heb een te gespannen houing, onbewust span ik mijn spieren aan, zelfs als ik denk ontspannen op de bank te liggen.

Zij vergelijkt dat met een tuinslang, die je zachtjes dichtknijpt, zodat er mondjesmaat water doorheen druppelt. Zo vergaat dat ook met mijn spieren, en dat verklaart die moeheid.
Ik dacht zeker te weten dat ik ijzergebrek had, zag mezelf aan een bloedtransfusie liggen,zo ernstig had ik het.......bleek dat ik 9.5 heb!! belachelijk hoog!!!

het hoort echt bij chronische hyperventilatie.
Re: ik ben zoooooooooo moe...
27 October 2007 23:14
Nou, bedankt voor het antwoord allemaal.
Ik ben op, maar weer heel druk op het werk. Op de dagen dat ik vrij ben rust ik eigenlijk ook niet uit en ik weet niet of 's avonds uitgeput op de bank zitten echt ontspannen en uitrusten is.
Ik heb het momenteel weer heel benauwd en moet heel diepe teugen adem halen om verzadigd te zijn. Dat werkt denk ik averechts, maar ik kan niet meer anders.
En ik denk dat ik daar ook zo moe van word. Mijn nek doet zo'n pijn dat ik soms niet eens mijn hand erop kan leggen.
Ik denk dat ik maar een half jaar vakantie neem.................................

groetjes judith
Re: ik ben zoooooooooo moe...
28 October 2007 09:09
Hoi,

Als ik jou verhaal lees, herken ik mezelf een paar maanden geleden. Als ik toen wist wat ik nu weet, was ik veel eerder de ziektewet ingegaan. Dat wil ik jou ook aanraden hoor, want je krijgt nu signale van je lichaam, dat de rem erop moet. Als je nu doorloopt ben je straks veel verder van huis! Ik zit nu in de zw vanaf 2 sept, en sinds vorige week merk ik dan eindelijk dat de vermoeidheid begint af te nemen.
Gun jezelf de rust en de tijd om te herstellen, accepteer dat je het nodig hebt, het is niet anders.

En wat je nek klachten betreft: ga naar de fysio! Ik heb ook al tijden zo'n last van mijn nek, hetzit echt knettervast. Ik moet nu thuis voorzichtig mijn nek bewegen: trek je kin heel subtiel naar je borst, en draai langzaam naar je rechterschouder, ter hoogtevan je schouder omhoog kijken, en weer zachtjes terug. En dan de andere kant doen.

Veel warmte op je nek: warme douche, kersenpitkussentje ( bij de reformzaken heb je een speciale voor je nek, heerlijk), massages.

Alsi k mijn nek draai voel ik alles kraken en schuren, als je dat ook hebt: het hoort niet, maar het hoort wel bij de hyperventilatie!! Echt, de fysio kan je hiervanaf helpen hoor!

Succes!

Meer weten over het HyperVen programma?