[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

eng gevoel in hoofd

Gepost door Stephanie 
eng gevoel in hoofd
06 March 2007 17:49
hallo allemaal
ik heb de laatste weken last van draaiduizelingen, ben al naar de huisarts geweest.
ligt niet aan mijn oren en geen bloedarmoede, gaat vanzelf weer weg zegt ie.
maar ik heb ook vaak een heel raar gevoel in mijn hoofd, ik kan dat heel moeilijk omschrijven . 5 jaar terug toen alles begon had ik dat ook, na 1 jaar ongeveer ging dat weg
maar nu heb ik dat weer , en word ik weer bang. het begint met prikkeling in het hoofd zwak gevoel in benen en ik krijg het heel warm. echt nat van de zweet , en dan word ik doodsbang ik durf dan niet de deur uit, want het voelt heel eng het duurt soms echt dagen.
wat het is weet ik niet maar, toen is het vanzelf weg gegaan dus nu ook denk ik. de huisarts zegt allemaal spanning, en ik ben ook heel; gespannen,maar ik blijf bang en ik denk dan meteen het ergste ,en dan word het natuurlijk nog erger . ik kan mijn gedachten niet omzetten, zijn er meer mensen met deze klachten. ik begin wanhopig te worden ,komt er dan nooit een eind aan.
kan iemand me antwoord geven ?
groetjes stephanie
Re: eng gevoel in hoofd
06 March 2007 20:10
Hoi stephanie

Herken niet je klachten van draaiduizelingen, ben wel vaak licht in mijn hoofd.
Zat nog even terug te lezen op het forum en zag dat Rainbow het een keer
had over BPPD. Heb je daar nog naar gezocht via google of zo?

Ik herken wel de angst/paniek.
Als ik ineens veel druk op borstbeen en omgeving krijg word ik heel angstig
en paniekerig. Echt een rotgevoel, je verliest als het erg is de controle over
je denken en doen. En natuurlijk soort van wanhoopgevoel.
Dat maakt natuurlijk dat de klachten nog verergeren.
En ja.. nou is de vraag hoe krijg je het weer in de hand, de paniek
als je je zo rot voelt.
Zal denk ik wel voor iedereen anders zijn, dus hopelijk komen er nog wat
reacties voor jou.
HyperVen jij al?

Groetjes en sterkte

Vlinder
Re: eng gevoel in hoofd
06 March 2007 20:23
volgens mij is raar in je hoofd voelen echt chronische hyperventilatie klacht? Ik weer het niet zeker, misschien kan iemand dit zeggen. ik heb het zelf ook.

al begonnen met HyperVen trouwen?
Re: eng gevoel in hoofd
06 March 2007 20:53
hallo
bedankt voor jullie reacties , ik denk inderdaad zelf ook dat het erbij hoort.
nee ik HyperVen nog niet,maar overweeg wel om het te gaan doen.
ik heb al zoveel therapieen gehad ,maar nog niks heeft erg geholpen. dus ik zal er zeker serieus over nadenken. nogmaals bedankt en jullie ook sterkte
groetjes stephanie
Re: eng gevoel in hoofd
09 March 2007 13:07
Raar in je hoofd, zwak gevoel in je benen, zweten, en doodsbang, dat klinkt voor mij puur als een hyperventilatie-aanval, heel herkenbaar (helaas). Ik heb het nu al een hele poos niet meer gehad en denk echt dat HyperVen daar veel aan bijgedragen heeft.

Ik zou echt HyperVen gaan proberen als ik jou was Stephanie. Natuurlijk is het best eng, maar wat heb je te verliezen? En qua geld kost het je ook de kop niet [:]winking smiley[/:].

Sterkte en groetjes,
Marja
Re: eng gevoel in hoofd
19 November 2007 14:13
Ik herken het ook hoor,wees maar niet bang (Makkelijker gezegt dat dan gedaan niet bang zijn[:]smiling smiley[/:]) maar probeer het achter je te laten.
Als je zo'n aaval krijgt ga dan goed zitten en leg je hand op je buik en tel 3 tellen in en 5 tellen uit hou dat effe vol tot je jezelf rustiger voelt worden (weer makkelijker gezegt dan gedaan) maar probeer het eens.
Laat aub effe weten of het heeft gewerkt,bij mij werkt het ook af en toe soms moet ik op zo'n moment vluchten naar buiten haha tussen me oren dan maar soms kan ik blijven zitten en word ik rustiger.

Veel beterschap en we komen er allemaal van af als we maar sterker worden dan dat poppertje in je hoofd die zegt nu krijg je een aanval.

doei doei afzender danny
Re: eng gevoel in hoofd
19 November 2007 16:16
Hi Stephanie,

Ik ben ook wel eens draaiduizelig. Bij mij komt dit doordat mijn hals-borstbeen/sleutelbeenspier overbelast is door het HyperVentileren. Als deze spieren overbelast zijn, kun je ook draaiduizelig worden. Als je je hoofd naar links of rechts buigt, kun je de spanning op deze spieren voelen.

Groetjes,
Carola
Re: eng gevoel in hoofd
20 November 2007 09:16
Hoi,

Nou, carola is me voor, haha!! Ik heb dus hetzelfde als carola, mijn nekspieren zitten zo vast, dat ik daar duizeligv nawordt en hoofdpijn van heb. Maak eenafspraak bij een fysio, kan zonder verwijsbriefje, en vraag of ze het even kunnen checken bij je.

Ik herken verder ook echt chronische hyperventilatie bij jou; waar ik veel baat bij heb momenteel is het slikken van stjanskruid. Ik word er rustig van, mijn paniek en angst aanvallen nemen af ( in combinatie met HyperVennen???) en heb weer zin in dingen. Dat nare gevoel in mijn hoofd heb ik continue gehad, nu merk ik dat ik dagen heb dat ik het NIET heb, dus duidelijk vooruitgang.

Twijfel niet,begin lekker met HyperVennen, gun het de tijd, en het komt goed, ben ik van overtuigd!!! Probeer wel voor jezelf een oorzaken/'>oorzaak te zoeken, bij mij is het dus overbelasting geweest, zit nu in de zw en heb geen idee nog hoe ik ervoor kan zorgen dat het me niet nog een keer overkomt. Stapje terug doen ok, maar ik weet niet op welk gebied en hoe, maardat zie ik wel weer als ik beter ben/!! Alles op zijn tijd!!

Meer weten over het HyperVen programma?